De Power van Pinterest

We kennen allemaal de sociale netwerken: Facebook, Twitter en Instagram. Sinds enige tijd is er een nieuwe sociale site die het helemaal gaat worden. Pinterest is de naam. Wat is het en wat kun je ermee? En wat heeft het met wonen te maken?

Pinterest is een virtueel prikbord waarop mensen hun favoriete foto’s van items kunnen delen. De site is vooral populair bij mensen die geïnteresseerd zijn in mode, design, interieur, kunst, reizen, koken en technologie. Op Pinterest maak je boards aan van verschillende categorieën waarin je foto’s, artikelen en video’s verzamelt. Vaak kom je op websites mooie inspirerende beelden tegen. Vanaf nu hoef je die niet meer te op te slaan of te printen want je “pint” ze in één keer naar je online prikbord. Alle boards zijn openbaar dus je kunt nog veel meer mooie beelden tegenkomen die je weer kunt re-pinnen naar je eigen bord.

Pinterset

Inlog account
Wat je hiervoor nodig hebt is een inlog account. Vervolgens is het toevoegen van foto’s (pinnen van beelden) heel eenvoudig. Je ziet op een website bijvoorbeeld een mooie afbeelding van een meubel of een paar mooie schoenen. Als deze site “share” buttons bevat voor sociale media waaronder Pinterest, kun je de foto en de link heel gemakkelijk pinnen op je online prikbord (pinboard). Als je de Pin-it button heb geïnstalleerd in je browser kun je de afbeelding ook direct pinnen. Echter steeds meer bedrijven die een productwebsite hebben, laten op dit moment de sociale media buttons inbouwen in hun site, als service voor hun bezoekers.

Je kunt in de praktijk Pinterest inzetten om:
• Inspiratie op te doen voor je nieuwe inrichting
• De laatste modetrends te volgen
• De mooiste schoenen, laarzen en sneakers te verzamelen en te delen
• De mooie vakantiebestemmingen te vinden
• De mooiste kapsels te delen
• Doe-activiteiten voor een kinderfeestje te verzamelen
• Recepten te delen
• Ideeën te delen voor kerst
• De mooiste auto’s te verzamelen alvorens er een keuze uit maken
• Gewoon “hebbedingetjes” verzamelen en delen
• ……….

 

Snelst groeiende medium
Pinterest is het snelst groeiende sociale medium van dit moment. Net zoals Facebook, Google en Twitter een werkwoord werden, zo evolueert het nu ook met Pinterest. Volgens statistieken brengen gebruikers nu al meer tijd door op Pinterest dan op Twitter, LinkedIn en Google+ samen.

Het grote succes van dit netwerk is een combinatie van factoren. Op Pinterest laat je zien wie of wat je wilt zijn: die bank vind ik leuk, die auto vind ik mooi, deze laarzen spreken me aan. Op Facebook toon je wie je bent, op Pinterest laat je zien wie je wilt zijn. Het is zoals mooie foto’s uit glossy magazines scheuren. Honderdduizenden anderen, miljoenen inmiddels, scheuren met je mee en je kunt je laten inspireren door het werk dat pin-genoten doen. Je hoeft in principe zelf niets te maken om mee te kunnen pinnen. Je kunt gewoon re-pinnen wat anderen op Pinterest hebben gezet. Daarbij is het ook laagdrempelig, gebruiksvriendelijk en intuïtief. Uiteraard kun je ook “Pinteresten” op een Smart Phone, Iphone, Ipad of Tablet al dan niet middels een app. Kortom Pinterest.com is erg visueel, vermakelijk en ontspannend!

Interessant artikel?

Meer blog artikelen

15 september 2022
Onmisbare meubels

Welke meubels zijn onmisbaar in de woonkamer? In de woonkamer zijn er verschillende meubelstukken te vinden. Hoewel iedereen weer een andere smaak en voorkeur heeft, kunnen we het over het algemeen wel eens worden over het type meubels in de ruimte. Wat mag er niet ontbreken aan de kamer, zowel om praktische als om stijlvolle […]

Lees verder
14 juli 2022
Tijd voor een nieuwe bank?

Toe aan een nieuwe bank? Dit zijn een paar handige tips. De invloed van een bankstel of bank in je interieur is enorm groot. Het is eigenlijk wel het eerste meubel dat opvalt en daarmee ook heel erg sfeerbepalend. Dat wetende, geven we hieronder enkele tips voor je zoektocht naar een nieuwe comfortabele én mooie […]

Lees verder
16 juni 2022
De Teddy en Bouclé stof

De Teddy en Bouclé stof: heerlijk zacht én populair Een grote woontrend van 2022 is zeker de Teddy en Bouclé stof. Het is een enorm populaire stof in de fashion industrie, maar ook in de interieurwereld komen we het steeds vaker tegen. Banken, stoelen, kussens; alles kan gestoffeerd worden met deze ultrazachte stof. Teddy stof […]

Lees verder