Trendkleur van het jaar 2023

Groen is de trendkleur voor het komende jaar. We komen deze kleur in meerdere schakeringen en accenten tegen. Zo kiest Histor voor de kleur Vining Ivy; krachtig blauw wordt vermengd met verfijnd groen voor een diepe edelsteenkleur. Daardoor bepaal je bijna zelf hoe je de kleur ziet: groen, blauw, groenblauwig of blauwgroenachtig. Blauw brengt rust, terwijl de smaragdgroene toon voor de balans zorgt. In kleine ruimtes is de rijke tint zeer geschikt als krachtig contrast in combinatie met een neutraal kleurenpalet.

Een andere grote speler in de verfmarkt kiest voor de kleur Nordic Green. Dit is een meer natuurlijke tint die zorgt voor een rustgevend gevoel. Deze kleur komen we vooral in Scandinavië tegen in de bossen en de houten huizen. In eerste instantie lijkt het een frissere tint, maar in combinatie met naturellen en andere groentinten wordt de kleur juist sfeervol en warm.

Beide trendkleuren zorgen ervoor dat er een verbinding komt tussen binnen en buiten. Op deze manier wordt het buitenseizoen verlengd en wordt de natuur naar binnen gehaald.

Naast de trendkleur zijn er bijbehorende inspiratiepaletten, die zorgen voor aansluiting. Door het 60 – 30 – 10 principe toe te passen (een hoofdkleur, een nuancekleur en een accentkleur) ontstaat er een mooi evenwicht. Elk inspiratiepalet heeft een ander kenmerk: zachte pasteltinten, natuurlijke/aardse tinten en wat fellere kleuren.

Ook Flexa kiest ieder jaar een kleur; dit jaar voor de 20e keer. De Flexa kleur van het jaar 2023 is Wild Wonder; een natuurlijke geeltint. Het thema van het jaar 2023 is ‘’De kracht en magie van de natuur’’. De benaming van de kleur is opgedeeld in 2 woorden, waarbij ‘’Wild’’ staat voor het vrije gevoel naar de natuur en ‘’Wonder’’ voor de natuurlijke magie die overal om ons heen is. In deze kleur komen we dus ook de algmene trend voor de natuur tegen.

Iedere verfspecialist heeft zijn eigen trendkleur van het jaar. Maar zoals u ziet, kunnen de kleuren komend jaar onderling goed gecombineerd worden. Dat komt, omdat alle kleuren de natuur als uitgangspunt en basis hebben. Hierdoor ontstaat er een rustige sfeer en uitstraling, waarin binnen en buiten samenkomen.

Interessant artikel?

Meer blog artikelen

09 november 2023
Een soundbar meubel

Soundbar meubels Als we aan ChatGPT vragen wat een soundbar meubel is, krijgen we het volgende resultaat: Een soundbar meubel is een speciaal ontworpen meubelstuk dat is gemaakt om een soundbar en andere audiovisuele apparatuur op te bergen. Soundbars zijn dunne luidsprekers die zijn ontworpen om het geluid van een televisie te verbeteren, vooral als […]

Lees verder
06 oktober 2023
Bert Plantagie Brandstore XL

We zijn Brandstore XL van bert plantagie! Na een verbouwing kunnen we met trots vertellen dat we Brandstore XL van bert plantagie zijn! De complete actuele collectie van bert plantagie is exclusief te zien en verkrijgbaar bij ons; de enige Brandstore XL van Brabant. We zijn zeer trots op het resultaat! Een compleet nieuwe look and […]

Lees verder
07 september 2023
Wat kan groen in de slaapkamer doen?

Wat kan groen in de slaapkamer doen? Bij inrichting van een slaapkamer denk je in eerste instantie aan een heerlijk bed, een grote praktische kledingkast en eventueel fijne fauteuils. Je denkt waarschijnlijk niet zo snel aan kamerplanten als je de slaapkamer gaat inrichten. Maar het is echt meer dan de moeite waard je hier eens […]

Lees verder