Dekton tafelbladen

Dekton is een geavanceerd materiaal dat bestaat uit een mix van grondstoffen waaronder glas, kwarts en porselein. Deze grondstoffen worden met behulp van een speciaal ontwikkelde techniek (Particle Sintering Technology) samengeperst. Hierdoor ontstaat er een zeer hard, ultra-compact en niet poreus materiaal.

Dekton

Eigenschappen van een Dekton (keuken)blad

Een Dekton werkblad is ideaal voor in de keuken doordat het onderhoudsvrij is. Dit wilt zeggen dat het geen behandeling nodig heeft om bijvoorbeeld poreusheid tegen te gaan. Mocht u lastig te verwijderen vlekken hebben dan kunt u zelfs met een schuursponsje alles schoonmaken doordat de materiaalsoort krasvast is. Ook worden tegenwoordig veel tafels uitgevoerd met een Dekton blad.

Bewerkingen van een Dekton blad

Dekton is een keihard chemisch gesteente. Hierdoor is het vrijwel niet mogelijk om het te bewerken nadat het geproduceerd is. Dekton is beschikbaar met zowel een matte, geborstelde oppervlakte (satin) als met een X-gloss hoogglans oppervlakte (gepolijst

Voordelen van een Dekton blad

  • Met Dekton heeft uw blad geen enkele poreusheid: het is zeer hygiënisch dus. Wanneer u een Dekton blad onder een microscoop zou bekijken dan is er geen enkele poreusheid waar te nemen. Dit komt door het proces waarbij alle deeltjes onder hoge druk worden samengevoegd.
  • Doordat er geen microdefecten zijn in het materiaal betekent dit dat het zeer hygiënisch is. U kunt uw keukenblad goed schoonhouden en er kunnen geen deeltjes van voedingswaren of vloeistoffen in het blad trekken. Bacteriën hebben dus geen schijn van kans.
  • Daarnaast is het materiaal minder breuk gevoelig doordat de toplaag volledig homogeen is.Het materiaal is zeer buig-, stoot- en drukvast: het laat zich goed vergelijken met keramiek.
  • Het materiaal is erg vast qua kleur en hierdoor bent u ervan verzekerd dat bijvoorbeeld wit mooi wit blijft en niet geel wordt door de zon. Dekton garandeert dat het een zeer hoge UV-bestendigheid heeft.
  • Een blad van Dekton heeft weinig onderhoud nodig, u hoeft het niet te impregneren.
  • Het grootste voordeel hebben we nog even voor u bewaard: Dekton heeft een zeer hoge hitte- en vuurbestendigheid en is bijzonder krasvast. Dat is natuurlijk erg handig voor in uw keuken want u moet deze natuurlijk wel kunnen gebruiken!
Dekton

Nadelen van een Dekton werkblad

Doordat Dekton krasvast, hittebestendig en onderhoudsvrij is lijkt het onbreekbaar. Dit is echter niet het geval. Dekton is bijzonder sterk maar niet onverwoestbaar. Wij raden u bijvoorbeeld aan om nooit op het Dekton te gaan staan en niet extreem te belasten.

Interessant artikel?

Meer blog artikelen

05 april 2024
Een karpet voor buiten

Een buitenkleed Kleden voor buiten zijn ontworpen om te worden gebruikt op terrassen, patio’s, tuin of balkon. Ze zijn gemaakt van materialen die bestand zijn tegen weersinvloeden zoals regen, zonlicht en vuil. Een buitenkleed geeft extra cachet aan jouw buitenruimte en ziet er gezellig uit. De kenmerken en voordelen van outdoor vloerkleden Weerbestendigheid: Outdoor karpetten […]

Lees verder
08 maart 2024
Haans Lifestyle

Haans Lifestyle HAANS Lifestyle is een 3e generatie familiebedrijf met meer dan 50 jaar ervaring binnen de interieurproducten. Waar ze van oorsprong gestart zijn met rieten mandjes uit China, leveren ze nu een uniek assortiment mooie woonaccessoires voor in en om het huis. HAANS Lifestyle richt zich op Woontextiel, Verlichting, Kleinmeubelen, Windlichten en Decoraties. Ze […]

Lees verder
15 februari 2024
Het perfecte vloerkleed in jouw huis

Kies het perfecte vloerkleed Vloerkleden – of karpetten – zijn er in talloze soorten, maten, vormen en materialen en kunnen een woonkamer nét die extra touch geven die het nodig heeft. Door te spelen met kleuren en patronen geef je jouw interieur een vrolijke twist. Een karpet is ook een echte sfeermaker. Leg een karpet […]

Lees verder