De kunst van het slapen

De slaapkamer is een plek waar je veel tijd doorbrengt. Je dag begint en eindigt er. Je lekker voelen in je eigen slaapkamer is heel belangrijk. De inrichting hiervan is erg bepalend. Welke trend je ook neemt; strak, modern, romantisch of exotisch, zorg dat er één lijn in je inrichting zit. Dat alleen al geeft rust en zorgt voor een luxe gevoel.

Het bed

Voor een goede nachtrust is een goed en comfortabel bed noodzakelijk. Dit  zorgt ervoor dat je prettiger leeft en beter presteert. Voor de meeste mensen geld: hoe groter het bed, hoe lekkerder ze liggen. Kijk bij het inrichten van je slaapkamer dus of je een groot bed kwijt kunt. Een hoofdbord geeft je bed net iets meer. Ben jij (of je partner) handig dan kun je het zelf construeren uit een stuk hout dat je met mooie meubelstof overtrekt. Je kunt het zelfs opvullen en capitonneren. Het is standaard voor het hoofdbord de breedte van het bed aan te houden maar je kunt het schot ook helemaal doortrekken zodat het de breedte van de kamer krijgt. Dit geeft vaak een nog luxer gevoel.

De kunst van het slapen

De kast

De kast in je slaapkamer is ook bepalend voor de inrichting. Maar heb je er ook aan gedacht dat je de kast ook buiten de slaapkamer kunt laten? Houdt bij het inrichten rekening met het feit dat open kasten altijd veel rommeliger ogen dan gesloten kasten. Schuifdeuren kunnen praktisch zijn omdat ze minder “vrije ruimte” vereisen.

maatwerk Kees Verhouden

De vloer

Ook de vloer is heel belangrijk. Kies je voor laminaat, hout, of toch liever tapijt? En ga je voor licht, of ga je voor donker? Het voordeel van tapijt is dat het minder lawaai maakt, zachter en warmer is voor je voeten. Het nadeel is dat er wat meer stof in kan gaan zitten. Een lichte vloer geeft een meer ruimtelijk effect, een donkerdere vloer zorgt ervoor dat je de kamer als minder “licht” ervaart bij het opstaan. Sommige mensen vinden dat heel prettig.

De verlichting

De verlichting is een essentieel element van de slaapkamer. Een aantal tips:
Dimlicht is een must. Leeslampen aan weerszijden van het bed ook. Werk verder met indirect licht. Heb je wat meer te spenderen, denk dan ook eens aan panelen met daarachter spotlichten. En laat licht in je garderobekast installeren voor die extra luxe touch.

De kleuren van de muren

Bij het inrichten van je slaapkamer kom je ook voor de keuze te staan wat je met de muren gaat doen. Ga je ze verven of plak je behang? Soms is de combinatie juist heel erg leuk. Ook hier geldt dat donkere muren als voordeel hebben dat de kamer langer donker blijft en je daardoor mogelijk langer uitslaapt. Lichte muren daarentegen maken de ruimte optisch groter.

De decoratie in je slaapkamer

  • Investeer in het beddengoed

Veel aandacht gaat uit naar het bed. Kies voor een mooie  sprei en ga voor een overdaad aan luchtige kussens zodat je er ’s avonds letterlijk in wegzinkt. Kijk voor inspiratie op de website van Beddinghouse of Vandyck

  • Ga voor enkele stijlvolle accessoires

Geef je slaapkamer een persoonlijke touch met enkele stijlvolle accessoires, bijvoorbeeld een mooie fotolijst met daarin jouw lievelingsfoto of kunstvoorwerp waar je aan gehecht bent.

  • Onderhoud je slaapkamer en orden

Maak er een goede gewoonte van om ’s morgens direct het bed op te maken, de ramen te openen en het beddengoed op tijd te wassen met een geurig wasmiddel. Houd je slaapkamer schoon en netjes.

Interessant artikel?

Meer blog artikelen

16 mei 2024
Tips voor een efficiënt keukenontwerp

Een praktische keuken Een keuken moet zijn als een cockpit. Veel handelingen volgen elkaar op in de keuken. Of je nu staat te koken, op te ruimen, of koffie maakt. Het ritme van die handelingen moet terug te vinden zijn in de indeling van je keuken. Of het nu gaat om draairichtingen van deurtjes, de […]

Lees verder
05 april 2024
Een karpet voor buiten

Een buitenkleed Kleden voor buiten zijn ontworpen om te worden gebruikt op terrassen, patio’s, tuin of balkon. Ze zijn gemaakt van materialen die bestand zijn tegen weersinvloeden zoals regen, zonlicht en vuil. Een buitenkleed geeft extra cachet aan jouw buitenruimte en ziet er gezellig uit. De kenmerken en voordelen van outdoor vloerkleden Weerbestendigheid: Outdoor karpetten […]

Lees verder
08 maart 2024
Haans Lifestyle

Haans Lifestyle HAANS Lifestyle is een 3e generatie familiebedrijf met meer dan 50 jaar ervaring binnen de interieurproducten. Waar ze van oorsprong gestart zijn met rieten mandjes uit China, leveren ze nu een uniek assortiment mooie woonaccessoires voor in en om het huis. HAANS Lifestyle richt zich op Woontextiel, Verlichting, Kleinmeubelen, Windlichten en Decoraties. Ze […]

Lees verder