Bert Plantagie Fauteuils

Comfortabele en eigentijdse design fauteuils in leder of stof of een duo-stoffering

Bert Plantagie fauteuils

Een comfortabele fauteuil is vaak dé plek in uw interieur die helemaal voor uzelf bedoeld is. Een fauteuil, daar zit u niet op, maar in. Die hoort niet alleen heerlijk te zitten, maar mag ook uw identiteit ademen. Een fauteuil kan bekleed worden met leder of met stof. Een combinatie van beiden is naturlijk ook heel erg mooi. Bijvoorbeeld de buitenkant in een mooie leer kleur en de binnenkant met een comfortabele kwaliteitsstof van de Ploeg, Kvadrat, Textafoam of een ander topmerk. In onze brandstore XL kunt u de complete actuele collectie fauteuils bekijken en uiteraard uitproberen.


Een stukje historie

Een fauteuil, ook wel leunstoel genoemd of luie stoel, is een gestoffeerde, makkelijk verplaatsbare stoel, meestal met open armleuningen en soms met een los inlegkussen. Deze kwamen in de mode in de 17e en de 18e eeuw.

Tegenwoordig is een fauteuil een niet weg te denken meubel in een zitkamer. Vaak ter aanvulling op een bank om de zithoek compleet te maken. Maar net zo vaak om een apart hoekje in uw woning invulling te geven als leesplekje of om er gewoon rustig te zitten onder het genot van een drankje. Aangevuld met een bijzettafeltje, een mooie lamp, een karpet en wat accessoires maakt u het al snel gezellig.

Wat is het verschil tussen een stoel en een fauteuil?

Een fauteuil is zoals al gezegd een comfortabele stoel die speciaal is ontworpen om te relaxen. Deze wordt vaak in een zithoek geplaatst. Deze is meestal groter en zachter dan een gewone stoel, zit lager en biedt vaak extra ondersteuning in de vorm van armleuningen en een wat hoge rugleuning. Als we van een stoel spreken dan worden meestal stoelen aan een eetkamertafel bedoeld. Stoelen kunnen uitgevoerd worden met of zonder armleuningen.

Bert Plantagie Fauteuils: luxe comfort voor uw interieur

Bij bert plantagie worden er regelmatige fauteuils ontworpen als aanvulling op een eetkamerstoel. Voorbeelden zijn Kiko, Tibbe, Maple en Flip. Zo kunt u een eenheid creëren in uw interieur. De comfortabele fauteuils zijn naar uw wens en smaak samen te stellen. De stoffering kan in stof, leer of een combinatie daarvan. Het frame is in alle standaard en niet standaard bert plantagie lakkleuren te verkrijgen. U kunt uw meubel verder personaliseren middels sierstiksels, knopen of een ingetrokken naad. Bij een aantal fauteuils heeft u de keuze uit meerdere vormen onderstellen, een hoge of een lage rug, met of zonder armleuningen en een strakke of losse stoffering. Dus zelfs als u de eetkamerstoel en de fauteuil van eenzelfde serie kiest, kunt u toch (grote) verschillen aanbrengen.

Met de design fauteuils van bert plantagie ervaart u een ultiem zitcomfort. Met de grootste zorg en aandacht voor detail is iedere fauteuil uit de collectie ontworpen. De hoogwaardige fauteuils stralen comfort en luxe uit en dat voor een betaalbare prijs. Straks wilt u liever niet meer opstaan uit uw fauteuil!!

Frans Schrofer is een van de ontwerpers van Bert Plantagie. Hij heeft onder andere de fauteuil Zyba ontworpen.

Bert Plantagie Fauteuils in onze brandstore XL

Voordat u een fauteuil koopt, wilt u zeker weten dat deze lekker zit en wellicht ook of de kleur ook echt past bij uw interieur. Dat begrijpen wij maar al te goed. Kom daarom proefzitten in onze bert plantagie brandstore XL in Oirschot. Hier hebben wij vrijwel alle modellen fauteuils staan. Ook helpen onze bert plantagie experts u graag bij de keuze in alle mogelijkheden en geven zij u een persoonlijk advies. Configureren van een meubel kan natuurlijk ook op een groot scherm in ons Brandstore XL atelier. 

Kies voor hoogwaardige kwaliteit en elegant design

Naast onze bert plantagie fauteuils hebben wij ook een grote collectie design fauteuils van merken als Cloak, Pode by Leolux, Evidence by Leolux, Passe Partout, Gealux, De Toekomst, Calia. Wilt u naast een nieuwe fauteuil nog iets veranderen in uw woning? U bent uiteraard van harte welkom om in onze showroom te komen kijken naar onze gehele collectie design meubels.