Metaform

Het Nederlandse bedrijf Metaform ontwerpt en produceert moderne meubels, maar voornamelijk tafels. Zij hebben een eigen fabriek, waardoor de productontwikkeling en productie van de meubels in eigen handen ligt. Dit resulteert in een collectie eigentijdse bijzettafels, salontafels en eettafels.

Metaform

Het Nederlandse Metaform staat bekend om zijn strakke en moderne design meubelen, met name tafels. Sinds 1964 ontwikkelen en produceren ze een groot aanbod aan eigentijdse bijzettafels, salontafels en eetkamertafels. Karakteristiek is de flexibiliteit in het op maat maken van bijna alle meubelen. Metaform tafels zijn leverbaar in elke gewenste maat, mits technisch haalbaar. Hierbij is het frame van gelakt-, verchroomd- of roestvrij staal (RVS). Voor de bladen wordt gebruik gemaakt van natuursteen en Keramiek.

De flexibiliteit uit zich in maatwerk. Bijna alle modellen kunnen op maat gemaakt worden.
Metaform was een van de eerste leveranciers die keramische tafelbladen kon vervaardigen. We kennen inmiddels de voordelen van keramiek. De bladen zijn bestendig tegen zeer hoge en lage temperaturen en beschikken over een hoge vlek- en krasvastheid. Daarnaast is het zeer hygiënisch en onderhoudsvriendelijk. Keramiek is een 100% natuurlijk product. Daarnaast is het ook een duurzaam product.

Qua vorm is er ook veel mogelijk. Rechthoekig, vierkant, rond, ovaal, Deens ovaal, bootvorm, kiezel, eivorm, ellips, super ellips. U mag het zeggen, want vrijwel alles is mogelijk bij dit Nederlandse bedrijf uit Harderwijk.

Wat ook een groot voordeel is, is dat de keramische bladen, verlijmd worden op een MDF onderblad van enkele milimeters dik. Dit komt de normaal gesproken harde klank, bij bijvoorbeeld het neerzetten van een bord of kopje op tafel, ten goede. De klank wordt flink gedempt door het verlijmde onderblad. Hiermee was Metaform ook de eerste en daarmee een beetje de uitvinder van deze geniale oplossing.

 


Tafels met keramische bladen

Metaform is een Nederlands meubelmerk dat gespecialiseerd is in het ontwerpen en produceren van eigentijdse meubelstukken, met name op het gebied van tafels en bijzettafels met keramische bladen. Het bedrijf staat bekend om zijn minimalistische ontwerpen en hoogwaardige materialen.

Dit mooie merk richt zich voornamelijk op het ontwerpen van tafels voor diverse doeleinden, waaronder eettafels, salontafels, bijzettafels en conferentietafels. Hun ontwerpen zijn vaak strak en modern, waarbij ze gebruik maken van materialen zoals glas, metaal en hout om unieke en functionele meubelstukken te creëren.

Metaform: Dutch Design

Het merk wordt gewaardeerd om zijn aandacht voor detail, vakmanschap en de mogelijkheid om meubels te produceren die zowel stijlvol als duurzaam zijn. Hun producten zijn populair bij zowel particuliere als zakelijke klanten die op zoek zijn naar kwaliteitsmeubels met een eigentijds design.