Elementen die zorgen voor meer warmte in het interieur

Met de herfst- en wintermaanden voor de deur wil je, dat je huis een zo warm mogelijke sfeer uitstraalt. Warmte in je interieur zorgt voor gezelligheid en meer allure. Dit kun je op verschillende manieren aanpakken.

De juiste kleur kan veel doen voor een ruimte. Verf daarom één of meerdere muren in een warme kleur. Een ruimte komt een stuk knusser, warmer en gezelliger over als je de muren voorziet van een dergelijke kleur. In plaats van een muur te schilderen, kun je natuurlijk ook kiezen voor een warm of opvallend behang. Wanneer je verschillende kleuren gebruikt, dan moeten deze kleuren goed met elkaar matchen, zodat er harmonie ontstaat. Heb je meer wit- en grijstinten in huis? Kijk dan of je deze lichtere kleuren kunt combineren met accessoires in een wat donkere of zachte kleur. Ook het gebruik van zachte, luxere stoffen op de meubelen kan ervoor zorgen dat de wat ‘killere’ muren worden afgezwakt en er op die manier sfeer in het interieur komt.

behang van Eiffinger

Ultiem materiaalgebruik

Materialen zijn erg bepalend voor de ambiance in je woning. Veel mensen kopen een meubel vanwege de uitstraling. Maar naast uitstraling is materiaal ook erg belangrijk. Het kan er in de winkel nog zo mooi uitzien, de kans is aanwezig, dat het in je woning heel anders overkomt. Vind je de industriële stijl bijvoorbeeld mooi? Dan past daar vast een metalen bijzettafel bij. Bedenk dan, dat metaal een kille materiaalsoort is. Het is dan zeker een goed idee om het te combineren met een ander meubelstuk dat is gemaakt van een warme houtsoort, zoals notenhout. Ook zijn er in de industriële woonstijl meubels waar metaal en hout samengebracht worden.

Evidence Juno

Creëer sfeer met het juiste licht

In veel gevallen dienen de lampen in een ruimte als functionele verlichting. Vaak geven deze lampen veel licht, waardoor ze niet bijdragen aan de sfeer. Daarom mag sfeerverlichting niet ontbreken. In onze showroom kunt u lampen vinden van bijvoorbeeld Maretti, Stout, Catellani en Smith en ZTaHL. Koop bijvoorbeeld een lamp met een lampenkap velours of een kap in smoked glass. Dergelijke kappen dempen het licht dat de lamp geeft, waardoor het een stuk sfeervoller wordt in huis. Het is ook een goed idee om op iedere grote lichtbron een dimmer te zetten; zo kun je de lichtsterkte aanpassen aan de situatie. En natuurlijk werken kaarsen ook sfeerverhogend.

Candle Fusion van Stout Verlichting

Besteed aandacht aan accessoires

Wanneer de basis van je interieur staat, dan breng je met accessoires de finishing touch aan. De zithoek oogt bijvoorbeeld een stuk gezelliger wanneer er je een paar kussens op de bank legt. Je kunt ook warmte in je interieur aanbrengen door het te voorzien van persoonlijke items. Er zijn tegenwoordig allemaal leuke manieren om op een creatieve manier foto’s op te hangen. Daarnaast zijn karakteristieke spulletjes die je nog hebt van vroeger ook altijd een leuke aanvulling op je interieur; dit zorgt ervoor dat de ruimte meer tot leven komt. Overweeg ook eens om kunst op te hangen of neer te zetten in de ruimte. Dit kan er voor zorgen dat je een echte eyecatcher in huis hebt! We hebben in onze showroom een doorlopende expositie van Hans van Eerd en Marcel Noordman.

1999 conversatie met lege stoel

Interessant artikel?

Meer blog artikelen

16 november 2022
Kunst maakt je interieur af

Kunst maakt je interieur af Veel muren in onze woonkamers, gangen en slaapkamers blijven leeg, ze zien er een beetje kaal uit. Jammer, want juist met een mooi kunstwerk aan de muur kun je een statement maken in je interieur en je kunt er dagelijks van genieten. Een schilderij of andere kunst aan de muur […]

Lees verder
15 september 2022
Onmisbare meubels

Welke meubels zijn onmisbaar in de woonkamer? In de woonkamer zijn er verschillende meubelstukken te vinden. Hoewel iedereen weer een andere smaak en voorkeur heeft, kunnen we het over het algemeen wel eens worden over het type meubels in de ruimte. Wat mag er niet ontbreken aan de kamer, zowel om praktische als om stijlvolle […]

Lees verder
14 juli 2022
Tijd voor een nieuwe bank?

Toe aan een nieuwe bank? Dit zijn een paar handige tips. De invloed van een bankstel of bank in je interieur is enorm groot. Het is eigenlijk wel het eerste meubel dat opvalt en daarmee ook heel erg sfeerbepalend. Dat wetende, geven we hieronder enkele tips voor je zoektocht naar een nieuwe comfortabele én mooie […]

Lees verder