Secto Design

Vanaf nu hebben wij ook het topmerk Secto in huis. Schitterende verlichting van Fins design. De meest iconische producten van Secto Design zijn de houten hanglampen, die zijn gemaakt van duurzaam geoogst berken- of walnoothoutfineer.

Secto Design

Secto Design is een Fins bedrijf dat bekend staat om zijn unieke en prachtig vervaardigde houten verlichtingsarmaturen. Het bedrijf is opgericht door architect Seppo Koho, die verlichting wilde creëren die traditioneel vakmanschap combineert met moderne ontwerpelementen.

De meest iconische producten van Secto Design zijn de houten hanglampen, die zijn gemaakt van duurzaam geoogst berken- of walnoothoutfineer. Deze lampen kenmerken zich door hun elegante en minimalistische ontwerp, met strakke lijnen en organische vormen. De houten latten die de lampenkappen vormen, worden zorgvuldig vervaardigd om een warm en diffuus licht te creëren, waardoor Secto Design-lampen een populaire keuze zijn voor zowel residentiële als commerciële interieurs.

 


Het bedrijf heeft zich gecommitteerd aan duurzaamheid en hoogwaardig vakmanschap, en heeft daardoor een reputatie opgebouwd voor het produceren van hoogwaardige, milieuvriendelijke verlichtingsoplossingen. Secto Design-lampen worden vaak aangetroffen in eigentijdse interieurontwerpen en in Scandinavisch geïnspireerde ruimtes, waar hun natuurlijke materialen en tijdloze ontwerpesthetiek naadloos samengaan met verschillende decoratiestijlen.

Het doel van Seppo Koho is om lampen te maken die een harmonieus licht geven zonder de verblindende glans van zichtbare gloeilampen. De lichtbron is verborgen in alle lampen, terwijl het licht zelf zichtbaar is in de fascinerende patronen die het op de muren en vloer maakt. Het spel van licht en schaduw samen met de warmte van het berkenhout geven de minimalistische ontwerpen een poëtische twist die mensen over de hele wereld intrigeert. De lampen vormen een sfeervolle cirkel van warme sereniteit en worden zo het middelpunt van elk interieur.