Trendkleur van het jaar 2023

Groen is de trendkleur voor het komende jaar. We komen deze kleur in meerdere schakeringen en accenten tegen. Zo kiest Histor voor de kleur Vining Ivy; krachtig blauw wordt vermengd met verfijnd groen voor een diepe edelsteenkleur. Daardoor bepaal je bijna zelf hoe je de kleur ziet: groen, blauw, groenblauwig of blauwgroenachtig. Blauw brengt rust, terwijl de smaragdgroene toon voor de balans zorgt. In kleine ruimtes is de rijke tint zeer geschikt als krachtig contrast in combinatie met een neutraal kleurenpalet.

Een andere grote speler in de verfmarkt kiest voor de kleur Nordic Green. Dit is een meer natuurlijke tint die zorgt voor een rustgevend gevoel. Deze kleur komen we vooral in Scandinavië tegen in de bossen en de houten huizen. In eerste instantie lijkt het een frissere tint, maar in combinatie met naturellen en andere groentinten wordt de kleur juist sfeervol en warm.

Beide trendkleuren zorgen ervoor dat er een verbinding komt tussen binnen en buiten. Op deze manier wordt het buitenseizoen verlengd en wordt de natuur naar binnen gehaald.

Naast de trendkleur zijn er bijbehorende inspiratiepaletten, die zorgen voor aansluiting. Door het 60 – 30 – 10 principe toe te passen (een hoofdkleur, een nuancekleur en een accentkleur) ontstaat er een mooi evenwicht. Elk inspiratiepalet heeft een ander kenmerk: zachte pasteltinten, natuurlijke/aardse tinten en wat fellere kleuren.

Ook Flexa kiest ieder jaar een kleur; dit jaar voor de 20e keer. De Flexa kleur van het jaar 2023 is Wild Wonder; een natuurlijke geeltint. Het thema van het jaar 2023 is ‘’De kracht en magie van de natuur’’. De benaming van de kleur is opgedeeld in 2 woorden, waarbij ‘’Wild’’ staat voor het vrije gevoel naar de natuur en ‘’Wonder’’ voor de natuurlijke magie die overal om ons heen is. In deze kleur komen we dus ook de algmene trend voor de natuur tegen.

Iedere verfspecialist heeft zijn eigen trendkleur van het jaar. Maar zoals u ziet, kunnen de kleuren komend jaar onderling goed gecombineerd worden. Dat komt, omdat alle kleuren de natuur als uitgangspunt en basis hebben. Hierdoor ontstaat er een rustige sfeer en uitstraling, waarin binnen en buiten samenkomen.

Interessant artikel?

Meer blog artikelen

10 mei 2023
Ton sur Ton

Ton sur ton kleuren Ton sur ton kleuren zijn dezelfde kleuren in een verschillende tint en worden ook wel monochrome kleuren genoemd. De trend komt uit Frankrijk en betekent letterlijk ’tint op tint’. Door gebruik te maken van ton sur ton kleuren creëer je eenvoudig harmonie in je interieur doordat de kleuren die toepast worden […]

Lees verder
07 april 2023
RAL 9016: in welk interieur past deze witte verfkleur?

RAL 9016: in welk interieur past deze witte verfkleur? In veel woonstijlen vormt de kleur wit de basis van het interieur. Kijk maar eens goed om je heen als je ergens op visite bent: witte muurverf is overal! Er bestaan veel verschillende witte RAL kleuren verf. Maar wanneer kies je nu precies voor RAL 9016? […]

Lees verder
15 maart 2023
Hoe kan ik craquelé verhelpen?

Hoe kan ik craquelé verhelpen? Craquelé is Frans voor ‘gebarsten’. Craquelé zijn kleine barstjes en scheurtjes voornamelijk in de toplaag van het leer. De barstjes en scheurtjes ontstaan door veroudering, uitdroging, verkeerd of geen onderhoud. Ontstaan van craquelé Na verloop van tijd kan het leer van uw bankstel zonder juiste reiniging en bescherming door onzichtbaar huid- […]

Lees verder