Handleiding voor een relaxfauteuil met accu

Een relaxfauteuil heeft niet veel onderhoud nodig. Om de levensduur van de accu te verlengen moet de accu wel regelmatig opgeladen worden.

Handleiding voor een relaxfauteuil met accu

U heeft gekozen voor een heerlijke relaxfauteuil met motoren en het comfort van de accu om deze draadloos te kunnen gebruiken. Wat moet u wel doen en wat niet om de levensduur van de accu te verlengen.

In gebruik nemen

Bij aflevering is uw accu geïnstalleerd en voor 30% opgeladen. Om de levensduur van uw accu zo lang mogelijk te houden, adviseren wij u om voor het eerste gebruik de accu volledig op te laden. De laadtijd bedraagt 6 tot 12 uur. Zo activeert u de volledige gebruikscapaciteit van de accu.

Opladen: eerst sluit u de lader aan op het oplaadpunt van de stoel, daarna steekt u de lader pas in het stopcontact. Als de accu volledig is opgeladen stopt de lader automatisch met laden om over belading te voorkomen. Trek eerst de stekker uit het stopcontact en koppel deze daarna pas los van de stoel.

Let op: het is niet aan te raden om de lader constant aan de accu aangesloten te laten. De accu verliest dan snel capaciteit en zal binnen afzienbare tijd niet meer functioneren.
Alvorens een accu op te laden dient u de accu eerst op kamertemperatuur te laten komen. Een accu laden mag tussen een temperatuur van 10° tot 30°. De accu pack is uitsluitend geschikt om te gebruiken in droge ruimtes. Gebruik van een verlengsnoer is niet toegestaan. Oplader nooit gebruiken als de kabel ergens beschadigd is.

Wanneer opladen?

Sommige relaxfauteuils zijn voorzien van ingebouwde druktoetsen met verlichting. Zolang de knopjes groen kleuren is uw accu voldoende opgeladen om te gebruiken. Zodra de toetsen rood kleuren geeft de accu aan dat er nog maar een beperkte restwaarde is en dat de accu opgeladen dient te worden. Indien u geen gekleurde toetsen heeft, geeft de accu een piepend geluid tijdens het gebruik als deze geladen moet worden. Na het laden steeds eerst lader uit het stopcontact verwijderen en daarna pas de aansluiting aan de accu losmaken. De gebruiksduur van een accu is afhankelijk van het gewicht, de omgevingstemperatuur en de intensiteit van gebruik. Wij adviseren de accu minimaal 8 uur op te laden.

Garantie accu en oplader: 1 jaar.

Belangrijk: De accu dient ook bij géén of weinig gebruik minstens één keer in de maand volledig te worden opgeladen. Een fauteuil met een sta-op systeem moet eenmaal per week worden opgeladen.