Case

Naast de gerenommeerde merken voeren wij het private label CASE uit eigen meubelmakerij. Deze exclusieve collectie wordt voor u op maat gemaakt.

Waarom meubels op maat laten maken?

Er zijn een aantal redenen waarom u een maatwerk meubel in huis zou kunnen zetten. Dat zijn de volgende:

Uniek ontwerp

Met op maat gemaakte meubels kun je een uniek ontwerp creëren dat perfect past bij jouw smaak, stijl en behoeften. Je kunt zelf de materialen, afmetingen, kleuren en details kiezen, waardoor je een meubelstuk krijgt dat helemaal bij jouw wensen aansluit.

Passende afmetingen

Soms passen standaardmeubels niet goed in een ruimte vanwege de afmetingen. Met maatwerk kun je meubels laten maken die precies passen in de beschikbare ruimte, waardoor je de ruimte optimaal benut en een harmonieus geheel creëert.

Kwaliteit en duurzaamheid

Meubels op maat worden vaak met de hand gemaakt door vakmensen, wat resulteert in hoogwaardige en duurzame producten. Je kunt kiezen voor materialen van hoge kwaliteit en de constructie laten aanpassen aan jouw specifieke gebruikseisen, waardoor je meubels krijgt die lang meegaan.

Functionele aanpassingen

Met maatwerk kun je meubels laten aanpassen aan jouw specifieke behoeften en gebruik. Of het nu gaat om extra opbergruimte, geïntegreerde technologie, ergonomische aanpassingen of andere functionele aspecten, op maat gemaakte meubels kunnen volledig worden afgestemd op jouw levensstijl.

Waarde toevoegen aan je huis

Op maat gemaakte meubels kunnen de waarde van je huis verhogen, omdat ze worden gezien als hoogwaardige en unieke toevoegingen aan het interieur. Potentiële kopers kunnen de extra aandacht voor detail en vakmanschap waarderen.

Kortom, het kiezen voor meubels op maat biedt tal van voordelen, variërend van esthetiek en functionaliteit tot duurzaamheid en waarde.

Zijn op maat gemaakt meubels duurder dan standaard meubels?

De meubels die wij in onze meubelmakerij op maat maken worden vervaardigd van hoogwaardige materialen zoals: massief eiken of massief noten, MDF met een dikke fineerlaag, metaal, glas, keramiek, Dekton, enzovoort.

De meubels die wij inkopen, met andere woorden, de merken waar we dealer van zijn, zijn ook hoogwaardig. We zitten daarmee in het hogere segment van de markt. Als we de prijzen dan vergelijken tussen de merken en wat we zelf vervaardigen, is maatwerk helemaal niet duurder. De prijs van een meubel zit ten alle tijde, onafhankelijk van welke leverancier dan ook, in het volgende:

Complexiteit van het ontwerp

Hoe complexer het ontwerp, hoe meer tijd en arbeid er nodig zijn, wat de kosten kan verhogen. Een eenvoudig ontwerp met rechte lijnen kan over het algemeen goedkoper zijn dan een ingewikkeld ontwerp met gebogen vormen of ingewikkelde details. Veel lades in een meubel maken het bijvoorbeeld ook duurder. Dit vergt nl. meer tijd en materialen.

Grootte en afmetingen

De grootte en afmetingen van het meubelstuk hebben invloed op de hoeveelheid materiaal die nodig is en de arbeid die nodig is om het te produceren en te plaatsen. Dat wil niet zeggen dat kleine meubels op maat goed goedkoop zijn. Hier is wel minder materiaal voor nodig, maar de arbeidsuren zijn nagenoeg gelijk.

Materialen

De keuze van materialen heeft een grote invloed op de kosten. Materialen variëren sterk in prijs, van betaalbare opties zoals MDF tot materialen zoals massief hout, fineer, metaal, glas en keramiek.

Afwerking en details

Extra afwerkingen en details, zoals speciale laktechnieken, beitsen, fineerwerk, beslag en hardware, kunnen de kosten verhogen.

Waarom wordt er bijvoorbeeld bij een TV meubel gekozen voor MFD met een fineerlaag in plaats van massief hout?

Fineer: Fineer is dun gesneden hout dat wordt gelijmd op een onderlaag van multiplex of MDF. Het biedt de mogelijkheid om te profiteren van de uitstraling van massief hout, maar kan voordeliger zijn en minder gevoelig voor kromtrekken. Een TV meubel kan door alle hardware die erin staat warm worden. Massief hout zou hierdoor gaan kromtrekken en MFD niet.