De Teddy en Bouclé stof: heerlijk zacht én populair

Een grote woontrend van 2022 is zeker de Teddy en Bouclé stof. Het is een enorm populaire stof in de fashion industrie, maar ook in de interieurwereld komen we het steeds vaker tegen. Banken, stoelen, kussens; alles kan gestoffeerd worden met deze ultrazachte stof. Teddy stof geeft een warme, gezellige uitstraling aan ieder interieur en is uiterst comfortabel. Al met al goede redenen om een teddy meubel in huis te nemen.

teddy-en-boucle-stof

Een aantal feitjes over de teddy stof

  • Teddy stof wordt ook wel Bouclé genoemd.
  • Bouclé betekent ‘lus’ in het Frans.
  • Teddy stof is populair geworden door het prestigieuze Franse modehuis Chanel. Zij ontwikkelde als eerste teddy stof mantelpakjes. Later ontdekte de interieurwereld dat deze stof het ook enorm goed doet op meubilair.
  • Teddy wordt gemaakt door een speciale weeftechniek: het twijnen van twee gespannen draden. Hierbij is de ene draad minder gespannen dan de andere waardoor er lusjes ontstaan.
  • Teddy stof is super zacht.
  • Teddy stof slijt een stuk minder snel dan andere stoffen dankzij de speciale weeftechniek. Hierdoor heb je heel wat jaren plezier van je teddy gestoffeerde meubels en woonaccessoires.
  • Het topmerk Ploeg heeft een schitterende teddy/bouclé stof in de collectie. Dit is de Monza, verkrijgbaar in veel kleuren.

Less is more

Omdat deze zachte woontrend zo comfortabel is, zou je bijna iedere meubel in teddy stof willen aanschaffen. Van fauteuils en banken tot stoelen en poefjes, alle meubels zijn te stofferen in teddy stof. Maar toch is het niet raadzaam om je hele inboedel aan te passen naar deze woontrend. Bij teddy stof geldt de regel; less is more. Voeg maximaal twee á drie teddy items toe voor de juiste balans. De meubels van Passe Partout die wij in onze collectie hebben lenen zicht uitermate voor stoffering met teddy stof.

teddy stof

Teddy stof toevoegen aan jouw interieur

Een groot voordeel van teddy stof is dat het nagenoeg bij ieder interieur past. Teddy stof is namelijk goed te combineren met andere materialen en stoffen zoals hout, velours, katoen, rotan, hoogglans, glas en meer. Door materialen te combineren in je interieur geef je een speelse draai, waardoor het geheel persoonlijker wordt. Juist in een modern interieur kan teddy een hele warme en gezellige toevoeging zijn.

Interessant artikel?

Meer blog artikelen

15 september 2022
Onmisbare meubels

Welke meubels zijn onmisbaar in de woonkamer? In de woonkamer zijn er verschillende meubelstukken te vinden. Hoewel iedereen weer een andere smaak en voorkeur heeft, kunnen we het over het algemeen wel eens worden over het type meubels in de ruimte. Wat mag er niet ontbreken aan de kamer, zowel om praktische als om stijlvolle […]

Lees verder
14 juli 2022
Tijd voor een nieuwe bank?

Toe aan een nieuwe bank? Dit zijn een paar handige tips. De invloed van een bankstel of bank in je interieur is enorm groot. Het is eigenlijk wel het eerste meubel dat opvalt en daarmee ook heel erg sfeerbepalend. Dat wetende, geven we hieronder enkele tips voor je zoektocht naar een nieuwe comfortabele én mooie […]

Lees verder
19 mei 2022
De beruchte rode wijn vlek

De beruchte rode wijn vlek De rode wijn vlek, de meest beruchte vlek. Geen enkele vlek komt gelegen, maar zeker de rode wijn vlek niet. Het is of wordt net gezellig met een glaasje rode wijn erbij en dan gaat het glas om. Paniek! Wat nu?! Ten eerste: geen paniek. Blijf rustig en bedenk goed […]

Lees verder