Imm Cologne 2018

Ook dit jaar presenteerde de internationale meubelbranche zich weer op de 7-daagse meubelbeurs in Keulen. Samen met de Salone del Mobile in Milaan wordt de IMM Cologne gezien als toonaangevend op gebied van meubelontwerp en interieur. Uiteraard waren wij er weer bij.

Het enorme beurscomplex aan de oevers van de Rijn trekt ieder jaar veel bezoekers. Alle bekende merken presenteren zich hier zoals: Leolux, Bretz, Poltrona Frau, Rolf Benz, B&B Italia, Poliform, Himolla, Koinor, Jori, Minotti en Bert Plantagie. Daarnaast zijn er ook veel kleinere merken die hun noviteiten tonen op deze beurs.

Een goede voorbereiding op de beurs was nu ook weer het halve werk! IMM had ook dit jaar weer de speciale app die gratis te downloaden was. Naast de informatie over de openingstijden, producten, events, ed waren ook alle exposanten in 3D per hal terug te vinden. Heel erg handig en helemaal passend in het mobiele tijdperk!

Wat waren de hot items in Keulen?

De crisis is voorbij en alles staat weer in bloei! Invloeden van Mies van der Rohe en Le Corbussier zijn herkenbaar. Puur, Chic. Stoer en Sfeer dat zijn de kernwoorden van Imm Cologne. Veel fabrikanten presenteerden complete nieuwe labels.
Het merk bert plantagie beleefde de wereldpremière met het nieuwe label Brown:
“Door natuurlijke, robuuste elementen te combineren met authentiek vakmanschap en origineel design geeft Brown het begrip wonen een nieuwe invulling. Brown is klassiek en eigentijds tegelijk – tijdloos dus – en staat voor ongeëvenaarde kwaliteit en luxe in alle opzichten. Van de gebruikte materialen en het ontwerp tot het woongenot dat de producten bieden”.

Kleuren
De kleuren die veel te zien waren op de beurs in Keulen waren de kleuren: Roze (in verschillende tinten), terracotta oranje, bruin, okergeel en niet te vergeten blauw en groen.

Mix van materialen
Opvallend is dat er veel gebruik wordt gemaakt van verschillende materialen bij elkaar. Zo zie je dat er verschillende stoffen op één zitmeubel wordt gebruikt, zoals het combineren van velours met katoen. Ook bij de eetkamertafels en bijzettafels is de mix van materialen goed zichtbaar. Een houten onderstel wordt gecombineerd met een keramiek blad. Of een onderstel van staal met een marmer(look) blad. Staal en RVS zijn overigens materialen die nog steeds veel te zien zijn.

IMM-Cologne

Stoffen
Qua stof is een grof geweven stof duidelijk een nieuwe trend op de zitmeubelen. Ook stoffen met verschillende texturen en glansgraden hebben we veel gezien. Meubelstof is echt aan een opmars bezig, ze worden steeds mooier en beter en de keuze wordt groter.

Houtkleuren
Houtkleuren worden weer warmer, gerookt eiken is helemaal hot! Notenhout blijft ook.

Kasten
De kasten zijn nog steeds erg luchtig. Hoogglans of mat-lakwerk fronten, eventueel gecombineerd met hout of keramiek. De trend van kasten op “hoge” poten zet ook door. Kasten worden ook “speelser” met hoogte verschillen in één meubel.

Banken
Qua zitten kunnen we nog steeds blijven loungen in de heerlijke grote hoekbanken, soms nonchalant gestoffeerd met veel kussens. Banken met functies die elektrisch bedienbaar zijn, zijn ook trend.

Salontafels
De traditionele salontafel is uit. Het groeperen van kleine tafeltjes in verschillende afmetingen, kleuren en materialen is in.

Imm-Cologne

Maatwerk
De klant wil steeds meer iets eigens, iets waar hij/zij zelf invloed op uitgeoefend heeft; maatwerk dus. Dit met name voor tafels, kasten en stoelen. Deze individual interior-trend is niet meer weg te denken.

Decoratie
Nieuwe trends zijn ook te vinden in decoratie. Er mag overdadig, gegroepeerd, gedecoreerd worden en het wordt allemaal wat huiselijker. Ook retro decoratiemateriaal en spullen uit grootmoeders tijd zijn hot. Ook de (vintage) karpetten zijn niet meer weg te denken intussen! Het aanbod wordt groter en mooier…

Voor meer beelden van IMM Cologne: kijk op onze Instagram pagina.

Interessant artikel?

Meer blog artikelen

09 november 2023
Een soundbar meubel

Soundbar meubels Als we aan ChatGPT vragen wat een soundbar meubel is, krijgen we het volgende resultaat: Een soundbar meubel is een speciaal ontworpen meubelstuk dat is gemaakt om een soundbar en andere audiovisuele apparatuur op te bergen. Soundbars zijn dunne luidsprekers die zijn ontworpen om het geluid van een televisie te verbeteren, vooral als […]

Lees verder
06 oktober 2023
Bert Plantagie Brandstore XL

We zijn Brandstore XL van bert plantagie! Na een verbouwing kunnen we met trots vertellen dat we Brandstore XL van bert plantagie zijn! De complete actuele collectie van bert plantagie is exclusief te zien en verkrijgbaar bij ons; de enige Brandstore XL van Brabant. We zijn zeer trots op het resultaat! Een compleet nieuwe look and […]

Lees verder
07 september 2023
Wat kan groen in de slaapkamer doen?

Wat kan groen in de slaapkamer doen? Bij inrichting van een slaapkamer denk je in eerste instantie aan een heerlijk bed, een grote praktische kledingkast en eventueel fijne fauteuils. Je denkt waarschijnlijk niet zo snel aan kamerplanten als je de slaapkamer gaat inrichten. Maar het is echt meer dan de moeite waard je hier eens […]

Lees verder