De Teddy en Bouclé stof: heerlijk zacht én populair

Een grote woontrend van 2022 is zeker de Teddy en Bouclé stof. Het is een enorm populaire stof in de fashion industrie, maar ook in de interieurwereld komen we het steeds vaker tegen. Banken, stoelen, kussens; alles kan gestoffeerd worden met deze ultrazachte stof. Teddy stof geeft een warme, gezellige uitstraling aan ieder interieur en is uiterst comfortabel. Al met al goede redenen om een teddy meubel in huis te nemen.

teddy-en-boucle-stof

Een aantal feitjes over de teddy stof

  • Teddy stof wordt ook wel Bouclé genoemd.
  • Bouclé betekent ‘lus’ in het Frans.
  • Teddy stof is populair geworden door het prestigieuze Franse modehuis Chanel. Zij ontwikkelde als eerste teddy stof mantelpakjes. Later ontdekte de interieurwereld dat deze stof het ook enorm goed doet op meubilair.
  • Teddy wordt gemaakt door een speciale weeftechniek: het twijnen van twee gespannen draden. Hierbij is de ene draad minder gespannen dan de andere waardoor er lusjes ontstaan.
  • Teddy stof is super zacht.
  • Teddy stof slijt een stuk minder snel dan andere stoffen dankzij de speciale weeftechniek. Hierdoor heb je heel wat jaren plezier van je teddy gestoffeerde meubels en woonaccessoires.
  • Het topmerk Ploeg heeft een schitterende teddy/bouclé stof in de collectie. Dit is de Monza, verkrijgbaar in veel kleuren.

Less is more

Omdat deze zachte woontrend zo comfortabel is, zou je bijna iedere meubel in teddy stof willen aanschaffen. Van fauteuils en banken tot stoelen en poefjes, alle meubels zijn te stofferen in teddy stof. Maar toch is het niet raadzaam om je hele inboedel aan te passen naar deze woontrend. Bij teddy stof geldt de regel; less is more. Voeg maximaal twee á drie teddy items toe voor de juiste balans. De meubels van Passe Partout die wij in onze collectie hebben lenen zicht uitermate voor stoffering met teddy stof.

teddy stof

Teddy stof toevoegen aan jouw interieur

Een groot voordeel van teddy stof is dat het nagenoeg bij ieder interieur past. Teddy stof is namelijk goed te combineren met andere materialen en stoffen zoals hout, velours, katoen, rotan, hoogglans, glas en meer. Door materialen te combineren in je interieur geef je een speelse draai, waardoor het geheel persoonlijker wordt. Juist in een modern interieur kan teddy een hele warme en gezellige toevoeging zijn.

Interessant artikel?

Meer blog artikelen

11 januari 2023
De nieuwe trendkleur van 2023

Trendkleur van het jaar 2023 Groen is de trendkleur voor het komende jaar. We komen deze kleur in meerdere schakeringen en accenten tegen. Zo kiest Histor voor de kleur Vining Ivy; krachtig blauw wordt vermengd met verfijnd groen voor een diepe edelsteenkleur. Daardoor bepaal je bijna zelf hoe je de kleur ziet: groen, blauw, groenblauwig […]

Lees verder
09 december 2022
Trends voor Kerstmis 2022

Trends Kerst 2022 Thema Kerst 2022 Wat betreft het thema van Kerst 2022 zijn er drie thema’s die eruit springen: Klassiek thema: Kerstmis is een familiefeest vol van tradities en herinneringen. Het gevoel van warmte, veiligheid en rust komt terug in de kleuren helder karmozijnrood en donker dennengroen. Donkerblauw en zwart verdiepen het thema, samen […]

Lees verder
16 november 2022
Kunst maakt je interieur af

Kunst maakt je interieur af Veel muren in onze woonkamers, gangen en slaapkamers blijven leeg, ze zien er een beetje kaal uit. Jammer, want juist met een mooi kunstwerk aan de muur kun je een statement maken in je interieur en je kunt er dagelijks van genieten. Een schilderij of andere kunst aan de muur […]

Lees verder