Interstar Design Kasten

Interstar meubelen is gespecialiseerd in maatwerk design wandsystemen. Stel bij ons zelf uw Interstar kast of tv meubel samen! U bent van harte welkom in Oirschot!

Kasten maken zit in ons bloed. Al 3 generaties lang.

De roots van Interstar liggen in Bodegraven, daar waar grondlegger Antoon Slotboom is gestart met de ambachtelijke productie van orgel-en pianobanken. In 2007 werd het stokje doorgegeven aan de derde generatie; Dick Leenheer, Janwim Slotboom en Maryse Slotboom. Alle medewerkers maken deel uit van de Interstarfamilie. Een familie die u graag inspireert en verrast, met grote lijnen en kleine details, met verfijnd raffinement en prikkelende inventiviteit. Door regelmatig te sparren met de vaste ontwerper Hans Daalder zorgen ze ervoor dat hun ontwerpen stijlvol en tijdloos zijn en blijven.

“Als familie zijn we altijd bezig met het vernieuwen van onze collectie, samen met onze ontwerpers zorgen wij ervoor dat we op gebied van afwerking, nieuwe kleuren, en nieuwe elementen onze collectie met zijn tijd mee gaat!”


Interstar beschikt over eigen productielocaties, die gevestigd zijn in Nederland en Bosnië Herzegovina. Gezamenlijk vormen ze een team van circa zeventig deskundige meubelmakers, spuiters en montage medewerkers die al vele jaren met groot vakmanschap kwalitatief hoogwaardige kasten vervaardigen. In Bosnië Herzegovina wordt niet alleen massief hout verwerkt, maar het plaatmateriaal wordt er ook voorbereid. Vervolgens vindt in de Nederlandse locatie Assen de afwerking en montage van de kasten plaats. Iedere opdracht wordt als zelfstandige order samengesteld; uw meubelstuk wordt dus pas na bestelling in productie genomen.

Interstar werkt met MDF, fijngemalen houtsnippers, die door middel van harsen gelijmd en samengeperst worden. MDF heeft als voordeel dat het zwaarder is dan spaanplaat en het heeft een hogere dichtheid. Het MDF wordt afgewerkt met lak of echt hout fineer. Naast MDF wordt er ook met massief hout gewerkt. De Europese houtsoorten komen uit de eigen fabriek Lockwood in Bosnië Herzegovina, waar de gezaagde stammen minimaal een jaar in de wind liggen te drogen.

Daarna gaan de stammen de droogkamer in tot ze een vochtigheidsgraat hebben van 10% heeft. Het hout wordt zorgvuldig gesorteerd, vervolgens worden de boomstammen tot planken verzaagd en naadloos tegen elkaar verlijmd. Het kan voorkomen dat er oneffenheden of noesten in het hout zitten. Dat kan helaas niet geheel voorkomen worden omdat hout nu eenmaal een natuurproduct is. Kijk bij kleuren voor het assortiment lakken, fineer en massief hout voor alle mogelijkheden.