Trends Kerst 2022

Thema Kerst 2022

Wat betreft het thema van Kerst 2022 zijn er drie thema’s die eruit springen:

  • Klassiek thema: Kerstmis is een familiefeest vol van tradities en herinneringen. Het gevoel van warmte, veiligheid en rust komt terug in de kleuren helder karmozijnrood en donker dennengroen. Donkerblauw en zwart verdiepen het thema, samen met gouden en witte accenten. Traditionele kerstmotieven maken het compleet.

 

  • Fresh Theme: Kerstmis in dit thema schittert met frisse en gewaagde kleuren. Levendig rood en diepgroen worden gecombineerd met witte en zilveren accenten voor een ​​jong en vrolijk thema. Daarnaast zijn er gestileerde zwart-witte patronen om zowel een traditioneel als een modern thema te creëren.
  • Luxe thema: de elegante combinatie van zwart en bruin wordt met gouden accenten nog eleganter. Er wordt daarmee een glamoureuze en nobele sfeer gecreëerd, die mooi samen gaat met de tegenstellingen mat en glanzend, klassiek en speels, geaard en luxueus.

Wat worden de mooiste kerstversieringen in 2022?

Bij Kerstmis horen versieringen. En hoewel Kerstmis een traditie is, willen we ook verbazen en een keer iets anders dan anders. Dus het zoeken naar nieuwe details over het thema kan niet missen.

Een trend die veel zal worden gebruikt, richt zich op de natuur en dan vooral op decoraties gemaakt met hernieuwbare materialen. De kleuren van deze trend zijn vooral diep of dof groen, bruin, jeneverbes en zachte steen.

 

Een andere trend richt zich op gratie en poëzie. Dat zien we terug in bloemstukken, kunst, romantische interpretatie en fijne lijntjes. En die aspecten moeten vervolgens in alle soorten decoraties worden verwerkt. Wat de kleuren van deze trend betreft, worden optimistische en gevoelige tinten, zoals fluweelgrijs, zachtgroen, wit getint, topaas, rood en blauw gearceerd.

Kerstkleur 2022, wit is de hoofdrolspeler samen met …

De kleuren van Kerstmis 2022 benadrukken natuurlijke schoonheid, met minimalistische en sprankelende kleuren. Het uitgangspunt is eenvoud en elegantie. Wit blijft de hoofdkleur, omdat het wordt geassocieerd met sneeuw, een natuurlijk element dat kenmerkend is voor Kerstmis. Die natuurlijke elementen zien we ook terug in alle tinten groen.

Andere kleuren zijn metallic zilver en metallic goud, dat een vleugje klassieke en warme glans aan de decoraties geeft. Aangevuld met kleuren zoals roze en zachtblauw, gewoon om kerst een vleugje romantiek te geven.

Tot slot de chocolade- en zandkleuren, wat zachte, rustige en natuurlijke tinten zijn. Zij zorgen voor comfort in huis tijdens de kerstperiode.

Interessant artikel?

Meer blog artikelen

11 januari 2023
De nieuwe trendkleur van 2023

Trendkleur van het jaar 2023 Groen is de trendkleur voor het komende jaar. We komen deze kleur in meerdere schakeringen en accenten tegen. Zo kiest Histor voor de kleur Vining Ivy; krachtig blauw wordt vermengd met verfijnd groen voor een diepe edelsteenkleur. Daardoor bepaal je bijna zelf hoe je de kleur ziet: groen, blauw, groenblauwig […]

Lees verder
16 november 2022
Kunst maakt je interieur af

Kunst maakt je interieur af Veel muren in onze woonkamers, gangen en slaapkamers blijven leeg, ze zien er een beetje kaal uit. Jammer, want juist met een mooi kunstwerk aan de muur kun je een statement maken in je interieur en je kunt er dagelijks van genieten. Een schilderij of andere kunst aan de muur […]

Lees verder
12 oktober 2022
Warmte in je interieur

Elementen die zorgen voor meer warmte in het interieur Met de herfst- en wintermaanden voor de deur wil je, dat je huis een zo warm mogelijke sfeer uitstraalt. Warmte in je interieur zorgt voor gezelligheid en meer allure. Dit kun je op verschillende manieren aanpakken. Voorzie de muur van een warme kleur De juiste kleur […]

Lees verder