Trends Kerst 2022

Thema Kerst 2022

Wat betreft het thema van Kerst 2022 zijn er drie thema’s die eruit springen:

  • Klassiek thema: Kerstmis is een familiefeest vol van tradities en herinneringen. Het gevoel van warmte, veiligheid en rust komt terug in de kleuren helder karmozijnrood en donker dennengroen. Donkerblauw en zwart verdiepen het thema, samen met gouden en witte accenten. Traditionele kerstmotieven maken het compleet.

 

  • Fresh Theme: Kerstmis in dit thema schittert met frisse en gewaagde kleuren. Levendig rood en diepgroen worden gecombineerd met witte en zilveren accenten voor een ​​jong en vrolijk thema. Daarnaast zijn er gestileerde zwart-witte patronen om zowel een traditioneel als een modern thema te creëren.
  • Luxe thema: de elegante combinatie van zwart en bruin wordt met gouden accenten nog eleganter. Er wordt daarmee een glamoureuze en nobele sfeer gecreëerd, die mooi samen gaat met de tegenstellingen mat en glanzend, klassiek en speels, geaard en luxueus.

Wat worden de mooiste kerstversieringen in 2022?

Bij Kerstmis horen versieringen. En hoewel Kerstmis een traditie is, willen we ook verbazen en een keer iets anders dan anders. Dus het zoeken naar nieuwe details over het thema kan niet missen.

Een trend die veel zal worden gebruikt, richt zich op de natuur en dan vooral op decoraties gemaakt met hernieuwbare materialen. De kleuren van deze trend zijn vooral diep of dof groen, bruin, jeneverbes en zachte steen.

 

Een andere trend richt zich op gratie en poëzie. Dat zien we terug in bloemstukken, kunst, romantische interpretatie en fijne lijntjes. En die aspecten moeten vervolgens in alle soorten decoraties worden verwerkt. Wat de kleuren van deze trend betreft, worden optimistische en gevoelige tinten, zoals fluweelgrijs, zachtgroen, wit getint, topaas, rood en blauw gearceerd.

Kerstkleur 2022, wit is de hoofdrolspeler samen met …

De kleuren van Kerstmis 2022 benadrukken natuurlijke schoonheid, met minimalistische en sprankelende kleuren. Het uitgangspunt is eenvoud en elegantie. Wit blijft de hoofdkleur, omdat het wordt geassocieerd met sneeuw, een natuurlijk element dat kenmerkend is voor Kerstmis. Die natuurlijke elementen zien we ook terug in alle tinten groen.

Andere kleuren zijn metallic zilver en metallic goud, dat een vleugje klassieke en warme glans aan de decoraties geeft. Aangevuld met kleuren zoals roze en zachtblauw, gewoon om kerst een vleugje romantiek te geven.

Tot slot de chocolade- en zandkleuren, wat zachte, rustige en natuurlijke tinten zijn. Zij zorgen voor comfort in huis tijdens de kerstperiode.

Interessant artikel?

Meer blog artikelen

10 mei 2023
Ton sur Ton

Ton sur ton kleuren Ton sur ton kleuren zijn dezelfde kleuren in een verschillende tint en worden ook wel monochrome kleuren genoemd. De trend komt uit Frankrijk en betekent letterlijk ’tint op tint’. Door gebruik te maken van ton sur ton kleuren creëer je eenvoudig harmonie in je interieur doordat de kleuren die toepast worden […]

Lees verder
07 april 2023
RAL 9016: in welk interieur past deze witte verfkleur?

RAL 9016: in welk interieur past deze witte verfkleur? In veel woonstijlen vormt de kleur wit de basis van het interieur. Kijk maar eens goed om je heen als je ergens op visite bent: witte muurverf is overal! Er bestaan veel verschillende witte RAL kleuren verf. Maar wanneer kies je nu precies voor RAL 9016? […]

Lees verder
15 maart 2023
Hoe kan ik craquelé verhelpen?

Hoe kan ik craquelé verhelpen? Craquelé is Frans voor ‘gebarsten’. Craquelé zijn kleine barstjes en scheurtjes voornamelijk in de toplaag van het leer. De barstjes en scheurtjes ontstaan door veroudering, uitdroging, verkeerd of geen onderhoud. Ontstaan van craquelé Na verloop van tijd kan het leer van uw bankstel zonder juiste reiniging en bescherming door onzichtbaar huid- […]

Lees verder