Wat kan groen in de slaapkamer doen?

Bij inrichting van een slaapkamer denk je in eerste instantie aan een heerlijk bed, een grote praktische kledingkast en eventueel fijne fauteuils.
Je denkt waarschijnlijk niet zo snel aan kamerplanten als je de slaapkamer gaat inrichten. Maar het is echt meer dan de moeite waard je hier eens in te verdiepen. Want naast een goed matras en fijne kussens  kunnen ook planten bijdragen aan een betere nachtrust. Planten zorgen voor een rustgevende omgeving en zuiveren de lucht. Maar welke planten kun je nou het beste in de slaapkamer zetten en wat kan groen in de slaapkamer doen? Wij hebben vijf nachtrust bevorderende planten voor je op een rij gezet.

1 Calathea

Wat kan groen in de slaapkamer doen?
Moeite met ritme houden? Snappen we helemaal. Je kunt je ’s ochtends nog zo voornemen om die avond op tijd onder de wol te gaan: in realiteit werkt het meestal toch even anders. Een oplossing? De Calathea-plant. Deze plant sluit zijn bladeren wanneer het donker wordt. Weet jij meteen wanneer je moet gaan slapen…
Calathea’s zijn planten die een echte tropische sfeer in huis brengen. Er zijn enorm veel mooie soorten verkrijgbaar. De bladeren hebben vaak mooie, intrigerende tekeningen, van roze strepen tot groene lijnen en gekleurde randen. De onderkant van het blad is vaak paars van kleur, maar kan ook gewoon groen zijn.

Vleesetende plant


Er hangt een mysterieuze sfeer om deze kamerplant en het kopen van deze plant lijkt dan ook spannend. Maar als je last hebt van muggen of fruitvliegjes, is een vleesetende plant met name erg praktisch. Vleesetende planten komen over de hele wereld voor, van oorsprong in drassige omgevingen. Omdat de planten hun voedingsstoffen hier slecht uit de grond kunnen halen hebben ze een alternatief: ze vangen zelf hun eten.

Let op: het lijkt een leuk spelletje, maar laat de vleesetende plant niet dichtslaan met je vinger. Dit kost de plant heel veel energie en zorgt er uiteindelijk voor dat hij vroeg dood kan gaan.

ficus

De Ficus is een sterke plant die, als hij eenmaal zijn plek heeft in huis heeft, liever niet meer wordt verplaatst. Het kost hem namelijk veel energie om weer te wennen aan zijn nieuwe plek. Wanneer je zijn kluit nooit laat uitdrogen en goed voor hem zorgt kan het een schitterende (en grote) plant worden. Ficussen zijn er in verschillende vormen. De meest bekende is de Benjamina, maar wat dacht je van de Vioolplant of de Rubberplant? De ficus zet de CO2 om in zuurstof en verbetert meteen de luchtvochtigheid in huis.

Kentiapalm

Kentiapalm

De Kentia palm, of Howea forsteriana, is een prachtige tropische kamerpalm. De sierlijke lange bladeren aan stevige stelen zorgen voor een groene explosie in huis, onmisbaar in elke urban jungle! Ook de Kentiapalm is een ideale luchtzuiveraar. Zelfs met de gordijnen dicht voelt de Kentiapalm zich op z’n best: het is namelijk één van de weinige palmen die relatief donker kan staan.

Monstera

Monstera

De Monstera heeft prachtige grote groene bladeren met gaten en je herkent de Monstera dan ook direct aan zijn opvallende uiterlijk. De Gatenplant heeft zijn naam te danken aan de gaten! De gatenplant een ideale huisgenoot. Hij is niet alleen makkelijk in de verzorging, maar helpt ook nog eens mee om de lucht te zuiveren. Volgens de filosofie is de Monstera een geluksbrenger en aanjager van grote dromen. Hoog tijd dus om er één aan te schaffen voor in de slaapkamer.

Wij leveren geen planten maar voor interieurbeplanting en onderhoud op maat (dus complete ontzorging) verwijzen wij graag door naar de Klerk in Veldhoven. Uiteraard zijn er meerdere goede bedrijven die deze diensten kunnen bieden.

Bron: Mooiwatplantendoen en Intratuin.

Interessant artikel?

Meer blog artikelen

07 juli 2023
Vijf tips om meer sfeer in je slaapkamer te creëren 

Vijf tips om meer sfeer in je slaapkamer te creëren Het fijne aan een slaapkamer is dat deze ruimte op eindeloos veel manieren te stijlen is en je niet veel nodig hebt om je slaapkamer een compleet nieuwe look te geven. Met een nieuw dekbedovertrek, kleurtje op de muur en wat gezellig accessoires heb je […]

Lees verder
07 juni 2023
Ovale tafels

Ovale eetkamertafels in diverse vormen De eettafel is vaak de plek in huis waar iedereen samenkomt en waar je de dag met elkaar bespreekt. Ook worden gasten tegenwoordig vaker aan tafel ontvangen dan in de zitkamer. Dit kan erg goed aan een ovale eettafel. Er zijn diverse redenen te bedenken waarom een ovale tafel dé […]

Lees verder
10 mei 2023
Ton sur Ton

Ton sur ton kleuren Ton sur ton kleuren zijn dezelfde kleuren in een verschillende tint en worden ook wel monochrome kleuren genoemd. De trend komt uit Frankrijk en betekent letterlijk ’tint op tint’. Door gebruik te maken van ton sur ton kleuren creëer je eenvoudig harmonie in je interieur doordat de kleuren die toepast worden […]

Lees verder