Mintjens

Mintjens, een gevestigde waarde in de Belgische interieursector, maakt eigentijdse meubelcollecties voor de woonkamer. De tijdloze combinatie van warm en nobel hout staat steeds centraal bij Mintjens.

Mintjens

Het Belgische familiebedrijf Mintjens produceert sinds 1961 diverse eiken meubelen voor over de hele wereld. De meubelen zijn in verschillende stijlen verkrijgbaar. Van rustiek, romantisch tot modern en strak vormgegeven, maar toch met een warme uitstraling, in donker en lichte kleuren. De Nederlandse topdesigner Hans Daalder heeft de schitterende collectie View ontworpen voor Mintjens.

Drawn by designers

De designafdeling is het kloppend hart van Mintjens. Voortdurend werken ze aan nieuwe concepten of meubelstukken en gaan ze op zoek naar nieuwe materialen en de meest innovatieve productontwikkelingen.

Van de algemene belijning tot het wegwerken van de kleinste schroef, leggen zij hun hart en ziel in deze meubelontwerpen. Met slechts één doel: het ontwerpen van het perfecte meubel dat uitblinkt in comfort, look en kwaliteit!

Made by craftsmen

Een team van talentvolle meubelmakers vertalen de creatieve ontwerpen en steken elke dag de handen uit de mouwen. Zij gaan enerzijds aan de slag met hoogtechnologische machines en anderzijds waken zij met oog voor detail dat alle ontwerpen met precisie worden uitgevoerd.

Anderzijds komt er nog heel wat mankracht en handarbeid aan te pas om een volledig meubel tot in de puntjes af te werken.

In the finest wood

Om de hoogste kwaliteitsnormen te bereiken werken ze alleen met de allerbeste producten. Het hout wordt zorgvuldig geselecteerd om kleurverschillen te minimaliseren en het natuurlijke eiken- of notenpatroon zo veel mogelijk op elkaar af te stemmen. Deze selectie gebeurt nauwkeurig van bij de start om het allerbeste eindresultaat te verkrijgen.

Van de scharnieren en geleiders tot het metaal of de lakken werken ze enkel met toeleveranciers van een uitstekende kwaliteit. Daarnaast worden alle gebruikte materialen uitvoerig getest om de kwaliteit te garanderen


De familie Mintjens en wielrennen

Frans Mintjens debuteerde als neoprofwielrenner in 1968 als helper van Eddy Merckx. In dat eerste jaar zat hij met Merckx al onmiddellijk in de ploeg die de Ronde van Frankrijk zou winnen. En ook na het wielrennen bleef Mintjens winnen. Hij stapte samen met zijn broers Karel en Jules in de meubelindustrie via de schrijnwerkerij die hun vader opstartte. Karel werd de bedrijfsleider en legde zich toe op de productie van meubelen in eiken en noten.

Deze website gebruikt cookies om de beste online ervaring te creëren. Ga akkoord door op de 'Accepteer' knop te klikken.