Vijf tips om meer sfeer in je slaapkamer te creëren

Het fijne aan een slaapkamer is dat deze ruimte op eindeloos veel manieren te stijlen is en je niet veel nodig hebt om je slaapkamer een compleet nieuwe look te geven. Met een nieuw dekbedovertrek, kleurtje op de muur en wat gezellig accessoires heb je een volledig nieuwe ruimte in een handomdraai.


Ga voor uniek beddengoed

Een wit dekbedovertrek is makkelijk, omdat het overal mooi bij staat, maar je geeft je slaapkamer een unieke twist met een overtrekset met opvallende print of warme kleur. Wat je voorkeur ook heeft, zorg ervoor dat het kwalitatief hoogwaardig beddengoed is. Want fijn beddengoed zorgt gegarandeerd voor een betere nachtrust. Niet geheel onbelangrijk, gezien het feit dat we ongeveer één derde van ons leven slapen.

Het is belangrijk dat je beddengoed is gemaakt van een sterke stof, die goed ademt, veel vocht opneemt en zacht aanvoelt. Dit heb je bijvoorbeeld met beddengoed gemaakt van katoen satijn, een stof waarvan veel Vandyck beddengoed is gemaakt.

Combineer verschillende materialen

Is je beddengoed gemaakt van katoen satijn, voeg daar dan een plaid en enkele sierkussens aan toe gemaakt van een andere stof. Zo geef je meer dynamiek aan de uitstraling van je slaapkamer. Maak de ruimte af met een chic vloerkleed.

Verschillende kleuren

De kleur van je beddengoed, op de muur of van je accessoires is erg bepalend voor de sfeer in je slaapkamer. Tinten, zoals bruin, rood en roze, geven je slaapkamer een warme uitstraling. Terwijl kleuren zoals groen, blauw en bruin de ruimte een rustgevende en natuurlijke look geven. Waar je ook voor kiest, het is belangrijk om één stijl aan te houden in de ruimte, zodat er eenheid wordt gecreëerd.

Stijlvolle accessoires

Een plaid in contrasterende kleur of een gezellige collectie sierkussens geven je slaapkamer een volledig andere look. Kies een effen exemplaar bij een druk dessin om wat meer rust te creëren in je slaapkamer of ga voor een geprinte sprei bij een effen dekbedovertrek voor een funky twist.

Voeg wat groen toe

Heb je nog wat ruimte over in je slaapkamer, voeg dan nog wat planten toe. Planten zijn niet alleen een prachtige toevoeging aan je slaapkamer, maar je gaat er ook beter van slapen. Ook hebben verschillende planten een luchtzuiverende werking en zorgen ze voor extra zuurstof in de ruimte.

Bron: Vandyckshop.nl

Interessant artikel?

Meer blog artikelen

07 september 2023
Wat kan groen in de slaapkamer doen?

Wat kan groen in de slaapkamer doen? Bij inrichting van een slaapkamer denk je in eerste instantie aan een heerlijk bed, een grote praktische kledingkast en eventueel fijne fauteuils. Je denkt waarschijnlijk niet zo snel aan kamerplanten als je de slaapkamer gaat inrichten. Maar het is echt meer dan de moeite waard je hier eens […]

Lees verder
07 juni 2023
Ovale tafels

Ovale eetkamertafels in diverse vormen De eettafel is vaak de plek in huis waar iedereen samenkomt en waar je de dag met elkaar bespreekt. Ook worden gasten tegenwoordig vaker aan tafel ontvangen dan in de zitkamer. Dit kan erg goed aan een ovale eettafel. Er zijn diverse redenen te bedenken waarom een ovale tafel dé […]

Lees verder
10 mei 2023
Ton sur Ton

Ton sur ton kleuren Ton sur ton kleuren zijn dezelfde kleuren in een verschillende tint en worden ook wel monochrome kleuren genoemd. De trend komt uit Frankrijk en betekent letterlijk ’tint op tint’. Door gebruik te maken van ton sur ton kleuren creëer je eenvoudig harmonie in je interieur doordat de kleuren die toepast worden […]

Lees verder