De Teddy en Bouclé stof: heerlijk zacht én populair

Een grote woontrend van 2022 is zeker de Teddy en Bouclé stof. Het is een enorm populaire stof in de fashion industrie, maar ook in de interieurwereld komen we het steeds vaker tegen. Banken, stoelen, kussens; alles kan gestoffeerd worden met deze ultrazachte stof. Teddy stof geeft een warme, gezellige uitstraling aan ieder interieur en is uiterst comfortabel. Al met al goede redenen om een teddy meubel in huis te nemen.

teddy-en-boucle-stof

Een aantal feitjes over de teddy stof

  • Teddy stof wordt ook wel Bouclé genoemd.
  • Bouclé betekent ‘lus’ in het Frans.
  • Teddy stof is populair geworden door het prestigieuze Franse modehuis Chanel. Zij ontwikkelde als eerste teddy stof mantelpakjes. Later ontdekte de interieurwereld dat deze stof het ook enorm goed doet op meubilair.
  • Teddy wordt gemaakt door een speciale weeftechniek: het twijnen van twee gespannen draden. Hierbij is de ene draad minder gespannen dan de andere waardoor er lusjes ontstaan.
  • Teddy stof is super zacht.
  • Teddy stof slijt een stuk minder snel dan andere stoffen dankzij de speciale weeftechniek. Hierdoor heb je heel wat jaren plezier van je teddy gestoffeerde meubels en woonaccessoires.
  • Het topmerk Ploeg heeft een schitterende teddy/bouclé stof in de collectie. Dit is de Monza, verkrijgbaar in veel kleuren.

Less is more

Omdat deze zachte woontrend zo comfortabel is, zou je bijna iedere meubel in teddy stof willen aanschaffen. Van fauteuils en banken tot stoelen en poefjes, alle meubels zijn te stofferen in teddy stof. Maar toch is het niet raadzaam om je hele inboedel aan te passen naar deze woontrend. Bij teddy stof geldt de regel; less is more. Voeg maximaal twee á drie teddy items toe voor de juiste balans. De meubels van Passe Partout die wij in onze collectie hebben lenen zicht uitermate voor stoffering met teddy stof.

teddy stof

Teddy stof toevoegen aan jouw interieur

Een groot voordeel van teddy stof is dat het nagenoeg bij ieder interieur past. Teddy stof is namelijk goed te combineren met andere materialen en stoffen zoals hout, velours, katoen, rotan, hoogglans, glas en meer. Door materialen te combineren in je interieur geef je een speelse draai, waardoor het geheel persoonlijker wordt. Juist in een modern interieur kan teddy een hele warme en gezellige toevoeging zijn.

Interessant artikel?

Meer blog artikelen

10 mei 2023
Ton sur Ton

Ton sur ton kleuren Ton sur ton kleuren zijn dezelfde kleuren in een verschillende tint en worden ook wel monochrome kleuren genoemd. De trend komt uit Frankrijk en betekent letterlijk ’tint op tint’. Door gebruik te maken van ton sur ton kleuren creëer je eenvoudig harmonie in je interieur doordat de kleuren die toepast worden […]

Lees verder
07 april 2023
RAL 9016: in welk interieur past deze witte verfkleur?

RAL 9016: in welk interieur past deze witte verfkleur? In veel woonstijlen vormt de kleur wit de basis van het interieur. Kijk maar eens goed om je heen als je ergens op visite bent: witte muurverf is overal! Er bestaan veel verschillende witte RAL kleuren verf. Maar wanneer kies je nu precies voor RAL 9016? […]

Lees verder
15 maart 2023
Hoe kan ik craquelé verhelpen?

Hoe kan ik craquelé verhelpen? Craquelé is Frans voor ‘gebarsten’. Craquelé zijn kleine barstjes en scheurtjes voornamelijk in de toplaag van het leer. De barstjes en scheurtjes ontstaan door veroudering, uitdroging, verkeerd of geen onderhoud. Ontstaan van craquelé Na verloop van tijd kan het leer van uw bankstel zonder juiste reiniging en bescherming door onzichtbaar huid- […]

Lees verder