De kunst van het slapen

De slaapkamer is een plek waar je veel tijd doorbrengt. Je dag begint en eindigt er. Je lekker voelen in je eigen slaapkamer is heel belangrijk. De inrichting hiervan is erg bepalend. Welke trend je ook neemt; strak, modern, romantisch of exotisch, zorg dat er één lijn in je inrichting zit. Dat alleen al geeft rust en zorgt voor een luxe gevoel.

Het bed

Voor een goede nachtrust is een goed en comfortabel bed noodzakelijk. Dit  zorgt ervoor dat je prettiger leeft en beter presteert. Voor de meeste mensen geld: hoe groter het bed, hoe lekkerder ze liggen. Kijk bij het inrichten van je slaapkamer dus of je een groot bed kwijt kunt. Een hoofdbord geeft je bed net iets meer. Ben jij (of je partner) handig dan kun je het zelf construeren uit een stuk hout dat je met mooie meubelstof overtrekt. Je kunt het zelfs opvullen en capitonneren. Het is standaard voor het hoofdbord de breedte van het bed aan te houden maar je kunt het schot ook helemaal doortrekken zodat het de breedte van de kamer krijgt. Dit geeft vaak een nog luxer gevoel.

De kunst van het slapen

De kast

De kast in je slaapkamer is ook bepalend voor de inrichting. Maar heb je er ook aan gedacht dat je de kast ook buiten de slaapkamer kunt laten? Houdt bij het inrichten rekening met het feit dat open kasten altijd veel rommeliger ogen dan gesloten kasten. Schuifdeuren kunnen praktisch zijn omdat ze minder “vrije ruimte” vereisen.

maatwerk Kees Verhouden

De vloer

Ook de vloer is heel belangrijk. Kies je voor laminaat, hout, of toch liever tapijt? En ga je voor licht, of ga je voor donker? Het voordeel van tapijt is dat het minder lawaai maakt, zachter en warmer is voor je voeten. Het nadeel is dat er wat meer stof in kan gaan zitten. Een lichte vloer geeft een meer ruimtelijk effect, een donkerdere vloer zorgt ervoor dat je de kamer als minder “licht” ervaart bij het opstaan. Sommige mensen vinden dat heel prettig.

De verlichting

De verlichting is een essentieel element van de slaapkamer. Een aantal tips:
Dimlicht is een must. Leeslampen aan weerszijden van het bed ook. Werk verder met indirect licht. Heb je wat meer te spenderen, denk dan ook eens aan panelen met daarachter spotlichten. En laat licht in je garderobekast installeren voor die extra luxe touch.

De kleuren van de muren

Bij het inrichten van je slaapkamer kom je ook voor de keuze te staan wat je met de muren gaat doen. Ga je ze verven of plak je behang? Soms is de combinatie juist heel erg leuk. Ook hier geldt dat donkere muren als voordeel hebben dat de kamer langer donker blijft en je daardoor mogelijk langer uitslaapt. Lichte muren daarentegen maken de ruimte optisch groter.

De decoratie in je slaapkamer

  • Investeer in het beddengoed

Veel aandacht gaat uit naar het bed. Kies voor een mooie  sprei en ga voor een overdaad aan luchtige kussens zodat je er ’s avonds letterlijk in wegzinkt. Kijk voor inspiratie op de website van Beddinghouse of Vandyck

  • Ga voor enkele stijlvolle accessoires

Geef je slaapkamer een persoonlijke touch met enkele stijlvolle accessoires, bijvoorbeeld een mooie fotolijst met daarin jouw lievelingsfoto of kunstvoorwerp waar je aan gehecht bent.

  • Onderhoud je slaapkamer en orden

Maak er een goede gewoonte van om ’s morgens direct het bed op te maken, de ramen te openen en het beddengoed op tijd te wassen met een geurig wasmiddel. Houd je slaapkamer schoon en netjes.

Interessant artikel?

Meer blog artikelen

15 september 2022
Onmisbare meubels

Welke meubels zijn onmisbaar in de woonkamer? In de woonkamer zijn er verschillende meubelstukken te vinden. Hoewel iedereen weer een andere smaak en voorkeur heeft, kunnen we het over het algemeen wel eens worden over het type meubels in de ruimte. Wat mag er niet ontbreken aan de kamer, zowel om praktische als om stijlvolle […]

Lees verder
14 juli 2022
Tijd voor een nieuwe bank?

Toe aan een nieuwe bank? Dit zijn een paar handige tips. De invloed van een bankstel of bank in je interieur is enorm groot. Het is eigenlijk wel het eerste meubel dat opvalt en daarmee ook heel erg sfeerbepalend. Dat wetende, geven we hieronder enkele tips voor je zoektocht naar een nieuwe comfortabele én mooie […]

Lees verder
16 juni 2022
De Teddy en Bouclé stof

De Teddy en Bouclé stof: heerlijk zacht én populair Een grote woontrend van 2022 is zeker de Teddy en Bouclé stof. Het is een enorm populaire stof in de fashion industrie, maar ook in de interieurwereld komen we het steeds vaker tegen. Banken, stoelen, kussens; alles kan gestoffeerd worden met deze ultrazachte stof. Teddy stof […]

Lees verder