Gealux salontafels

Gealux salontafels

De trends in salontafels variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder ontwerpvoorkeuren, materialen, functionaliteit en de algemene esthetiek van interieurs. Enkele opvallende trends die de afgelopen tijd zijn waargenomen, zijn onder meer:

Minimalistisch design: Salontafels met strakke lijnen, eenvoudige vormen en minimalistische esthetiek zijn populair geworden, vooral in moderne interieurs.

Natuurlijke materialen: Er is een groeiende interesse in salontafels gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout, marmer, rotan en metaal. Deze materialen voegen textuur en warmte toe aan ruimtes en passen goed bij verschillende interieurstijlen.

Multifunctionaliteit: Salontafels die meerdere functies bieden, zoals opbergruimte, uitschuifbare bladen, of zelfs ingebouwde verlichting en oplaadstations voor elektronische apparaten, worden steeds populairder, vooral in kleinere woonruimtes waar ruimteoptimalisatie belangrijk is.

Statement pieces: Opvallende en unieke salontafels die dienen als ‘statement pieces’ in een ruimte winnen aan populariteit. Dit kunnen salontafels zijn met gedurfde ontwerpen, interessante vormen, of zelfs kunstzinnige accenten.

Mix van stijlen: Het combineren van verschillende stijlen en materialen wordt steeds meer omarmd, waardoor interessante contrasten en visuele diepte ontstaan. Bijvoorbeeld het mixen van modern met vintage, industrieel met Scandinavisch, of traditioneel met eigentijds.

Over het algemeen draait de trend in salontafels vaak om het vinden van een balans tussen functionaliteit, esthetiek en persoonlijke voorkeuren, waarbij ruimte wordt geboden voor creativiteit en individualiteit in het interieurontwerp.

Gealux heeft ingespeeld op die trends en een prachtig set tafels ontworpen; de Amies!