Nova Carpets

Met een karpet van Nova Carpets krijgt elk interieur een geheel eigen stijl. De karpetten en tapijten van Nova Carpets worden handgemaakt van natuurlijke materialen.

Nova Carpets

In de collectie van Nova vindt u een nieuw assortiment van een zorgvuldig geselecteerde selectie met karpetten van hoogwaardige kwaliteit. De karpetten zijn zowel in standaardafmetingen als afwijkende maten te verkrijgen en zijn gemaakt van natuurlijke materialen, zoals viscose, wol en katoen. De tapijten zijn custom-made, handgemaakt en uniek in hun soort.

Kijk voor een volledig overzicht van alle karpetten op https://www.novacarpets.nl/collectie

In onze winkel kunt u het karpet Erode 500 komen bekijken.

 


Soorten Vloerkleden

 • Hoogpolige vloerkleden
  Dit zijn karpetten met een wat lossere pool welke in hoogte variëert van 3 tot 15 cm. Hoogpolige karpetten hebben vaak een volle en warme uitstraling. Ze worden zowel machinaal als met de hand gemaakt. Deze kleden worden geweven of getuft met o.a. wollen of synthetische garens.
 • Laagpolige vloerkleden
  De structuur van laagpolige karpetten leent zich uitstekend voor meerdere kleuren en dessins. Er zijn maar weinig laagpool karpetten in slechts een kleur. Vaak is het ook mogelijk om zelf een patroon uit te (laten) ontwerpen. Uw eigen op maat gemaakte karpet. Laagpool karpetten worden van wol en synthetische garens gemaakt en worden getuft, geweven of met de hand geknoopt. Onder laagpool karpetten vallen ook Perzische tapijten, vintage karpetten en klassieke tapijten.
 • Klassieke vloerkleden
  Klassieke tapijten lijken op Perzische tapijten. Ze worden machinaal geweven, vaak met wollen of synthetisch garen. De karpetten hebben een lage gesneden pool. Klassieke karpetten hebben een rijke uitstraling en geven sfeer en warmte aan het interieur.
 • Vlak geweven karpetten
  Vlak geweven karpetten werden vroeger ook wel boeren karpetten genoemd en zijn, zoals de naam al zegt, geweven. Verkrijgbaar in verschillende structuren. Indien er een patroon geweven wordt, dan is het een recht patroon, omdat rond weven een vrij lastig proces is. Vlak geweven karpetten worden bijna altijd van wol gemaakt en zijn, doordat er geen backing onder zit, aan twee zijde te gebruiken.
 • Lussenpool vloerkleed
  Lussenpool karpetten zijn een variant op vlak geweven karpetten. De basis van een lussenpool karpet is hetzelfde als van een vlak geweven karpet. Er worden alleen nog garens in een lus boven het pool bed uitgehaald zodat er een lus ontstaat. Die lussen zijn in meerdere hoogtes. Het kleed is niet aan twee zijden te gebruiken omdat de lus maar aan één kant van het karpet zit. Een patroon weven is niet mogelijk, maar banen in verschillende kleuren of gecombineerd met de structuur van een vlak geweven karpet is wel mogelijk.
 • Natuurtapijten
  Natuurtapijten worden gemaakt van natuurlijke producten zoals zeegras, sisal, kokos en dergelijke. Ze zijn vaak van touw gemaakt en voelen niet zo lekker aan de voeten als een hoogpolig of een wollen karpet. Omdat deze karpetten wel oer sterk zijn worden ze vaak gebruikt in de keuken of serre. Bovendien zijn ze gemakkelijk in onderhoud. De karpetten zijn meestal laag van pool én geweven.
 • Perzische tapijten
  Perzische tapijten komen uit het vroegere Perzië. Elk karpet heeft zijn eigen kenmerkende patroon. Ze zijn meestal van wol of zijde en zijn altijd met de hand geknoopt.
 • Vintage
  De Vintage karpetten zijn momenteel een grote trend. Deze karpetten zijn eigenlijk oude Perzische tapijten die bijna tot op het doek worden opgeschoren en daarna opnieuw worden gekleurd. Zo is elk tapijt uniek. Vintage karpetten passen zowel in een modern als in een klassiek interieur.
 • Patchwork
  Patchwork vloerkleden bestaan uit stukken vintage tapijt die aan elkaar gezet gezet worden met een mooi grof garen om een unieke patchwork look te verkrijgen.
 • Berbers
  Berber tapijten zijn altijd van wol en worden op traditionele wijze met de hand geknoopt. De meest bekende kleur is wol wit of wol wit met een bruin melange erdoor, maar tegenwoordig is het ook mogelijk om een berber in grijstinten te krijgen.
 • Kelims
  Kelim tapijten vallen onder de noemer Perzische tapijten, maar zijn er eigenlijk niet mee te vergelijken. Ze zijn ook met de hand geweven en hebben geen pool. De patronen zijn meestal geometrisch en hebben zowel boven als onder hetzelfde patroon. Hierdoor zijn de kelim tapijten aan twee kanten te gebruiken.