Welke meubels zijn onmisbaar in de woonkamer?

In de woonkamer zijn er verschillende meubelstukken te vinden. Hoewel iedereen weer een andere smaak en voorkeur heeft, kunnen we het over het algemeen wel eens worden over het type meubels in de ruimte. Wat mag er niet ontbreken aan de kamer, zowel om praktische als om stijlvolle redenen? We zetten de belangrijkste meubels op een rijtje.

Bank

Besteed aandacht aan de bank die je kiest! Het gaat immers om een groot en opvallend meubelstuk, waar je doorgaans veel tijd op spendeert. Ga daarom voor een kwalitatieve bank, waar je echt blij van wordt. Met een goede bank kun je ook nog eens jarenlang vooruit. In onze showroom staan meerdere banken uit de collectie van o.a. Cloak, Pode, Evidence en Passe Partout.

Bank Lake van Cloak

Fauteuil

Naast een bank denken we ook zeker aan een comfortabele stoel, ofwel een fauteuil. Ga voor een fauteuil van een hoogwaardige kwaliteit. Let daarbij op de verschillende modellen en kleuren, om tot een ideale keuze te komen. Uiteraard helpen we u graag met het maken van die keuze!! Veel fauteuils kunnen we voor u aanpassen qua zithoogte en zitdiepte.

Bibo Fauteuil

Eettafel

Dineer je in de woonkamer? Ga dan op zoek naar een fraaie eettafel. Zet ‘m in de andere hoek dan de hoek waar de bank te vinden is, om meerdere afzonderlijke plekjes te creëren in de woonkamer. En denk na over de ideale grootte van de tafel. Eet je vaak met veel mensen? Dan moet iedereen eraan passen. Qua trends is de ronde en ovale eettafel momenteel erg geliefd en het dekton of keramiek blad een veelgemaakte keuze.

Tafel Roma kiezel

Eetstoelen

Zorg voor mooie eetstoelen aan de eettafel. Je kunt een complete set kopen, om er zeker van te zijn dat alles netjes bij elkaar past. Ben je juist meer fan van een wat speelsere inrichting? Combineer dan verschillende eetstoelen met elkaar, voor een opvallend geheel. Je kunt zelfs afwisselen met de kleuren. Let er wel op dat het niet te druk wordt in huis. De meubels moeten wel enigszins bij elkaar passen. Kees verhouden is de grootste brandstore van Bert Plantagie in het zuiden en we hebben hun actuele collectie eetkamerstoelen in onze showroom staan.

Steely-moderne-eettafel-noten-SpinR-eetkamerstoelen-houten-pootjes-noten-eetkamer-weinig-ruimte

Salon- en Bijzettafel

Welk meubelstuk er bij de bank te vinden is? Een bijzettafel! Hier kun je van alles op kwijt. Denk aan de afstandsbediening, of een kopje thee of koffie. Maar ook spullen die je wat minder vaak oppakt, kun je er een plekje geven. Leg bijvoorbeeld een stapeltje van tijdschriften en boeken neer op de bijzettafel. Dat staat zo gezellig! We merken dat de keuze steeds meer valt op een serie van 2 of meerdere tafels in plaats van 1 grotere salontafel. Dat maakt het geheel net iets speelser, zeker als de salontafels diverse bladen hebben die met elkaar matchen.

Pode salontafels Ova

TV-meubel

Nog zo’n relevant meubel in de woonkamer: het tv-meubel. Je kunt je tv erop neerzetten. Heb je een hangende tv? Ook dan is een tv-meubel een slimme toevoeging aan de ruimte, aangezien je er je technologische benodigdheden in kwijt kunt. Verder is het een handig kastje om snoeren in weg te werken, zodat ze niet zo in het zicht liggen. Ga je voor een brede tv-kast in huis, dan is het tevens een plek om accessoires op neer te zetten. Wilt u een tv-meubel op maat laten maken? Dat kan! Kees of Hilde gaan graag met u in gesprek om al uw wensen en eisen om te zetten in een prachtig eindresultaat.

Welke meubels zijn onmisbaar in de woonkamer?

 

 

Kast

Tot slot wil je uiteraard ook opbergruimte hebben in de woonkamer. Een grote kast is een uitkomst! Hoe meer spullen je kwijt wilt, hoe groter de kast moet zijn. Zowel in de hoogte als in de breedte kun je de grootte van de kast beïnvloeden. Denk na over de ideale look. Ga je voor een open kast, zodat je accessoires en spullen in beeld blijven? Of kies je voor het praktische karakter van een gesloten kast, waarin alles stofvrij blijft en je een rommelige look voorkomt? Een combinatie is tevens een optie – zo komt het beste van twee werelden samen. We nodigen u graag uit in de showroom om de mogelijkheden te bespreken!

 

Interessant artikel?

Meer blog artikelen

10 mei 2023
Ton sur Ton

Ton sur ton kleuren Ton sur ton kleuren zijn dezelfde kleuren in een verschillende tint en worden ook wel monochrome kleuren genoemd. De trend komt uit Frankrijk en betekent letterlijk ’tint op tint’. Door gebruik te maken van ton sur ton kleuren creëer je eenvoudig harmonie in je interieur doordat de kleuren die toepast worden […]

Lees verder
07 april 2023
RAL 9016: in welk interieur past deze witte verfkleur?

RAL 9016: in welk interieur past deze witte verfkleur? In veel woonstijlen vormt de kleur wit de basis van het interieur. Kijk maar eens goed om je heen als je ergens op visite bent: witte muurverf is overal! Er bestaan veel verschillende witte RAL kleuren verf. Maar wanneer kies je nu precies voor RAL 9016? […]

Lees verder
15 maart 2023
Hoe kan ik craquelé verhelpen?

Hoe kan ik craquelé verhelpen? Craquelé is Frans voor ‘gebarsten’. Craquelé zijn kleine barstjes en scheurtjes voornamelijk in de toplaag van het leer. De barstjes en scheurtjes ontstaan door veroudering, uitdroging, verkeerd of geen onderhoud. Ontstaan van craquelé Na verloop van tijd kan het leer van uw bankstel zonder juiste reiniging en bescherming door onzichtbaar huid- […]

Lees verder