Trendkleur van het jaar 2023

Groen is de trendkleur voor het komende jaar. We komen deze kleur in meerdere schakeringen en accenten tegen. Zo kiest Histor voor de kleur Vining Ivy; krachtig blauw wordt vermengd met verfijnd groen voor een diepe edelsteenkleur. Daardoor bepaal je bijna zelf hoe je de kleur ziet: groen, blauw, groenblauwig of blauwgroenachtig. Blauw brengt rust, terwijl de smaragdgroene toon voor de balans zorgt. In kleine ruimtes is de rijke tint zeer geschikt als krachtig contrast in combinatie met een neutraal kleurenpalet.

Een andere grote speler in de verfmarkt kiest voor de kleur Nordic Green. Dit is een meer natuurlijke tint die zorgt voor een rustgevend gevoel. Deze kleur komen we vooral in Scandinavië tegen in de bossen en de houten huizen. In eerste instantie lijkt het een frissere tint, maar in combinatie met naturellen en andere groentinten wordt de kleur juist sfeervol en warm.

Beide trendkleuren zorgen ervoor dat er een verbinding komt tussen binnen en buiten. Op deze manier wordt het buitenseizoen verlengd en wordt de natuur naar binnen gehaald.

Naast de trendkleur zijn er bijbehorende inspiratiepaletten, die zorgen voor aansluiting. Door het 60 – 30 – 10 principe toe te passen (een hoofdkleur, een nuancekleur en een accentkleur) ontstaat er een mooi evenwicht. Elk inspiratiepalet heeft een ander kenmerk: zachte pasteltinten, natuurlijke/aardse tinten en wat fellere kleuren.

Ook Flexa kiest ieder jaar een kleur; dit jaar voor de 20e keer. De Flexa kleur van het jaar 2023 is Wild Wonder; een natuurlijke geeltint. Het thema van het jaar 2023 is ‘’De kracht en magie van de natuur’’. De benaming van de kleur is opgedeeld in 2 woorden, waarbij ‘’Wild’’ staat voor het vrije gevoel naar de natuur en ‘’Wonder’’ voor de natuurlijke magie die overal om ons heen is. In deze kleur komen we dus ook de algmene trend voor de natuur tegen.

Iedere verfspecialist heeft zijn eigen trendkleur van het jaar. Maar zoals u ziet, kunnen de kleuren komend jaar onderling goed gecombineerd worden. Dat komt, omdat alle kleuren de natuur als uitgangspunt en basis hebben. Hierdoor ontstaat er een rustige sfeer en uitstraling, waarin binnen en buiten samenkomen.

Interessant artikel?

Meer blog artikelen

09 december 2022
Trends voor Kerstmis 2022

Trends Kerst 2022 Thema Kerst 2022 Wat betreft het thema van Kerst 2022 zijn er drie thema’s die eruit springen: Klassiek thema: Kerstmis is een familiefeest vol van tradities en herinneringen. Het gevoel van warmte, veiligheid en rust komt terug in de kleuren helder karmozijnrood en donker dennengroen. Donkerblauw en zwart verdiepen het thema, samen […]

Lees verder
16 november 2022
Kunst maakt je interieur af

Kunst maakt je interieur af Veel muren in onze woonkamers, gangen en slaapkamers blijven leeg, ze zien er een beetje kaal uit. Jammer, want juist met een mooi kunstwerk aan de muur kun je een statement maken in je interieur en je kunt er dagelijks van genieten. Een schilderij of andere kunst aan de muur […]

Lees verder
12 oktober 2022
Warmte in je interieur

Elementen die zorgen voor meer warmte in het interieur Met de herfst- en wintermaanden voor de deur wil je, dat je huis een zo warm mogelijke sfeer uitstraalt. Warmte in je interieur zorgt voor gezelligheid en meer allure. Dit kun je op verschillende manieren aanpakken. Voorzie de muur van een warme kleur De juiste kleur […]

Lees verder