Keukens op maat

Het maken van keukens op maat heeft een grote vlucht genomen.

Case Cooking!

In onze meubelmakerij vervaardigen wij ook keukens in alle maten en uitvoeringen. Deze keuken met het label Case Cooking! is te zien in onze woonwinkel. Ontwerp is van Judith Vervloet. Ook alle inbouwapparatuur van alle gerenommeerde merken is door ons leverbaar.

De keuken is al tijden lang een belangrijke plek in ons huis. We zien de laatste jaren dat de dichte of traditionele keuken verdwijnt en plaats maakt voor een sociale zone in huis. Steeds vaker nemen we in de keuken de dag door, we koken er natuurlijk en daarna borrelen en eten we met familie en vrienden aan de keukentafel.

Keukentrends

De open keuken bestaat natuurlijk al een tijd maar vanaf 2018 is de opmars van de (woon)keuken als verlengstuk van de woonkamer in volle gang! Wonen en koken in dezelfde ruimte, dat is de trend. Keukens van nu zijn er in alle soorten en maten dus deze kan naadloos overlopen van leefruimte in werkruimte.
De keuken van nu is naast sociaal ook een professionele werkplek met veel (verborgen) functies. Van uitschuifbare werkbladen tot de ingebouwde Ipad waar recepten opgezocht kunnen worden.

Inbouwapparatuur is verkrijgbaar in veel varianten en nieuwe ontwikkelingen op dit gebied zijn niet te stuiten. Oriënteer u goed op dit gebied alvorens een keuze te maken. Verlies hierbij de praktische punten niet uit het oog. Alleen al op het gebied van kookplaten is er veel te kiezen. Wilt u inductie koken, gas koken, glas op gas koken, keramisch koken, domino koken of elektrisch koken? U mag het zeggen!

Materialen

Wat materialen betreft is hout gecombineerd met lakwerk absoluut hot.  Het is ‘warm’ en kan in elke stijl worden toegepast. Hout geeft de sfeer die we zoeken in onze sociale keuken. Als specifieke houtsoort is eikenhout favoriet. Het voordeel van eiken is, dat het een harde houtsoort is en het gebeitst kan worden in verschillende kleuren. Mooie grijs- of bruintinten zijn erg populair.
Als werkblad wordt er vaak gekozen voor composiet, keramiek of Dekton. Dit is een mengsel van kwarts vermengd met polyesterhars en een kleurpigment. Onder hoge druk worden deze platen samengeperst. De gepolijste finish geeft een zachte glans en is krasbestendig. Doordat deze bladen een gesloten oppervlak hebben, kunnen vlekken nagenoeg niet in het blad trekken. Ze zijn praktischer dan natuursteen en ook een groot voordeel is dat ze niet ‘koud’ aanvoelen. Dit komt het sociale aspect dan weer ten goede!
Voor een keuken op maat adviseren wij u een afspraak te maken met met één van onze adviseurs.

Ook de onderstaande keukens zijn ontwerpen van Judith Vervloet.