Van huis naar appartement

Een verhuizing naar een appartement betekent altijd dat er een groot aantal zaken moeten worden geregeld en allemaal tegelijkertijd.

Voor de inrichting betekent dat een verandering en/of vernieuwing. U kunt huidige meubels meenemen, of mogelijk een gedeelte behouden en een deel vernieuwen. Ook kunt u gaan voor een volledig nieuw interieur. Hoe dan ook, uw interieur ondergaat een verandering. Dat is ook goed, bij een verhuizing hoort het creëren van uw nieuwe ‘thuis’.

Checklist
– Wat moet u vooraf weten over uw nieuwe appartement m.b.t. het inrichten?
– Maten van alle kamers en andere ruimten, maak eventueel een eenvoudige tekening
– Afmetingen van de dakterrassen en balkons
– Hoogte en breedte en kenmerken van alle ramen en deuren
– Ligging van de dakterrassen en balkons ten opzichte van de stand van de zon
– Mogelijkheden om zonwering te bevestigen zowel buiten als binnen
– Beschikbare ruimte voor eventuele extra koelkast en wasmachine, droger en dergelijke
– Plaats aansluiting antennesysteem/kabel en afstand tot de plaats waar u de TV wilt plaatsen
– Aantal en plaats stopcontacten (teken deze ook op de plattegrond)
– Voorschriften van huiseigenaar of vereniging van eigenaren (denk aan mogelijkheden voor vloer, zonwering, en dergelijke)

van-een-huis-naar-een-appartement


De nieuwe ruimte inrichten

Vaak is het zo dat een verhuizing van een huis naar een appartement minder ruimte betekent. Dit roept automatisch vragen op waar alles moet komen te staan en wat er wordt meegenomen of moet worden vervangen.
Wanneer u gaat kijken naar uw nieuwe ruimtes zijn de mogelijkheden van indeling deels al duidelijk. Bij de bouw van een huis of appartement wordt met de logica hiervan al rekening gehouden. Praktisch gezien zal dit voor u wel gepaard gaan met andere maatvoeringen dan wat u gewend bent. Dat betekent in veel gevallen ook dat niet alle meubels uit uw voorgaande kamer kunnen worden gebruikt. Uw kast is te breed of te hoog, uw salontafel eigenlijk wat te groot, de bank past niet meer en wellicht zouden fauteuils een betere oplossing zijn. Het is belangrijk om hier al over na te denken in een vroeg stadium. Bedenk wat u wel en niet wil en praat er met experts over.

appartement


Funda

Tegenwoordig heeft bijvoorbeeld Funda.nl een service waarop u een plattegrond interactief kunt inrichten. Als u wilt weten hoe uw eigen meubilair in het aangeboden huis/appartement staat kunt u de plattegrond inrichten en zowel tweedimensionaal als driedimensionaal virtueel bekijken. Heel erg handig en helemaal van deze tijd!

Interessant artikel?

Meer blog artikelen

05 april 2024
Een karpet voor buiten

Een buitenkleed Kleden voor buiten zijn ontworpen om te worden gebruikt op terrassen, patio’s, tuin of balkon. Ze zijn gemaakt van materialen die bestand zijn tegen weersinvloeden zoals regen, zonlicht en vuil. Een buitenkleed geeft extra cachet aan jouw buitenruimte en ziet er gezellig uit. De kenmerken en voordelen van outdoor vloerkleden Weerbestendigheid: Outdoor karpetten […]

Lees verder
08 maart 2024
Haans Lifestyle

Haans Lifestyle HAANS Lifestyle is een 3e generatie familiebedrijf met meer dan 50 jaar ervaring binnen de interieurproducten. Waar ze van oorsprong gestart zijn met rieten mandjes uit China, leveren ze nu een uniek assortiment mooie woonaccessoires voor in en om het huis. HAANS Lifestyle richt zich op Woontextiel, Verlichting, Kleinmeubelen, Windlichten en Decoraties. Ze […]

Lees verder
15 februari 2024
Het perfecte vloerkleed in jouw huis

Kies het perfecte vloerkleed Vloerkleden – of karpetten – zijn er in talloze soorten, maten, vormen en materialen en kunnen een woonkamer nét die extra touch geven die het nodig heeft. Door te spelen met kleuren en patronen geef je jouw interieur een vrolijke twist. Een karpet is ook een echte sfeermaker. Leg een karpet […]

Lees verder