De trends van Imm Cologne 2024

Als vanouds was Imm Cologne weer aan het begin van het jaar en wel van zondag 14 tot en met donderdag 18 januari. In 2020 was de laatste Imm en na de pandemiepauze gelukkig weer terug op de beurskalender.

Het enorme beurscomplex aan de oevers van de Rijn trekt ieder jaar veel bezoekers. De opzet van de beurs was dit jaar kleiner, grote Italiaanse merken waren er niet. Een groot aantal merken uit de rest van Europa presenteerden zich wel zoals: Leolux, Bretz, Label, Harvink, Rolf Benz, Interlübke, Koinor, Cor, Team 7, Pode, Spectral en Bert Plantagie. Daarnaast zijn er ook veel kleinere merken die hun noviteiten tonen op deze beurs. Uiteraard waren wij er dit jaar ook weer bij en het was zeer de moeite waard!

Imm Cologne Bert Plantagie 2024

Hilde, Sylvia, Kees en Elma

Na vijf beursdagen maakt de Imm Cologne een positieve balans op: rond de 42.000 bezoekers uit 129 landen zijn op het evenement afgekomen om zich te laten inspireren, in te kopen en contacten te leggen. Ruim 750 exposanten toonde hun nieuwe trends en noviteiten.

Wat waren dan die trends en noviteiten in Keulen?

Wat hebben we opgemerkt met betrekking tot trends? In de eerste plaats (nog) meer kleur! Vervolgens de organische vormen. En duurzaamheid blijft in alles topprioriteit.

Materialen en kleuren
Deze trend begon al wat eerder, maar zet zich voort. Kleur in het interieur! Groen, rood, paars, oranje, geel, roze, blauw, alles mag en kan! Ook materialen als Fenix kunnen in deze kleuren geleverd worden. En niet alleen de tafelbladen, maar ook het frame of de poten worden in alle kleuren gespoten. Keramiek en Dekton zijn niet meer weg te denken als zeer praktische tafelbladen.

Kleur bij Brees

Vormen
Organische vormen in tafels, stoelen en banken hebben we veel waargenomen. Kuip- c.q. komvormige stoelen met een draaibare zitting. Ronde of organisch gevormde karpetten zijn ook helemaal hot.

Pode

Aaibare stoffen
Ribfluweel komt van ver maar is weer helemaal terug! Zo zijn stoffen van gerecycled materiaal nu de trend, evenals teddy en velvet stoffen. Luxe aaibare stoffen, daarmee worden meubels bekleed. Leder als bekleding is op zijn retour. Vegan leder gaat ook zijn plek opeisen in de wereld van meubelbekleding.

aaibare stoffen

Houtkleuren in Scandinavische stijl
We zagen het eerder al maar eiken in een lichte natuurlijke kleur is weer helemaal terug! Het bijzondere van de Scandinavische stijl zijn de tijdloze en elegante ontwerpen. Samen met de natuurlijke materialen, verschillende patronen en kleuren zorgt dit voor een warm en sfeervol geheel.

Kasten
Op het gebied van kasten zien we toch ook wel een ontwikkeling. Kasten met glas bekleed in een rustige kleurstelling, eventueel met een blad of deur met een marmer look. Een onzichtbaar kwalitatief hoogstaand soundsysteem in een TV kast die ook nog op maat kan, is waar de consument om vraagt. Spectral is de voorloper op dit gebied.

Spectral
Salontafels
De traditionele salontafel is sinds een paar jaar uit. Het groeperen van kleine tafeltjes in verschillende afmetingen, hoogtes, kleuren en materialen is in. “Landschapjes creëren” blijft de trend.

Maatwerk
De klant wil steeds meer iets eigens, iets waar hij/zij zelf invloed op uitgeoefend heeft; maatwerk dus. Dit met name voor tafels, kasten en stoelen. Deze “Make it Yours” trend is niet meer weg te denken.

Bert Plantagie
Dit schitterende merk heeft ook weer veel nieuws ontwikkeld. Wij als enige brandstore XL in Brabant zijn voorloper en hebben deels de nieuwe modellen al in huis. Hieronder een kleine impressie.

Imm 2024

De terugweg…
De heenweg verliep voorspoedig maar de terugweg door de hevige sneeuwval ging iets minder snel….

sneeuw in Keulen

Interessant artikel?

Meer blog artikelen

15 februari 2024
Het perfecte vloerkleed in jouw huis

Kies het perfecte vloerkleed Vloerkleden – of karpetten – zijn er in talloze soorten, maten, vormen en materialen en kunnen een woonkamer nét die extra touch geven die het nodig heeft. Door te spelen met kleuren en patronen geef je jouw interieur een vrolijke twist. Een karpet is ook een echte sfeermaker. Leg een karpet […]

Lees verder
07 december 2023
Houten lampen

Scandinavisch lampendesign Sinds kort zijn we dealer van Secto lampen. Tijdloze houten verlichting met een Scandinavische uitstraling. Handgemaakt in Finland. Een merk waar we trots op zijn, dus alle reden om Secto uit te lichten… Het begin Rond 1995 begonnen Tuula Jusélius (oprichter van Secto) en Seppo Koho (ontwerper) samen te werken aan innovatief houten […]

Lees verder
09 november 2023
Een soundbar meubel

Soundbar meubels Als we aan ChatGPT vragen wat een soundbar meubel is, krijgen we het volgende resultaat: Een soundbar meubel is een speciaal ontworpen meubelstuk dat is gemaakt om een soundbar en andere audiovisuele apparatuur op te bergen. Soundbars zijn dunne luidsprekers die zijn ontworpen om het geluid van een televisie te verbeteren, vooral als […]

Lees verder