Bree’s New World

Met de design stoelen van Bree’s New World biedt Kees Verhouden Meubelen u een zeer uitgebreide collectie design eetkamerstoelen waarbij veelzijdigheid en een origineel ontwerp centraal staan.

Veelzijdige, gedurfde design meubels van Nederlandse bodem

Bree’s New World is een modern ontwerpbedrijf en fabrikant van eigentijdse meubelen. Bij Bree’s zetten ze in op lef en veelzijdigheid. Ze willen zich niet beperken tot één type interieur, wat hun werk uitdagend en allesbehalve saai maakt. Het resultaat is een zeer uiteenlopende, gedurfde meubelcollectie, zowel qua ontwerp als qua materiaalgebruik. Strak, modern, industrieel, design, organisch, retro of landelijk, al deze termen zijn min of meer wel van toepassing op hun meubelen. Ze houden van meubeltrends, zonder hun karakter te verliezen.

Een groot deel van de Nederlandse meubelindustrie heeft haar productiefaciliteiten uit kostenoverwegingen grotendeels moeten verplaatsen naar goedkopere productielanden. Een steeds groter deel van de meubelen die in Nederland worden verkocht, wordt niet meer in Nederland geproduceerd. Bree’s New World is er trots op dat veruit het grootste deel van hun productie nog steeds in Nederland plaatsvindt. Bree’s werkt uitsluitend met de beste materialen.

Een uitgebreid aanbod eetkamerstoelen, eettafels, salon- en bijzettafels en fauteuils.

De collectie design eetkamerstoelen is er met haar enorme veelzijdigheid op gericht om aan te sluiten bij menig type eetkamer. Van stoere, industriële eetkamerstoelen tot moderne design stoelen op wieltjes, van leren eetkamerfauteuil op draaiframe tot Scandinavische eetkamerstoelen op houten pootjes. Om de persoonlijke wensen van de klant zo optimaal mogelijk het hoofd te bieden, kan er volop gevarieerd worden met onderstellen, armleuningen, materialen en stofferingsopties.

Opvallen binnen de enorme hoeveelheid eettafels die verkrijgbaar zijn op de markt, dat streven ze na bij Bree’s New World. Wat vormen en functionaliteit betreft kunt u bij dit hoogwaardige bedrijf terecht voor een rechthoekige, ronde, eivormige, uitschuifbare of ovale eettafel. En veelal zijn de tafels in diverse materialen uit te voeren.

Vanuit de vraag naar salontafelsets voor de moderne, industriële woonkamer heeft Bree’s New World een aantal speelse salontafel- en bijzettafelsets ontwikkeld, onder andere de Twinny en Cloudy. Speelse vormen, minimalistische frames en moderne, duurzame materialen geven deze salontafelsets vele toepassingsmogelijkheden. Ze zijn dan ook in menig interieur inzetbaar, van landelijk tot industrieel, van modern tot vintage.

Met de collectie fauteuils en draaifauteuils probeert Bree’s New World tegemoet te komen aan de grote diversiteit aan interieurstijlen en wensen die hedendaagse consument karakteriseren. Dit doen zij door flink te variëren in ontwerp, zitcomfort en talloze stof- en leersoorten. Ook met de fauteuils gaan ze bij Bree’s New World voor lef en veelzijdigheid!


In Elseviers Encyclopedie van 1968 stond Vlaardingen bekend om zijn haringvisserij en meubelindustrie. Niet toevallig. Van oudsher was Vlaardingen een vissersstad, ooit zelfs de grootste haringhaven van Europa. Om de houten tonnen te produceren die nodig waren om de haringen in te verpakken, waren tientallen kuiperijen in Vlaardingen actief. Er was geen bedrijfstak zo wisselvallig als de visserij. Het lag voor de hand dat in voor de visserij minder drukke tijden, alternatieve houtbewerkingen plaatsvonden. Er was hout, er waren machines en er waren mensen die met die machines om konden gaan. Zo ontstond in Vlaardingen een flink aantal meubelfabrieken. Een anekdote uit de jaren twintig van de vorige eeuw, die dit verband tussen meubelindustrie en haringvisserij onderstreept, gaat over mijn beide grootvaders. De één was haringhandelaar, de ander meubelfabrikant.

Om haring te verkopen was grootvader Van Bree afgereisd naar Polen, waar hij op de terugreis tegen een uiterst goede prijs, een prachtige partij Frans eiken cognacvaten kocht. Hij wilde deze vaten gebruiken om haring in te verpakken voor zijn klanten in Noord-Amerika. De kuipers in de haringpakkerij ontraadden hem dit te doen, aangezien de haring dan naar cognac zou gaan smaken. Uiteindelijk werden deze vaten toen gebruikt om meubelen van te maken. De aangestelde verkoper van deze meubelen heette Jaap Ouwenbroek, wiens dochter later trouwde met de zoon van die haringhandelaar Van Bree. Dit verhaal van de cognacvaten stond aan de basis van het ontstaan van Ouwenbroek's meubelfabriek, de voorganger van Bree’s New World.

Leen van Bree, directeur Bree's New World