Louis Poulsen

In de wereld van lichtontwerp heeft het Deense merk  Louis Poulsen een lange en trotse geschiedenis voor in zowel thuis-, als kantoorverlichting.

Louis Poulsen

In de wereld van lichtontwerp heeft Louis Poulsen een lange en trotse geschiedenis voor in zowel thuis-, als kantoorverlichting.

De lampen van Louis Poulsen worden over de hele wereld geprezen, dit sinds Poul Henningsen een gouden medaille voor zijn baanbrekende design won op een internationale tentoonstelling van decoratieve kunst in Parijs in 1925. Het werk van Henningsen vormde de basis voor het succes van dit merk op het gebied van verlichting. Hij was hun hoofdontwerper vanaf het midden van de jaren 20 tot de jaren 60.

Het bedrijf produceert vloerlampen, tafellampen, wandlampen, hanglampen en buitenverlichting voor zowel thuis als zakelijk gebruik. Enkele van hun bekendste lampen zijn de AJ tafellamp, de PH 2/1 en de PH 3/2.

Louis Poulsen heeft altijd nagestreefd om niet alleen verlichting te ontwerpen, maar ook om het licht vorm te geven en zodoende een aangename sfeer te creëren – zowel binnen- als buitenshuis. De vorm van het licht bepaalt een ruimte en onze producten moeten op harmonieuze wijze opgaan in de ruimte die ze creëren – indirect, zacht en uitnodigend.

Louis Poulsen heeft kort hun filosofie samen gevat in drie simpele woorden: functie, comfort en ambiance. Elk onderdeel werkt vloeiend samen, om zo een geheel te maken dat voor die drie woorden werkt. Door vakmanschap en moderne technologie met elkaar te combineren is elk verlichtingselement professioneel afgewerkt, zonder zijn menselijke kant te verliezen. Hoewel technologisch geavanceerd is de vorm altijd het eerste wat opvalt. Om een goede sfeer te creëren proberen ze altijd een design te vinden dat in de omgeving kan opgaan, zonder deze geheel over te nemen.