Gealux

Zoekt u een heerlijke (relax)fauteuil, stoelen of een bank? Kom naar Oirschot en kies een fauteuil/bank/stoel op maat van het Nederlandse merk Gealux.

Gealux

Gealux is al jaren de specialist op het gebied van (relax)fauteuils. De collecties zijn innovatief, met een oogstrelend design en eigen karakter. Gealux is als geen ander in staat om comfortabel zitcomfort te verenigen met kwaliteit, design en individualiteit, op maat samengesteld voor u. Naast (relax)fauteuils heeft Gealux ook banken en eetkamerstoelen in de collectie.

 


Welke maat (relax)fauteuil?

Gealux is een 100% Nederlands kwaliteitsproduct. De fauteuils zijn custom made te laten maken in drie gewenste maatvoeringen: small, medium en large, voor het zit- en ruggedeelte. De juiste hoogte en diepte van een relaxfauteuil hangt nauw samen met uw lengte en lichaamsbouw.

Hoogte

De zithoogte
De zithoogte moet zo ingesteld zijn dat u zittend uw voeten plat op de grond kan zetten en uw knieën een hoek maken van 90*.

Te hoge zithoogte
Door een te hoge zithoogte krijgt u afhangende benen, vermindert de doorbloeding en ontstaat er vermoeidheid in de benen. Daardoor kunt u meer naar voren gaan zitten waardoor de steun in uw rug wegvalt. Vaak denkt men ten onrechte dat een hogere zithoogte het opstaan vergemakkelijkt. Dit is niet het geval. Doordat u niet goed met uw voeten bij de grond kan moet u uw armen meer gebruiken. Bij het opstaan kan er een grotere druk op uw enkels en voeten komen te staan, waardoor u misschien door uw enkels zakt.

Te lage zithoogte
Is de zithoogte te laag, dan rusten uw benen niet op het zitvlak waardoor de druk over een kleiner oppervlak wordt verdeeld. Opstaan vanuit een te lage zithoogte zorgt voor meer druk op de knieën. De juiste zithoogte heeft u wanneer uw benen in een hoek van ongeveer 90° op de grond staan. Het is het beste wanneer de zithoogte ongeveer 2 cm lager is dan de hoogte van uw knieholten.

Diepte

De juiste zitdiepte
De juiste zitdiepte van de stoel zorgt ervoor dat u de juiste steun in uw rug ontvangt zodat u comfortabel kunt zitten. U moet er hierbij voor zorgen dat u met uw onderrug tegen de rugleuning aankomt. Daardoor zit u niet alleen lekker, maar u komt ook gemakkelijker weer uit de stoel.

Zithoek
Belangrijk is, dat de hoeken tussen enkels/voeten, boven- en onderbenen, en bekken-rug (afhankelijk van een actieve of passieve zit) tussen de 90 en 105 graden bedraagt.
Deze hoeken kunt u bij een relaxfauteuil naar wens instellen, zodat zowel bij een zittende, half liggende of liggende houding het lichaam optimaal wordt ondersteund.

Juiste armhoogte
De nekwervelkolom wordt ontlast als de onderarmen goed worden ondersteund door de armleuningen. Zitten de armleuningen te hoog, dan belast u de schoudergewrichten te veel, wat pijn in uw nek tot gevolg heeft. U moet erop letten dat uw schouders losjes kunnen blijven hangen als uw armen op de steunen rusten.

Slimme comfortfuncties in relaxfauteuils

De elektrische stoelen kunnen worden voorzien van slimme comfortfuncties. De gewenste comfortstand kan zowel manueel als elektrisch worden ingesteld (d.m.v. motoren en een accu). De rugleuningen van de fauteuils hebben een verstelbare hoofdsteun, de zogenaamde topswing. Vele patenten en unieke technische ontwikkelingen maken Gealux tot de expert in relaxfauteuils. Begonnen bij het verstelbare Volo systeem (met knop en hendel), doorontwikkeld naar de Subliem (knop en hendel met gasveer) tot het uiteindelijke ARC systeem, dat volledig werkt op de 2 motorige accu en een Hart- Balans functie waarmee een optimaal ergonomische relax ligstand wordt gecreëerd. De benen net iets hoger dan het hart, optimale spierontspanning perfect voor de bloedsomloop. Daarnaast heeft de ARC een onzichtbare extensie, dus geen knop en hendel meer.

Op maat

Naast de keuze uit verschillende slimme comfortfuncties kunnen de modellen geleverd worden in een omvangrijke lederen- of stoffencollectie. Door de keuze van model, bekleding en kleur creëert u uw persoonlijke fauteuil of bank.

Een selectie uit de top stoffencollectie van De Ploeg, het Scandinavische Kvadrat of het Duitse Rohi. En het mooiste leer gekozen van de beste leveranciers uit de hele wereld.

Modern Ontwerp

Design is voor het team van Gealux een perfecte combinatie van esthetiek, kwaliteit en comfort. Ze blijven constant op zoek naar de juiste balans tussen vorm en functionaliteit. Rien Vermeulen, eigenaar en oprichter van Gealux is samen met zijn vrouw Cristina de drijvende kracht achter Gealux. Een ongekende passie en inzicht vertalen zich naar de mooiste technologische ontwikkelingen. Naast Rien, werkt Gealux samen met gerenommeerde en bekende ontwerpers als Hugo de Ruiter, Frans Schrofer en Gijs Papavoine en de jong opkomende Arjan van Dijk.