IMM Cologne en Living Kitchen 2019


Ook dit jaar presenteerde de internationale meubel- en keukenbranche zich weer op de 7-daagse meubelbeurs in Keulen. Samen met de Salone del Mobile in Milaan wordt de IMM Cologne gezien als toonaangevend op gebied van meubelontwerp en interieur. Uiteraard waren wij er weer bij.

Het enorme beurscomplex aan de oevers van de Rijn trekt ieder jaar veel bezoekers. Alle bekende merken presenteren zich hier zoals: Leolux, Bretz, Poltrona Frau, Rolf Benz, B&B Italia, Poliform, Himolla, Koinor, Jori, Minotti en Bert Plantagie. Daarnaast zijn er ook veel kleinere merken die hun noviteiten tonen op deze beurs. Op het gebied van de keukentechnologie ook grote namen zoals: Bora, Eurocave, Quooker, Team7, Whirlpool, enz.

Imm Cologne en LivingKitchen hebben in 2019 rond de 150.000 bezoekers getrokken. Meer dan de helft daarvan, namelijk 52 procent, was afkomstig uit landen buiten Duitsland en wel uit 145 landen.

Keulen 2019

Wat waren de noviteiten in Keulen?

De trend die in 2018 is ingezet zet ook voort in 2019. De crisis is voorbij en alles staat weer in bloei! Puur, Chic, Stoer, Sfeer en Duurzaam dat zijn de kernwoorden van Imm Cologne.

Kleuren
De kleuren die veel te zien waren op de beurs in Keulen waren warme kleuren zoals: honing, cognac, groen, blauw en aubergine.

Vormen
Organische vormen in tafels en zitmeubelen hebben we veel waargenomen. Ronde karpetten zijn ook helemaal hot.

Keulen 2019

Mix van materialen
Duo stoffering op zitmeubelen is niet meer weg te denken. Ook bij de eetkamertafels en bijzettafels is de mix van materialen goed zichtbaar. Hout of staal met keramiek of marmer. (Stoel)poten in staal in de kleur zwart, antraciet of donkerbruin.

Natuursteen
Vooral in de keukenbranche wordt veel gebruik gemaakt van marmer en graniet. Complete kookeilanden in natuursteen met de mooie tekeningen, en boeiende kleurschakeringen.

Stoffen en leder
Fluweel, velvet en velours zijn aan hun opmars bezig, zo ook stoffen met verschillende texturen en glansgraden Ook de luxe ledersoorten zoals aniline leder zijn weer helemaal terug.

Imm Cologne 2019

Houtkleuren
Eiken is weer helemaal terug! Zowel in de blanke variant als in een warme, gerookte kleur. Notenhout is uiteraard ook niet meer weg te denken. Tafels gemaakt van (oer)hout of Barnwood bewerkt met epoxy is ook een nieuwe mooie trend.

Kasten
De kasten zijn nog steeds erg luchtig en staan veelal op “hoge” poten. Hoogglans of mat-lakwerk fronten, eventueel gecombineerd met hout of keramiek. Mooie, luxe grepen en verlichting in de kast is ook een nieuwe trend. Zwevende tv-kasten op maat zijn ook magische woorden voor 2019.

Banken
Qua zitten kunnen we nog steeds blijven loungen in de heerlijke grote hoekbanken, soms nonchalant gestoffeerd met veel kussens. Banken met functies die elektrisch bedienbaar zijn, blijven ook trend.

Salontafels
De traditionele salontafel is sinds een paar jaar uit. Het groeperen van kleine tafeltjes in verschillende afmetingen, hoogtes, kleuren en materialen is in.

Keulen 2019

Maatwerk
De klant wil steeds meer iets eigens, iets waar hij/zij zelf invloed op uitgeoefend heeft; maatwerk dus. Dit met name voor tafels, kasten en stoelen. Deze individual interior-trend is niet meer weg te denken.

Decoratie
Nieuwe trends zijn ook te vinden in decoratie. Er mag nog steeds overdadig, gegroepeerd, gedecoreerd worden en het wordt allemaal wat huiselijker. Grote groene planten zijn ook hip en koper heeft zijn/haar plaats in het interieur ook veroverd.

Voor meer beelden van IMM Cologne: kijk op onze Instagram pagina.

Interessant artikel?

Meer blog artikelen

05 april 2024
Een karpet voor buiten

Een buitenkleed Kleden voor buiten zijn ontworpen om te worden gebruikt op terrassen, patio’s, tuin of balkon. Ze zijn gemaakt van materialen die bestand zijn tegen weersinvloeden zoals regen, zonlicht en vuil. Een buitenkleed geeft extra cachet aan jouw buitenruimte en ziet er gezellig uit. De kenmerken en voordelen van outdoor vloerkleden Weerbestendigheid: Outdoor karpetten […]

Lees verder
08 maart 2024
Haans Lifestyle

Haans Lifestyle HAANS Lifestyle is een 3e generatie familiebedrijf met meer dan 50 jaar ervaring binnen de interieurproducten. Waar ze van oorsprong gestart zijn met rieten mandjes uit China, leveren ze nu een uniek assortiment mooie woonaccessoires voor in en om het huis. HAANS Lifestyle richt zich op Woontextiel, Verlichting, Kleinmeubelen, Windlichten en Decoraties. Ze […]

Lees verder
15 februari 2024
Het perfecte vloerkleed in jouw huis

Kies het perfecte vloerkleed Vloerkleden – of karpetten – zijn er in talloze soorten, maten, vormen en materialen en kunnen een woonkamer nét die extra touch geven die het nodig heeft. Door te spelen met kleuren en patronen geef je jouw interieur een vrolijke twist. Een karpet is ook een echte sfeermaker. Leg een karpet […]

Lees verder