Hans Daalder

In de woonwinkel van Kees Verhouden staan alle collecties van top designer Hans Daalder.

Design by Hans Daalder

In de woonwinkel van Kees Verhouden staan alle collecties van top designer Hans Daalder. Hans Daalder (1963) studeerde af aan de Design Academy in Eindhoven in 1989. In 1990 richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op en werkt voor meubel- en kantoormeubelindustrieën in Europa.

“Hallo iedereen,
Mag ik me even voorstellen?

Mijn naam is Hans Daalder. Ik ben getrouwd en vader (een vrij goede, denk ik), loper (een niet zo’n goede, vrees ik) en meubelontwerper.

Eerlijk waar, voor mij is dat het mooiste beroep ter wereld!

Hoe ga ik te werk?

Ik praat veel met meubelproducenten, technici en verkopers over de wensen van onze klanten. De wereld verandert snel en onze producten moeten daarop inspelen. Hedendaagse consumenten zijn heel goed ingelicht en onze meubelen moeten aan al hun noden tegemoetkomen op het vlak van looks, comfort, duurzaamheid en kwaliteit. En natuurlijk, altijd tegen een betaalbare prijs!

Werk ik alleen?

Helemaal niet! Onze ontwerpers creëren concepten in overleg met onze klanten en productiedeskundigen. Het is belangrijk altijd na te denken over de kwaliteit van een ontwerp. We stellen ons altijd de vraag: “Is dit goed genoeg? Zou ik dit meubel in mijn eigen huis willen?”

Als Mariksa, mijn assistente in de studio, zegt: “Dat zou ik zelf ook wel willen hebben”, weet ik dat we op het juiste spoor zitten. Ik zeg heel vaak dat ik niets ben zonder mijn team.”

Bekende ontwerpen van Hans Daalder zijn: Arcade, Queen, Steel, Base, Roots, Dream, Lock, Pacific, Sand, Stone, Pure, Vision, Arc, Jeanne, Lounge, Kameleon. Ook voor het Belgische merk Passe Partout heeft hij een groot aantal ontwerpen op zijn naam staan.

Hans Daalder

Vanaf 1997 werkte Hans Daalder onder andere aan het opbouwen van een evenwichtige collectie moderne woonmeubelen in massief hout voor de meubelindustrie. De “H.T.C.-Trofee” wordt door Hans Daalder gewonnen voor de fauteuil “Pino”(1995) en het meubelprogramma “Ultimo”(1999). Hiermee is hij de enige ontwerper die bovenstaande trofee twee maal in ontvangst mocht nemen.