De Power van Pinterest

We kennen allemaal de sociale netwerken: Facebook, Twitter en Instagram. Sinds enige tijd is er een nieuwe sociale site die het helemaal gaat worden. Pinterest is de naam. Wat is het en wat kun je ermee? En wat heeft het met wonen te maken?

Pinterest is een virtueel prikbord waarop mensen hun favoriete foto’s van items kunnen delen. De site is vooral populair bij mensen die geïnteresseerd zijn in mode, design, interieur, kunst, reizen, koken en technologie. Op Pinterest maak je boards aan van verschillende categorieën waarin je foto’s, artikelen en video’s verzamelt. Vaak kom je op websites mooie inspirerende beelden tegen. Vanaf nu hoef je die niet meer te op te slaan of te printen want je “pint” ze in één keer naar je online prikbord. Alle boards zijn openbaar dus je kunt nog veel meer mooie beelden tegenkomen die je weer kunt re-pinnen naar je eigen bord.

Pinterset

Inlog account
Wat je hiervoor nodig hebt is een inlog account. Vervolgens is het toevoegen van foto’s (pinnen van beelden) heel eenvoudig. Je ziet op een website bijvoorbeeld een mooie afbeelding van een meubel of een paar mooie schoenen. Als deze site “share” buttons bevat voor sociale media waaronder Pinterest, kun je de foto en de link heel gemakkelijk pinnen op je online prikbord (pinboard). Als je de Pin-it button heb geïnstalleerd in je browser kun je de afbeelding ook direct pinnen. Echter steeds meer bedrijven die een productwebsite hebben, laten op dit moment de sociale media buttons inbouwen in hun site, als service voor hun bezoekers.

Je kunt in de praktijk Pinterest inzetten om:
• Inspiratie op te doen voor je nieuwe inrichting
• De laatste modetrends te volgen
• De mooiste schoenen, laarzen en sneakers te verzamelen en te delen
• De mooie vakantiebestemmingen te vinden
• De mooiste kapsels te delen
• Doe-activiteiten voor een kinderfeestje te verzamelen
• Recepten te delen
• Ideeën te delen voor kerst
• De mooiste auto’s te verzamelen alvorens er een keuze uit maken
• Gewoon “hebbedingetjes” verzamelen en delen
• ……….

 

Snelst groeiende medium
Pinterest is het snelst groeiende sociale medium van dit moment. Net zoals Facebook, Google en Twitter een werkwoord werden, zo evolueert het nu ook met Pinterest. Volgens statistieken brengen gebruikers nu al meer tijd door op Pinterest dan op Twitter, LinkedIn en Google+ samen.

Het grote succes van dit netwerk is een combinatie van factoren. Op Pinterest laat je zien wie of wat je wilt zijn: die bank vind ik leuk, die auto vind ik mooi, deze laarzen spreken me aan. Op Facebook toon je wie je bent, op Pinterest laat je zien wie je wilt zijn. Het is zoals mooie foto’s uit glossy magazines scheuren. Honderdduizenden anderen, miljoenen inmiddels, scheuren met je mee en je kunt je laten inspireren door het werk dat pin-genoten doen. Je hoeft in principe zelf niets te maken om mee te kunnen pinnen. Je kunt gewoon re-pinnen wat anderen op Pinterest hebben gezet. Daarbij is het ook laagdrempelig, gebruiksvriendelijk en intuïtief. Uiteraard kun je ook “Pinteresten” op een Smart Phone, Iphone, Ipad of Tablet al dan niet middels een app. Kortom Pinterest.com is erg visueel, vermakelijk en ontspannend!

Interessant artikel?

Meer blog artikelen

11 januari 2023
De nieuwe trendkleur van 2023

Trendkleur van het jaar 2023 Groen is de trendkleur voor het komende jaar. We komen deze kleur in meerdere schakeringen en accenten tegen. Zo kiest Histor voor de kleur Vining Ivy; krachtig blauw wordt vermengd met verfijnd groen voor een diepe edelsteenkleur. Daardoor bepaal je bijna zelf hoe je de kleur ziet: groen, blauw, groenblauwig […]

Lees verder
09 december 2022
Trends voor Kerstmis 2022

Trends Kerst 2022 Thema Kerst 2022 Wat betreft het thema van Kerst 2022 zijn er drie thema’s die eruit springen: Klassiek thema: Kerstmis is een familiefeest vol van tradities en herinneringen. Het gevoel van warmte, veiligheid en rust komt terug in de kleuren helder karmozijnrood en donker dennengroen. Donkerblauw en zwart verdiepen het thema, samen […]

Lees verder
16 november 2022
Kunst maakt je interieur af

Kunst maakt je interieur af Veel muren in onze woonkamers, gangen en slaapkamers blijven leeg, ze zien er een beetje kaal uit. Jammer, want juist met een mooi kunstwerk aan de muur kun je een statement maken in je interieur en je kunt er dagelijks van genieten. Een schilderij of andere kunst aan de muur […]

Lees verder