Trends Kerst 2022

Thema Kerst 2022

Wat betreft het thema van Kerst 2022 zijn er drie thema’s die eruit springen:

  • Klassiek thema: Kerstmis is een familiefeest vol van tradities en herinneringen. Het gevoel van warmte, veiligheid en rust komt terug in de kleuren helder karmozijnrood en donker dennengroen. Donkerblauw en zwart verdiepen het thema, samen met gouden en witte accenten. Traditionele kerstmotieven maken het compleet.

 

  • Fresh Theme: Kerstmis in dit thema schittert met frisse en gewaagde kleuren. Levendig rood en diepgroen worden gecombineerd met witte en zilveren accenten voor een ​​jong en vrolijk thema. Daarnaast zijn er gestileerde zwart-witte patronen om zowel een traditioneel als een modern thema te creëren.
  • Luxe thema: de elegante combinatie van zwart en bruin wordt met gouden accenten nog eleganter. Er wordt daarmee een glamoureuze en nobele sfeer gecreëerd, die mooi samen gaat met de tegenstellingen mat en glanzend, klassiek en speels, geaard en luxueus.

Wat worden de mooiste kerstversieringen in 2022?

Bij Kerstmis horen versieringen. En hoewel Kerstmis een traditie is, willen we ook verbazen en een keer iets anders dan anders. Dus het zoeken naar nieuwe details over het thema kan niet missen.

Een trend die veel zal worden gebruikt, richt zich op de natuur en dan vooral op decoraties gemaakt met hernieuwbare materialen. De kleuren van deze trend zijn vooral diep of dof groen, bruin, jeneverbes en zachte steen.

 

Een andere trend richt zich op gratie en poëzie. Dat zien we terug in bloemstukken, kunst, romantische interpretatie en fijne lijntjes. En die aspecten moeten vervolgens in alle soorten decoraties worden verwerkt. Wat de kleuren van deze trend betreft, worden optimistische en gevoelige tinten, zoals fluweelgrijs, zachtgroen, wit getint, topaas, rood en blauw gearceerd.

Kerstkleur 2022, wit is de hoofdrolspeler samen met …

De kleuren van Kerstmis 2022 benadrukken natuurlijke schoonheid, met minimalistische en sprankelende kleuren. Het uitgangspunt is eenvoud en elegantie. Wit blijft de hoofdkleur, omdat het wordt geassocieerd met sneeuw, een natuurlijk element dat kenmerkend is voor Kerstmis. Die natuurlijke elementen zien we ook terug in alle tinten groen.

Andere kleuren zijn metallic zilver en metallic goud, dat een vleugje klassieke en warme glans aan de decoraties geeft. Aangevuld met kleuren zoals roze en zachtblauw, gewoon om kerst een vleugje romantiek te geven.

Tot slot de chocolade- en zandkleuren, wat zachte, rustige en natuurlijke tinten zijn. Zij zorgen voor comfort in huis tijdens de kerstperiode.

Interessant artikel?

Meer blog artikelen

07 september 2023
Wat kan groen in de slaapkamer doen?

Wat kan groen in de slaapkamer doen? Bij inrichting van een slaapkamer denk je in eerste instantie aan een heerlijk bed, een grote praktische kledingkast en eventueel fijne fauteuils. Je denkt waarschijnlijk niet zo snel aan kamerplanten als je de slaapkamer gaat inrichten. Maar het is echt meer dan de moeite waard je hier eens […]

Lees verder
07 juli 2023
Vijf tips om meer sfeer in je slaapkamer te creëren 

Vijf tips om meer sfeer in je slaapkamer te creëren Het fijne aan een slaapkamer is dat deze ruimte op eindeloos veel manieren te stijlen is en je niet veel nodig hebt om je slaapkamer een compleet nieuwe look te geven. Met een nieuw dekbedovertrek, kleurtje op de muur en wat gezellig accessoires heb je […]

Lees verder
07 juni 2023
Ovale tafels

Ovale eetkamertafels in diverse vormen De eettafel is vaak de plek in huis waar iedereen samenkomt en waar je de dag met elkaar bespreekt. Ook worden gasten tegenwoordig vaker aan tafel ontvangen dan in de zitkamer. Dit kan erg goed aan een ovale eettafel. Er zijn diverse redenen te bedenken waarom een ovale tafel dé […]

Lees verder