Thijs Smeets

Thijs Smeets

Ontwerper in de breedste zin van het woord
Thijs Smeets staat open voor elke ontwerpuitdaging, van scooters tot brillen en van meubelen tot mobiele telefoons. En met succes. Maar gelukkig voor ons, ligt Thijs’ hart bij het creëren van meubelen.

Thijs Smeets

Het mooie aan het ontwerpen van meubelen is voor Thijs het feit dat vormgeving daarbij een grote toegevoegde waarde heeft. Functioneel vallen meubels haast niet meer verder te verbeteren. Als designer word je daardoor aan de ene kant beperkt, maar je kunt het ook als een uitdaging zien.

Bijvoorbeeld door verder kijken dan vorm en functie alleen en ook rekening te houden met duurzaamheid, (re)produceerbaarheid, constructie en kostprijs. Zo lost een goed ontwerp een aantal vragen in een keer op.

In zijn producten wil Thijs alle elementen laten terugkomen die in huis aanwezig moeten zijn, zoals liefde, warmte, verbinding en plezier.

Bijvoorbeeld in de vorm van een simpel lijnenspel of afgeronde, vriendelijke vormen. Want een huis zonder zachte, comfortabele meubelen is in de ogen van Thijs Smeets zinloos.
De Spot en de Sparkle van Pode komen van zijn hand.