Louis Poulsen

In de wereld van lichtontwerp heeft het Deense merk  Louis Poulsen een lange en trotse geschiedenis voor in zowel thuis-, als kantoorverlichting.

Louis Poulsen

In de wereld van lichtontwerp heeft Louis Poulsen een lange en trotse geschiedenis voor in zowel thuis-, als kantoorverlichting.

De lampen van Louis Poulsen worden over de hele wereld geprezen, dit sinds Poul Henningsen een gouden medaille voor zijn baanbrekende design won op een internationale tentoonstelling van decoratieve kunst in Parijs in 1925. Het werk van Henningsen vormde de basis voor het succes van dit merk op het gebied van verlichting. Hij was hun hoofdontwerper vanaf het midden van de jaren 20 tot de jaren 60.

Het bedrijf produceert vloerlampen, tafellampen, wandlampen, hanglampen en buitenverlichting voor zowel thuis als zakelijk gebruik.


Louis Poulsen heeft altijd nagestreefd om niet alleen verlichting te ontwerpen, maar ook om het licht vorm te geven en zodoende een aangename sfeer te creëren – zowel binnen- als buitenshuis. De vorm van het licht bepaalt een ruimte en de producten moeten op harmonieuze wijze opgaan in de ruimte die ze creëren - indirect, zacht en uitnodigend.

Louis Poulsen heeft kort hun filosofie samen gevat in drie simpele woorden: functie, comfort en ambiance. Elk onderdeel werkt vloeiend samen, om zo een geheel te maken dat voor die drie woorden werkt. Door vakmanschap en moderne technologie met elkaar te combineren is elk verlichtingselement professioneel afgewerkt, zonder zijn menselijke kant te verliezen. Hoewel technologisch geavanceerd is de vorm altijd het eerste wat opvalt. Om een goede sfeer te creëren proberen ze altijd een design te vinden dat in de omgeving kan opgaan, zonder deze geheel over te nemen.

Design dat lang meegaat 

De iconische lampen zijn gebaseerd op jarenlang erfgoed op het gebied van verlichtingsontwerp. Ze zijn ontworpen om lange tijd uitzonderlijk licht te bieden. Daarom worden de lampen geproduceerd door vakmensen die hoogwaardige materialen gebruiken om de lampen te vormen. Elk ontwerp moet het licht vorm geven 

Poulsen is ervan overtuigd dat de materialen waarmee een lamp gemaakt is invloed heeft op de kwaliteit van het licht. Daarom worden alle lampen geproduceerd met zorgvuldig geselecteerde, hoogwaardige materialen. Na de productie worden ze zorgvuldig gecontroleerd in de prductiefaciliteit in Denemarken.

De lampen zijn ontworpen om de tand des tijds te weerstaan. Sommige staan er zelfs om bekend dat ze generaties lang meegaan – een bewijs van de kwaliteit van de materialen en het vakmanschap.