Hilly at Work

Hilly maakt verschillende producten van keramiek: o.a. borden, bekers en schalen. Een groot gedeelte van haar schitterende collectie is te zien bij ons en daar zijn wij heel trots op! Maatwerk is ook mogelijk.

Hilly at work

Al sinds duizenden jaren maken mensen gebruiksvoorwerpen van klei. Oneindige variaties in voorwerpen en vormen maken het ook nu nog steeds een van de meest fascinerende materialen om mee te werken. Sinds Hilly (Hilde Verweij) in 2015 voor het eerst achter de draaischijf plaatsnam is ze gegrepen door de puurheid van het materiaal en de schoonheid van de voorwerpen. Door te experimenteren met verschillende glazuren ontstond al snel een “Hilly-stijl”.

“Voor mij komt in de keramiek mijn opleiding en werkervaring samen. Tijdens mijn opleiding op de TeHeTex en de Academie voor Industriële vormgeving ontstond de basis voor materiaalkennis en verhoudingen. En mijn werk als styliste leerde me mijn gevoel voor kleur en ruimte. Dit pas ik nu dagelijks toe waarbij ik steeds de grenzen van de klei opzoek en verleg”.

Hilly maakt verschillende producten van keramiek: o.a. borden, bekers en schalen! Klik voor een volledig overzicht op de mooie website van Hilly. Hieronder ziet u een gedeelte van haar collectie.

Over Hilly

Hilde Verweij woont met haar man, kinderen en hond in het mooie Noord-Brabantse plaatsje Oirschot. Naast het vervaardigen van de prachtige Hilly at Work producten werkt Hilde ook bij Kees Verhouden Meubelen. Bij ons is ook een groot deel van haar collectie keramiek te zien.

“Voor mij is werken met klei meer dan techniek, een ambacht of een uit de hand gelopen hobby…. het is het punt waar alles in mijn leven samenkomt. Dit omdat ik het totale proces van idee tot eindproduct helemaal zelf in de hand heb. Na mijn docentenopleiding en studie vormgeving kwam ik terecht in de stylingwereld. Een prachtig en creatief vak! Jarenlang heb ik dit met veel plezier uitgevoerd en nog doe ik dit op freelance basis.

Maar de keramiekwereld heeft me echt diep geraakt. Ik word blij van het ontwerpen én maken van voorwerpen die we dagelijks gebruiken, maar ook een sieraad zijn door hun vorm en kleur. En als ik het enthousiasme zie als een “Hilly” wordt uitgepakt weet ik dat mijn werk ook anderen gelukkig maakt.”

HILDE ah werk ZW.jpg

Productie van een bord op de draaischijf.

Hilde ah werk02 ZW.jpg

Thuis in mijn studio.