Bert Plantagie Salontafels

Tijdloze en hoogwaardige design salontafels

Bert Plantagie salontafels

Door de uitgebreide materiaal- en kleurkeuze kunt u alle salontafels uitstekend mixen met andere bert plantagie meubels. Deze design salontafels van Hollandse bodem zijn gemaakt van natuurlijke materialen. Ze kenmerken zich daarnaast door het transparante design en vele maatvoeringen. We hebben salontafels in allerlei maten en vormen, van rond naar vierkant en van driehoekig naar recht. Het groeperen van salontafels is ook een niet meer weg te denken trend. Zo bent u flexibel en schuift u met het grootste gemak een tafeltje erbij of juist dichter bij de bank waardoor uw drankje onder handbereik staat tijdens het tv kijken. Zo past er altijd een bert plantagie salontafel in uw interieur en woonstijl.


Ontwikkeling van de salontafel...

Een salontafel is van vroeger uit de tafel waar de deftige heren hun cognac aan dronken en hun sigaar opstaken. Het woord Salon is Frans voor woonkamer. Dus een tafel voor in de woonkamer. De salontafel is van oudsher een tafel waar ook spullen in opgeborgen kunnen worden. Denk aan de salontafels van de jaren '70 waar alle tijdschriften en kranten onderin lagen. Of denk aan de salontafel met een lade onder het blad. Heel erg gemakkelijk voor de TV gids, de afstandsbediening en de zak chips...

Bert Plantagie Salontafels: Stijlvolle Eyecatchers voor uw woonkamer

De salontafel heeft toch wel een ontwikkeling doorgemaakt. We zien tegenwoordig eigenlijk nog maar weinig grote salontafels. Het groeperen van kleinere tafels en dan ook nog in verschillende materialen is de nieuwe trend wat volgens ons wel een blijver is.
Qua materialen zien we dan vaak een combinatie van hout op de ene tafel en keramiek of Dekton op de andere tafel.
Een keramisch tafelblad heeft een prachtige uitstraling, is duurzaam en is ook erg sterk. Het heeft ook praktische eigenschappen. Wist u dat keramiek bestand is tegen zeer hoge en lage temperaturen? Je kunt met gemak je hete pan zo op tafel zetten. Ook beschikt keramiek over een krasvastheid met een hardheid van 9. Er is slechts één materiaal dat een hogere krasvastheid heeft en dat is diamant! Bovendien is keramiek zeer hygiënisch. Vlekken zijn ook geen probleem. Met slechts één beweging (en in het ergste geval huishoudelijke zeep) krijg je het blad weer schoon. Ideaal! Ook is de tafel UV- en waterbestendig. Allemaal eigenschappen die ideaal zijn voor een blad voor de eetkamer of de salontafel.
Naast verschillende materialen kunt u ook variëren met de vorm en de grootte van een tafel. Een paar ronde tafels in diverse hoogtes zorgt voor een gezellige, maar zeker ook flexibele manier om bijvoorbeeld één grote salontafel te vervangen. En het is erg makkelijk om een kleiner bijzettafeltje bij uw bank of stoel te zetten. Kunt u daar uw drankje op zetten als u rustig tv wilt kijken zonder steeds naar voren te moeten strekken.

Idealiter kiest u een salontafel die dezelfde hoogte heeft als de zitting van uw bank. De tafel mag eventueel tot 10 cm hoger zijn, maar meer dan dat eigenlijk niet. Hoe hoger de salontafel, hoe groter de kans dat de mooie vaas die erop staat uw zicht op de tv belemmert.

Bert Plantagie Salontafels in onze Brandstore XL

Alle bert plantagie salontafels kunnen naar eigen invulling samengesteld worden. Dit kan lastig kiezen zijn. Bekijk daarom in onze woonwinkel de salontafels in het echt en laat u adviseren door een van onze interieurspecialisten. Wij staan voor u klaar om u verder te helpen.

Design Salontafels bij Kees Verhouden

Naast bert plantagie salontafels hebben wij ook een grote collectie design salontafels van merken als Pode by Leolux, Evidence by Leolux, Metaform, Gealux, en Passe Partout.
Maar meer wensen voor uw woonkamer naast een salontafel? Wij nodigen u van harte uit om naar alle meubelen van bert plantagie en andere leveranciers te komen kijken!