Leder, stof of een duo stoffering?

Wanneer je een nieuwe bank, stoel of fauteuil wilt aanschaffen, heb je vaak keuze uit stof of leer of een duo stoffering. De keuze kan gemaakt worden op basis van “Wat vinden we mooi?”of om praktische redenen. Zowel stof als leer hebben hun eigen voor- en nadelen. Welk materiaal past het beste op jouw stoel of bank?

Bank Kiko Duo stoffering

Voordelen van leer op bank of stoel

  • Gemakkelijk schoon te vegen als er iets op geknoeid wordt.
  • Stevig materiaal, gaat lang mee.
  • Mooie look, juist ook als het wat meer gebruikt is, want dan krijgt het een wat meer doorleefd uiterlijk.

Nadelen van leer

  • Goed onderhoud van leer is belangrijk om het mooi te houden.
  • Het materiaal kan glad worden of in eerste instantie koud aanvoelen als je erop gaat zitten.
  • Leder gaat plooien. Gezien de trend van de laatste jaren zien we dat de modellen ‘strakker’ worden en dat de zit/rug kussens aanzienlijk groter zijn geworden. Hierdoor ontstaan er sneller plooien. Doordat de huidige modellen vaak een strak uiterlijk hebben valt plooivorming ook sneller op.

Voordelen van stof op bank of stoel

  • Je zit warmer en zachter op stof.
  • Geen moeilijk onderhoud om het mooi te houden.
  • Er is tegenwoordig een groot scala aan mooie meubelstoffen verkrijgbaar van bijvoorbeeld de Ploeg of Kvadrat. 

Nadelen van stof

  • Indien het meubel met een kwaliteitsstof gestoffeerd wordt zijn er maar weinig nadelen. Pas wel op met huisdieren. Vermijd dan geweven stoffen, daarin kunnen huisdieren lusjes trekken en blijven ook haren hardnekkiger zitten. Ga dan voor velvet- of ribstoffen. Bij velvet stoffen worden lusjes doorgeknipt en ontstaat een zachte stof van korte haartjes – deze stof is dus zeer geschikt tegen de nagels van je huisdier.
  • Ook stof gaat plooien. Echter hoe meer wol de stof bevat, hoe minder plooien.

De meubels van Kees Verhouden zijn er in degelijke leer- en stofkwaliteiten. En vind je nou het uiterlijk van leer heel mooi, maar zit je liever op stof? Of andersom? Dan hebben we meubels waarbij stof en leer gecombineerd kunnen worden.

Stoelen Flip in duo stoffering

Combinatie van stof en leer

Tegenwoordig worden ook veel zitmeubelen met een duo stoffering uitgevoerd. Dat wil zeggen een combinatie van leer met stof of stof met een andere type/kleur stof of een combinatie van twee leerkleuren. Dit geeft een speels effect zoals te zien is bij de bovenstaande stoelen Flip van bert plantagie.

Stoelen uitproberen

Je bent bij ons van harte welkom om de stoelen uit te proberen en je te laten informeren over de vele opties van onze stoelen. Kom langs of maak een afspraak.

Interessant artikel?

Meer blog artikelen

05 april 2024
Een karpet voor buiten

Een buitenkleed Kleden voor buiten zijn ontworpen om te worden gebruikt op terrassen, patio’s, tuin of balkon. Ze zijn gemaakt van materialen die bestand zijn tegen weersinvloeden zoals regen, zonlicht en vuil. Een buitenkleed geeft extra cachet aan jouw buitenruimte en ziet er gezellig uit. De kenmerken en voordelen van outdoor vloerkleden Weerbestendigheid: Outdoor karpetten […]

Lees verder
08 maart 2024
Haans Lifestyle

Haans Lifestyle HAANS Lifestyle is een 3e generatie familiebedrijf met meer dan 50 jaar ervaring binnen de interieurproducten. Waar ze van oorsprong gestart zijn met rieten mandjes uit China, leveren ze nu een uniek assortiment mooie woonaccessoires voor in en om het huis. HAANS Lifestyle richt zich op Woontextiel, Verlichting, Kleinmeubelen, Windlichten en Decoraties. Ze […]

Lees verder
15 februari 2024
Het perfecte vloerkleed in jouw huis

Kies het perfecte vloerkleed Vloerkleden – of karpetten – zijn er in talloze soorten, maten, vormen en materialen en kunnen een woonkamer nét die extra touch geven die het nodig heeft. Door te spelen met kleuren en patronen geef je jouw interieur een vrolijke twist. Een karpet is ook een echte sfeermaker. Leg een karpet […]

Lees verder