Kies het perfecte vloerkleed

Vloerkleden – of karpetten – zijn er in talloze soorten, maten, vormen en materialen en kunnen een woonkamer nét die extra touch geven die het nodig heeft. Door te spelen met kleuren en patronen geef je jouw interieur een vrolijke twist. Een karpet is ook een echte sfeermaker. Leg een karpet in je woonruimte en “denk” het daarna eens weg. Je zult de sfeer en warmte direct gaan missen. Dit is een van de redenen dat een karpet een onmisbaar item is in je interieur.

Behalve deze eigenschappen heeft een vloerkleed nog meer functies.

Een karpet; een onmisbaar item in uw interieur.

Functies van een karpet

Een karpet, ook wel vloerkleed of tapijt genoemd, kan verschillende functies vervullen in huis:

  1. Warmte en comfort: een karpet voelt zacht en warm aan onder de voeten, vooral op harde vloeren zoals tegels of hout. Het kan comfort bieden, vooral in ruimtes waar je veel loopt, zoals de woonkamer of slaapkamer.
  2. Akoestiek: vloerkleden kunnen geluid dempen, waardoor het geluid in een ruimte minder hol klinkt. Dit is vooral handig in kamers met veel echo, zoals grote woonkamers.
  3. Decoratieve doeleinden: karpetten voegen kleur, textuur en patroon toe aan een ruimte. Ze kunnen dienen als een decoratief element dat de inrichting van een kamer aanvult of accentueert.
  4. Ruimteafbakening: in grote ruimtes kunnen karpetten worden gebruikt om verschillende functionele gebieden te definiëren, bijvoorbeeld om een zithoek in de woonkamer af te bakenen van de eethoek.
  5. Bescherming van de vloer: een karpet kan de vloer beschermen tegen slijtage, vooral in druk belopen gebieden. Het kan ook beschermen tegen krassen of vlekken, wat vooral handig is in huizen met kinderen of huisdieren.
  6. Seizoensgebonden gebruik: in koudere seizoenen kunnen karpetten de vloer isoleren en de kamer warmer laten aanvoelen. In warmere seizoenen kunnen lichtgewicht karpetten een koeler alternatief zijn voor zware tapijten.
  7. Veiligheid: op gladde vloeren kunnen karpetten zorgen voor extra grip, waardoor het risico op uitglijden vermindert, vooral als ze zijn voorzien van een antisliprug.

Karpet van Brink & Campman

De keuze om een karpet in huis te leggen, hangt af van persoonlijke voorkeuren, budget, en de specifieke behoeften van de ruimte.

Kapet Bergamo van Munk Carpets

Bij Kees Verhouden Meubelen hebben we de keuze uit karpetten van de volgende merken: Brink & Campman, De Munk Carpets, Aventura, Desso, Nova en Monasch. U bent van harte welkom om deze te komen bekijken.

Interessant artikel?

Meer blog artikelen

05 april 2024
Een karpet voor buiten

Een buitenkleed Kleden voor buiten zijn ontworpen om te worden gebruikt op terrassen, patio’s, tuin of balkon. Ze zijn gemaakt van materialen die bestand zijn tegen weersinvloeden zoals regen, zonlicht en vuil. Een buitenkleed geeft extra cachet aan jouw buitenruimte en ziet er gezellig uit. De kenmerken en voordelen van outdoor vloerkleden Weerbestendigheid: Outdoor karpetten […]

Lees verder
08 maart 2024
Haans Lifestyle

Haans Lifestyle HAANS Lifestyle is een 3e generatie familiebedrijf met meer dan 50 jaar ervaring binnen de interieurproducten. Waar ze van oorsprong gestart zijn met rieten mandjes uit China, leveren ze nu een uniek assortiment mooie woonaccessoires voor in en om het huis. HAANS Lifestyle richt zich op Woontextiel, Verlichting, Kleinmeubelen, Windlichten en Decoraties. Ze […]

Lees verder
26 januari 2024
De internationale meubelbeurs Imm Cologne

De trends van Imm Cologne 2024 Als vanouds was Imm Cologne weer aan het begin van het jaar en wel van zondag 14 tot en met donderdag 18 januari. In 2020 was de laatste Imm en na de pandemiepauze gelukkig weer terug op de beurskalender. Het enorme beurscomplex aan de oevers van de Rijn trekt […]

Lees verder