De voordelen van keramische en Dekton® tafelbladen

Keramiek en Dekton ® zijn dé materialen voor een keuken-, werkblad en een eetkamer- of salontafel. Verkrijgbaar is vele dessins. We zetten de voor- en nadelen even op een rijtje.

Salontafel Wireless met keramiek blad

Keramiek                    

Keramiek wordt gemaakt van een mengsel van porselein, klei, kleurstoffen en andere keramische bindmiddelen. Dit mengsel wordt vervolgens onder een hoge druk gebakken en geperst om een licht maar toch bijzonder stevig materiaal te verkrijgen.

Keramiek is prachtig en heeft veel praktische eigenschappen.

1) Hittebestendig
Uw hete pannen kunt u probleemloos op het aanrechtblad zetten. Ook is keramiek ongevoelig voor lage temperaturen.

2) Vlekbestendig
Keramiek is bestand is tegen de meest vervelende vlekken. Wel opletten met schuur- en chemische middelen.

3) Krasbestendig
Keramiek heeft net als Dekton een super harde toplaag waar krassen geen kans krijgen. Keramiek zal niet krassen als u er met een pan eroverheen schuift of met een mes op snijdt. Toch adviseren wij het gebruik van een snijplank om uw messen tegen het harde keramiek te beschermen.

4) UV bestendig
Een UV bestendig materiaal. Dit houd in dat het zowel binnen als buiten te gebruiken is. Bevindt uw werkblad zich dicht bij het raam? Geen zorgen, keramiek zal niet verkleuren.

5) Waterbestendig
Grote hoeveelheden water hebben geen invloed op keramiek.

6) Onderhoudsvrij
Schoonmaken kan met een huishoudelijk schoonmaakmiddel of met Cif cream (zonder citroen). Wij raden u aan om geen schuurmiddelen of chemische producten te gebruiken op een keramisch blad.

Eetkamertafel met Dekton blad

Dekton ®

Dekton is een geavanceerd materiaal dat bestaat uit een mix van grondstoffen waaronder glas, kwarts en porselein. Deze grondstoffen worden met behulp van een speciaal ontwikkelde techniek (Particle Sintering Technology) samengeperst. Hierdoor ontstaat er een zeer hard, ultra-compact en niet poreus materiaal. Dekton heeft een esthetisch toevoeging van een natuurlijk design niveau. Ideaal als aanrechtblad in een keuken, maar ook als blad voor eetkamer- en salontafels.

De voordelen van Dekton:

1) Hittebestendig
Uw hete pannen kunt u probleemloos op het aanrechtblad zetten. Ook is het ongevoelig voor lage temperaturen.

2) Vlekbestendig
Het super compacte en niet poreuze materiaal zorgt ervoor dat het bestand is tegen de meest vervelende zuren.

3) Krasbestendig
Dekton heeft net als keramiek een super harde toplaag waar krassen geen kans krijgen.

4) UV bestendig
Het is ook prima te gebruiken voor buitentoepassingen. De zon zal geen invloed hebben op het materiaal, het materiaal is kleurvast.

5) Waterbestendig
Grote hoeveelheden water hebben geen invloed op Dekton.

6) Onderhoudsvrij
Schoonmaken kan met een zacht huishoudelijk schoonmaakmiddel of met Cif cream (zonder citroen).

Nadelen van een Keramiek en Dekton blad

Dekton is bijzonder sterk maar niet onverwoestbaar. Wij raden u aan om nooit op het Dekton of keramisch blad te gaan staan en niet extreem te belasten.

Interessant artikel?

Meer blog artikelen

05 april 2024
Een karpet voor buiten

Een buitenkleed Kleden voor buiten zijn ontworpen om te worden gebruikt op terrassen, patio’s, tuin of balkon. Ze zijn gemaakt van materialen die bestand zijn tegen weersinvloeden zoals regen, zonlicht en vuil. Een buitenkleed geeft extra cachet aan jouw buitenruimte en ziet er gezellig uit. De kenmerken en voordelen van outdoor vloerkleden Weerbestendigheid: Outdoor karpetten […]

Lees verder
08 maart 2024
Haans Lifestyle

Haans Lifestyle HAANS Lifestyle is een 3e generatie familiebedrijf met meer dan 50 jaar ervaring binnen de interieurproducten. Waar ze van oorsprong gestart zijn met rieten mandjes uit China, leveren ze nu een uniek assortiment mooie woonaccessoires voor in en om het huis. HAANS Lifestyle richt zich op Woontextiel, Verlichting, Kleinmeubelen, Windlichten en Decoraties. Ze […]

Lees verder
15 februari 2024
Het perfecte vloerkleed in jouw huis

Kies het perfecte vloerkleed Vloerkleden – of karpetten – zijn er in talloze soorten, maten, vormen en materialen en kunnen een woonkamer nét die extra touch geven die het nodig heeft. Door te spelen met kleuren en patronen geef je jouw interieur een vrolijke twist. Een karpet is ook een echte sfeermaker. Leg een karpet […]

Lees verder