Roderick Vos

Claire en Roderick Vos

Roderick Vos (Nederland 1965) studeerde aan de Design Academy in Eindhoven. Na werkervaring te hebben opgedaan bij Ingo Maurer in München en bij Kenji Ekuan in Tokyo, leidde hij van 1990 tot 1996 een eigen ontwerpbureau in Indonesië. Vanaf 1996 tot 2004 was hij één van de drijvende krachten achter woonwarenhuis Maupertuus in Groningen. Sinds 2004 heeft hij zich volledig geconcentreerd op productvormgeving en werkt hij samen met zijn vrouw Claire Teeuwen, tevens vormgever, vanuit het Brabantse Heusden Vesting. Studio Roderick Vos werkt in opdracht van talloze binnen en buitenlandse bedrijven. Roderick tekent voor de bert plantagie collectie het unieke RePly stoeltje, welke direct wordt opgenomen in de permanente collectie van het Museum of Arts and Design in New York.

Art directors

Sinds 2016 zijn Roderick Vos en zijn vrouw Claire aangesteld als art directors van Pode. Het creatieve echtpaar ontwerpt zoals ze zelf zeggen ‘design voor jonge mensen van alle leeftijden’, waarbij betaalbare kwaliteit belangrijk is. Een collectie koppelen aan een doelgroep, daar gelooft het duo niet in. ‘Design is voor iedereen, dat is niet aan een leeftijd verbonden’, aldus Claire Vos.

Ontwerpersduo

Waar hij bekend staat om zijn industriële vakmanschap, is zij textielontwerper met organisatorisch talent, Hun talenten sluiten bij dit project naadloos op elkaar aan. Het creatieve duo introduceerde niet alleen gestoffeerde meubelen, maar heeft de collectie ook uitgebreid met accessoires zoals karpetten, tafeltjes en zelfs een leren zitzak. Roderick: “De verbreding en diversiteit van de collectie is belangrijk, al blijft de core business de productie van gestoffeerde meubelen. Daar ligt de basis en kracht van Pode.”

Claire en Roderick