Over Ons

Bij ons vindt u de juiste balans tussen het aanbod van A merken en onze maatwerk meubelen met het label CASE.

Over Kees Verhouden Meubelen

Een klant die de sfeervolle woonwinkel van Kees Verhouden in Oirschot binnenstapt, gaat zelden zonder succes de deur uit. Dat komt vooral door de uitzonderlijke combinatie van winkel, meubelmakerij en spuiterij.
Kees: “Wij vullen de meubelmerken van gerenommeerde fabrikanten aan met producten uit onze eigen meubelmakerij. Het komt vaak voor dat bijvoorbeeld een standaard TV-meubel wat betreft maatvoering niet aan de eisen van de klant voldoet. Wij inventariseren de wensen van de klant, maken aan de hand daarvan een ontwerp en vervaardigen het gewenste meubel op maat. We werken ook weleens voor bedrijven. We hebben recent tafels op maat gemaakt voor de stores van modeontwerper Tommy Hilfiger. Het resultaat is zeer verrassend en een soortgelijke tafel hebben we opgenomen in onze huiscollectie.

Kees, afgestudeerd bouwkundig ingenieur, heeft een enthousiast team om zich heen verzameld. Als een van de weinige meubelmakers beschikt hij over een hypermoderne werkplaats. Daarin staan onder andere een computergestuurde voorraadkast, een schuurmachine die tafelbladen van vier bij twee meter kan schuren en een CNC-machine die snel en nauwkeurig gaten boort en houten panelen op maat freest. Leuk detail is dat de bezoekers vanuit de woonwinkel rechtstreeks in de meubelmakerij kunnen kijken!

Bewerken met de CNC machine

Combinatie van materialen

Kees is met zijn collectie gespecialiseerd in de diepte, niet in de breedte. “Met een winkeloppervlakte van 1200 vierkante meter zijn we te klein om alles te bieden. Daarom hebben we bewust keuzes gemaakt. Wij richten ons op de inrichting van de woon- en eetkamer. Onze meubels zijn strak van vorm, maar hebben een natuurlijke uitstraling door het gebruik van verschillende duurzame houtsoorten, gecombineerd met staal, hoogglans lakwerk, glas, leer of stof.”

Voor het zitmeubilair geldt dat het vooral lekker moet zitten. Populair zijn ook de meubellijnen van bert plantagie, Cloak en Pode by Leolux.
“In de winkel hebben we een bert plantagie brandstore ingericht. Van het eigen merk CASE zijn de tafels en de kastenprogramma’s Custom, Connect, Corner en Shadow populair. Vooral op de meubelexpositie in Milaan krijgen we bevestiging dat we met ons eigen label op de goede weg zijn.” Kees is dan ook van plan de CASE-lijn verder uit te breiden.

Frezen

Beste kwaliteit onderdelen

Kees is voortdurend bezig met productontwikkeling en het gebruik van nieuwe materialen. “De laatste jaren ontwikkelen we ook modellen en prototypes voor gerenommeerde meubelmerken. Daar waar zij er technisch niet uitkomen, zoeken wij naar een oplossing. Grote aantallen meubels maken wij niet. Wij zijn geen productiebedrijf, maar een meubelmakerij waar maatwerk vervaardigd wordt.”

Kees: “Graag willen we de klant de beste kwaliteit bieden. Iets meer geld uitgeven voor beter materiaal en beslag maakt een wereld van verschil voor bijvoorbeeld de gebruiksvriendelijkheid. Daar probeer ik iedere opdrachtgever van te overtuigen. Zo gebruiken we de beste ladelopers in kasten en worden al onze meubels ook aan de binnenkant, de achterzijde en onderkant gelakt. Onze meubelmakers zijn bij het gehele proces betrokken. Zij leveren de meubels hoogstpersoonlijk af bij de klant en dragen zorg voor de montage. Op deze manier kunnen ze meteen onderhouds- en gebruikstips geven, iets wat de klanten heel erg waarderen, net als het leveren in de avonduren.”

35536-portr

Unieke ervaring

Het klimaat, de inrichting en de entourage geven een ongedwongen Brabantse sfeer. Kees Verhouden Meubelen is een unieke ervaring en een bezoek aan de woonwinkel meer dan waard. Wij nodigen u dan ook graag uit voor een bezoek aan onze zaak.
Als u een plattegrond met maten van de betreffende ruimte en de gebruikte kleuren meebrengt, eventueel ondersteund door foto’s, kunnen Sylvia, Elma, Hilde of Kees u optimaal adviseren. Voor maatwerk adviseren wij u een afspraak te maken zodat we alle tijd voor u kunnen reserveren. U kunt ook online een afspraak maken.

Doorlopende expositie

Op dit moment hebben wij een doorlopende schilderijen- en beelden-expositie van de Oirschotse kunstenaars Hilly at Work, Marcel Noordman en Hans van Eerd.

CBW en CBM Erkend

CBW erkend

 

CBM

 

 

 

Uiteraard zijn wij aangesloten bij en erkend door de CBW (Centrale Branchevereniging Wonen) en CBM (Koninklijke Branchevereniging Meubelindustrie)
Zie voor meer informatie:
www.cbw-erkend.nl

www.cbm.nl