Calia Italia

Italianen staan wereldwijd bekend voor hun stijlgevoel en sublieme kwaliteit. Calia Italia is hier het perfecte voorbeeld van.

Het ontstaan van Calia Italia

Het was Liborio Vincenzo Calia, een Italiaanse geschoolde timmerman, die in 1965 in zijn geboortestreek Matera begon met het ontwerpen en ontwikkelen van lederen salons. Hij volgde steeds zelf het verloop van het productieproces op, maar begin jaren ’80 overschrijdt Calia de grenzen van het ambachtswerk en gaat deze fabrikant verder op industrieel niveau. Toch heeft Calia Italia niet enkel oog voor materialen en design, maar komt het ook perfect tegemoet aan de esthetische smaak van de Europese klanten. Zoals Liborio het graag zelf stelde: een bank is een meubelstuk waarin wordt gerust, geconverseerd en gedroomd. Daar zijn wij het volledig mee eens.

Puur Italiaans design: zwoel en zakelijk, met een vleugje mediterrane invloed. De modern vormgegeven leren banken en fauteuils met mediterrane namen zijn handgemaakt en bieden optimaal zitcomfort. Gecombineerd met een stijlvolle designtafel creëren deze Italiaanse meubelen een uniek interieur. Calia Italia is voor de echte design liefhebber.

 


Saverio Calia
Saverio Calia, de zoon van oprichter Liborio Vincenzo, is een van de belangrijke kopstukken binnen de Calia Italia organisatie. Met zijn creatieve talent, passie voor meubels en zijn intuïtie is hij verantwoordelijk voor een aantal bestseller banken welke later iconen en voorbeelden zijn geworden waarop andere merken op wereldwijd niveau hun inspiratie op baseerden. Alle projecten die binnen het bedrijf worden uitgevoerd zijn het resultaat van Saverio’s enthousiasme, welke zowel binnen als buiten het bedrijf voelbaar is. Zijn geloof is dat de organisatie altijd in staat moet zijn mee te gaan met het tempo van veranderingen en daarbij concurrerend moet blijven op een internationaal niveau, zonder daarbij af te doen aan het belang van het handwerk aspect van de meubels en de band met Matera en zijn mensen. In 1990 heeft hij persoonlijk Calia Italia Italia Cultura opgericht om meer bekendheid te geven aan de oorsprong van Calia Italia, de waarden te communiceren, locale getuigenissen te verzamelen, kennis te delen en cultuur dichterbij te brengen. Voor het bedrijf, de medewerkers, en familie is Saverio Calia iemand die altijd het beste uit mensen wil halen.

Giuseppe Calia
In 1977 is Liborio Vincenzo’s tweede zoon, Giuseppe Calia gestart met werken bij Calia Italia binnen de afdeling business management om later sales and administration general manager te worden. Dankzij zijn vasthoudendheid en pragmatische aanpak, is het hem gelukt om veranderingen aan te brengen die bij een groeiend bedrijf passen door op het vlak van human resources verbeteringen aan te brengen en verder de productiviteit te verhogen en arbeidsvoorwaarden te verbeteren binnen de structuur van het bedrijf. Daarnaast is het Giuseppe gelukt flinke vooruitgang te boeken met betrekking tot de bedrijfsstructuur en de technologische innovatie, altijd het belang van vakmanschap in het oog houden binnen het Calia Italia.