De trends van Imm Cologne 2020

Van maandag 13 tot en met zondag 19 januari stonden de deuren van Koelnmesse wagenwijd open voor het wereldwijde publiek en toonden 1158 exposanten hun nieuwste collecties. De vakbeurs trok ongeveer 128.000 bezoekers. De internationale toonaangevende interieurbeurs Imm cologne is een spiegelbeeld van de huidige interieurtrends en toont de inventiviteit van meubelmakers.

Alle bekende merken presenteren zich hier zoals: Leolux, Bretz, Flexform, Rolf Benz, Molteni, Koinor, Jori, Minotti en Bert Plantagie. Daarnaast zijn er ook veel kleinere merken die hun noviteiten tonen op deze beurs. Uiteraard waren wij er dit jaar ook weer bij.

bert plantagie

 

Wat waren de noviteiten in Keulen?

De trend die in 2019 is ingezet zet ook voort in 2020. Alles staat weer in bloei! Puur, Chic, Sfeer, Kleuren en Comfort maar ook Ecologische verantwoord en Duurzaam zijn de kernwoorden voor Imm Cologne 2020.

Natuurlijke materialen en kleuren
Deze trend begon al wat eerder, maar zet zich voort. Natuurlijke materialen als droogbloemen, bamboe, riet, bananenblad hebben we veelvuldig gezien. Ook de aardse en natuurlijke tinten lijken nog steeds populair, zoals okergeel, donkergroen, zandkleur en poederkleuren.

Vormen
Organische vormen in tafels en stoelen hebben we veel waargenomen. Kuip- c.q. komvormige stoelen met een draaibare zitting. Ronde karpetten zijn ook helemaal hot.

Mix van materialen
Duo stoffering op zitmeubelen is niet meer weg te denken. Ook bij de eetkamertafels en bijzettafels is de mix van materialen en kleuren goed zichtbaar. Hout of staal met keramiek. Stoelpoten in staal in de kleur zwart, antraciet of donkerbruin.

Imm Cologne

Stoffen en leder
Ribfluweel komt van ver maar is weer helemaal terug! Zo ook stoffen van gerecycled wol is nu de trend evenals velvet. Ook de luxe ledersoorten zoals aniline leder in warme bruin en cognac tinten zijn weer helemaal in.

Houtkleuren
We zagen het vorig jaar al maar eiken is weer helemaal terug! Zowel in de blanke variant als in een warme, gerookte kleur. Notenhout is uiteraard ook niet meer weg te denken.

Imm Cologne 2020

Kasten
De kasten zijn nog steeds erg luchtig en staan veelal op “hoge” poten. Hoogglans of mat-lakwerk fronten, eventueel gecombineerd met hout of keramiek. Verlichting in de kast met een handig “touch panel” is ook een nieuwe trend. Kasten met een glazen “inzetgedeelte” zijn ook helemaal nieuw.

Salontafels
De traditionele salontafel is sinds een paar jaar uit. Het groeperen van kleine tafeltjes in verschillende afmetingen, hoogtes, kleuren en materialen is in. “Landschapjes creëren” blijft de trend.

Maatwerk
De klant wil steeds meer iets eigens, iets waar hij/zij zelf invloed op uitgeoefend heeft; maatwerk dus. Dit met name voor tafels, kasten en stoelen. Deze individual interior-trend is niet meer weg te denken.

imm cologne

Groen
We willen steeds meer dicht bij de natuur staan: er worden geen nieuwe appartementen gebouwd zonder balkons; er is veel vraag naar appartementen en huizen met toegang tot tuinen of patio’s, vooral in stedelijke gebieden. Deze contactpunten met de natuur worden nu ook een integraal onderdeel van onze huizen, met (groene) patio’s die de rol van tweede woonkamer vervullen. Deze groene trend was ook heel duidelijk waarneembaar in Cologne.

Decoratie
Nieuwe trends zijn ook te vinden in decoratie. Er mag nog steeds overdadig, gegroepeerd, gedecoreerd worden en het wordt allemaal wat huiselijker.
Opgeruimde optica en decoratieve elementen hoeven elkaar niet tegen te spreken. Elk element en elk meubel is tegelijkertijd een decoratief element. Daarom hebben afzonderlijke producten de voorkeur boven een homogeen interieurontwerp met de meubels van een collectie.

Imm Cologne 2020

 

Interessant artikel?

Meer blog artikelen

05 april 2024
Een karpet voor buiten

Een buitenkleed Kleden voor buiten zijn ontworpen om te worden gebruikt op terrassen, patio’s, tuin of balkon. Ze zijn gemaakt van materialen die bestand zijn tegen weersinvloeden zoals regen, zonlicht en vuil. Een buitenkleed geeft extra cachet aan jouw buitenruimte en ziet er gezellig uit. De kenmerken en voordelen van outdoor vloerkleden Weerbestendigheid: Outdoor karpetten […]

Lees verder
08 maart 2024
Haans Lifestyle

Haans Lifestyle HAANS Lifestyle is een 3e generatie familiebedrijf met meer dan 50 jaar ervaring binnen de interieurproducten. Waar ze van oorsprong gestart zijn met rieten mandjes uit China, leveren ze nu een uniek assortiment mooie woonaccessoires voor in en om het huis. HAANS Lifestyle richt zich op Woontextiel, Verlichting, Kleinmeubelen, Windlichten en Decoraties. Ze […]

Lees verder
15 februari 2024
Het perfecte vloerkleed in jouw huis

Kies het perfecte vloerkleed Vloerkleden – of karpetten – zijn er in talloze soorten, maten, vormen en materialen en kunnen een woonkamer nét die extra touch geven die het nodig heeft. Door te spelen met kleuren en patronen geef je jouw interieur een vrolijke twist. Een karpet is ook een echte sfeermaker. Leg een karpet […]

Lees verder