Seuren Tafels

PURE EENVOUD. GESPIERDE ELEGANTIE. SEUREN TAFELS.

Al meer dan 25 Jaar onderneemt Michel met Seuren Tafels.

Michel’s passie voor tafels is al op z’n 14e begonnen toen hij met zijn ouders een meubelwinkel instapte. Het was het design en het prachtige houten snijwerk van de ‘opium tafel’ die zijn aandacht trok. Niet wetende dat tafels nog een grote impact op zijn leven zouden hebben.

Na zijn studie Bedrijfskunde is Michel Seuren de wereld ingetrokken en heeft op diverse continenten gewoond en gewerkt. In Azië heeft hij zijn liefde voor interieur, en met name voor tafels, professioneel opgepakt.

Nadat Michel aanvankelijk meubelen in Nederland importeerde en verkocht, richtte hij in 1996 zijn eigen bedrijf Seuren Tafels op.

In de beginjaren produceerde Seuren zelf, maar sinds enige tijd worden de tafels bij kwalitatief hoogwaardige ateliers in binnen- en buitenland geproduceerd. Zijn vrouw Chris runt het bedrijf met een klein team medewerkers waardoor Michel zich volledig op het ontwerpen kan richten.

Dit is Seuren.


Harmonie

De tafels van Seuren harmoniëren prachtig met industrieel. Zacht met hard. Verfijnd met robuust. Door de jaren heen ontwikkelden de tafels met Michel Seuren mee. Een robuustere poot of juist een zachtere vorm. Hierdoor ontstond er een palet aan duurzame maatwerk en seriematige tafels. Passend bij verschillende mensen, stijlen, smaken en levenswijzen.

Duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Seuren vindt het eigenlijk bizar dat we hier iets over moeten schrijven. Hij vindt dit namelijk volkomen vanzelfsprekend. Want wanneer je maatschappelijk verantwoord leeft, maakt duurzaamheid daar altijd deel van uit. Het zit in zijn genen. Dus ook in zijn bedrijf. Hij leeft met oog voor zijn omgeving; dus sowieso ook voor het milieu en alle belanghebbenden bij zijn bedrijf. En, daarmee dus ook voor u, als zeer gewaardeerde klant.

Natuurlijke uitstraling

Hout is een natuurlijk materiaal. Iedere boom is uniek in kleur, patroon en structuur. Het is normaal dat er verschillen optreden tussen de houten delen. Het tafelblad is een natuurlijke weergave van het specifieke hout waarvan de tafel is gemaakt. De tafel bij u thuis kan dus afwijken qua kleur, patroon en structuur van de tafel die in onze showroom staat.

De massieve tafelbladen van een Seuren tafel zijn opgebouwd uit aan elkaar verlijmde massieve houtstroken van wisselende breedte. Hierdoor blijven de natuurlijke kenmerken van hout, zoals noesten, vergroeiingen en zwarte pitjes, zichtbaar.

Vocht en temperatuur

Net als bij de huid van de mens, is het voor hout essentieel het vochtgehalte op peil te houden. Om krimpen van het hout te voorkomen, adviseren wij de relatieve vochtigheidsgraad in de kamer constant op ongeveer 60% te houden. Massief hout is bijzonder gevoelig voor schommelingen in temperatuur en luchtvochtigheid. Het hout kan dan gaan werken, waardoor kleine kop- en droogscheurtjes kunnen ontstaan. Een constante omgevingstemperatuur en relatieve luchtvochtigheid zijn daarom essentieel. Zet de tafel bij voorkeur neer op een plek met voldoende afstand van een warmtebron.

Massief hout met olieafwerking

Een olieafwerking zorgt ervoor dat de natuurlijke uitstraling van het massieve hout nog beter tot zijn recht komt. De structuur wordt beter zichtbaar. Het hout wordt wel iets donkerder. De tafels worden behandeld met een hoogwaardige meubelolie. Samengesteld op basis van uitsluitend ecologisch verantwoorde grondstoffen, reinigt, verzorgt en beschermt deze olie het hout.

Massief hout met lak

De meest onderhoudsvriendelijke afwerking is lak. Voor dagelijks onderhoud is afnemen met een droge doek voldoende. Indien nodig mag u een schoonmaakmiddel met zo min mogelijk zeep gebruiken. Daarna wel met een droge doek nawrijven.