Fenix

NIEUWE TECHNOLOGIEËN creëren een design revolutie

Fenix®

FENIX-producten zijn gemaakt van papier (meer dan 60%) en thermohardende hars (30 – 40%). De FENIX-producten worden gecreëerd door een persproces waarbij tegelijkertijd hitte en druk wordt toegepast voor het verkrijgen van een homogeen niet-poreus product. Het buitenvlak is behandeld met een nieuwe generatie acrylhars, wat wordt gehard en bevestigd via een proces van uitharding met elektronenstralen.

Eigenschappen van Fenix

Met een lage reflectie van licht is het FENIX-oppervlak uiterst mat, zacht aanvoelend en anti-vingerafdruk. 

Fenix

Wanneer het oppervlak van FENIX onder een microscoop wordt bekeken, kunt u zien dat het ongelijk is, als een landschap vol pieken en dalen. In plaats van reflectie, wordt het licht verspreid, waardoor FENIX extreem mat is. Het gesloten oppervlak vermijdt het binnenkomen van stof en water, wat er eenvoudigweg afglijdt.

ONDERHOUD FENIX

Fenix kent vele toepassingen in interieurs en keukens en heeft een rijke, matte uitstraling die past bij vrijwel elke woonstijl. De coating op het materiaal, gebaseerd op nanotechnologie, zorgt ervoor dat het materiaal van het werkblad niet reflecteert, waardoor er nooit kleur wegvalt. Tegelijkertijd zijn vingerafdrukken helemaal onzichtbaar en verdwijnen kleine krasjes als gevolg van gewoon gebruik vanzelf!

Dagelijks onderhoud

Voor dagelijks onderhoud afnemen met een schone, vochtige microfiberdoek of een melaminespons (wonderspons), eventueel met een warm sopje van afwasmiddel. Daarna goed naspoelen met warm water en nadrogen met een schone zachte doek.

Ingetrokken plekken of vlekken van inkt of olie kunnen behandeld worden met aceton. Daarna afnemen met een microfiber doek of wonderspons en goed naspoelen met warm schoon water en een schone microfiber doek. Geen schuurmiddelen gebruiken.

Fenix tafelblad Steely tafel

Bijzonder onderhoud

Oppervlakkige kleine (gebruiks)krasjes kunnen voor een deel weggepoetst worden met een droge of licht vochtige wonderspons. Door de warmte van de wrijving herstelt het oppervlak zichzelf. Let op: het is belangrijk dat er warmte ontstaat, zorg er daarom voor dat u goed wrijft.