Plooivorming

Met plooivorming zijn de meeste mensen niet blij, maar is vaak niet te voorkomen. Diverse factoren zijn van invloed op de mate van plooivorming.

Plooivorming

Wanneer uw zitmeubel geleverd wordt, vertoont deze nog geen plooivorming. Die ontstaat in de eerste drie tot zes maanden bij het gebruik van het zitmeubel.

Plooivorming in stof

Afhankelijk van de vezels die in de garens zijn gebruikt en de manier van weven, varieert de rekbaarheid. De schuimdelen zullen ook iets soepeler worden. Dit kan ervoor zorgen dat de stof plooien gaat vertonen, naarmate de oorspronkelijke hardheid van het zitmeubel verandert en de garens iets opgerekt zijn door het gewicht van het zitten. Doordat er wat ruimte vrijkomt tussen bekleding en schuim, kunnen er zichtbare plooien ontstaan op het zit- en rugvlak. Dit is een normaal verschijnsel. Immers, als het meubel te strak gestoffeerd wordt, komt er teveel druk op de stiknade, waardoor de stof kan scheuren. Plooivorming is een normaal verschijnsel, een bijbehorende eigenschap van uw meubel en meubelstof. De plooivorming stabiliseert zich wanneer uw zitmeubel zijn optimale zachtheid heeft bereikt. De aanwezigheid van mogelijke plooivorming is wel afhankelijk van een aantal factoren: het type bekleding, de vulling, de grootte van ieder zitvlak en de intensiteit van gebruik, maar ook het gewicht van de gebruiker. Op de delen die u vaker gebruikt kunen er dus meer plooien ontstaan.

Plooivorming in leder

Een eigenschap die bij leder hoort, is dat het (uit) rekt na verloop van tijd. Op de plekken waar u veel zit, rekt het leder uit, de omliggende delen zullen dit in mindere mate tonen. Het gevolg is dat er zichtbare plooien in uw zitmeubel ontstaan. Dit is een eigenschap die niet te voorkomen is en hoort bij leder.