Trendkleur van het jaar 2023

Groen is de trendkleur voor het komende jaar. We komen deze kleur in meerdere schakeringen en accenten tegen. Zo kiest Histor voor de kleur Vining Ivy; krachtig blauw wordt vermengd met verfijnd groen voor een diepe edelsteenkleur. Daardoor bepaal je bijna zelf hoe je de kleur ziet: groen, blauw, groenblauwig of blauwgroenachtig. Blauw brengt rust, terwijl de smaragdgroene toon voor de balans zorgt. In kleine ruimtes is de rijke tint zeer geschikt als krachtig contrast in combinatie met een neutraal kleurenpalet.

Een andere grote speler in de verfmarkt kiest voor de kleur Nordic Green. Dit is een meer natuurlijke tint die zorgt voor een rustgevend gevoel. Deze kleur komen we vooral in Scandinavië tegen in de bossen en de houten huizen. In eerste instantie lijkt het een frissere tint, maar in combinatie met naturellen en andere groentinten wordt de kleur juist sfeervol en warm.

Beide trendkleuren zorgen ervoor dat er een verbinding komt tussen binnen en buiten. Op deze manier wordt het buitenseizoen verlengd en wordt de natuur naar binnen gehaald.

Naast de trendkleur zijn er bijbehorende inspiratiepaletten, die zorgen voor aansluiting. Door het 60 – 30 – 10 principe toe te passen (een hoofdkleur, een nuancekleur en een accentkleur) ontstaat er een mooi evenwicht. Elk inspiratiepalet heeft een ander kenmerk: zachte pasteltinten, natuurlijke/aardse tinten en wat fellere kleuren.

Ook Flexa kiest ieder jaar een kleur; dit jaar voor de 20e keer. De Flexa kleur van het jaar 2023 is Wild Wonder; een natuurlijke geeltint. Het thema van het jaar 2023 is ‘’De kracht en magie van de natuur’’. De benaming van de kleur is opgedeeld in 2 woorden, waarbij ‘’Wild’’ staat voor het vrije gevoel naar de natuur en ‘’Wonder’’ voor de natuurlijke magie die overal om ons heen is. In deze kleur komen we dus ook de algmene trend voor de natuur tegen.

Iedere verfspecialist heeft zijn eigen trendkleur van het jaar. Maar zoals u ziet, kunnen de kleuren komend jaar onderling goed gecombineerd worden. Dat komt, omdat alle kleuren de natuur als uitgangspunt en basis hebben. Hierdoor ontstaat er een rustige sfeer en uitstraling, waarin binnen en buiten samenkomen.

Interessant artikel?

Meer blog artikelen

05 april 2024
Een karpet voor buiten

Een buitenkleed Kleden voor buiten zijn ontworpen om te worden gebruikt op terrassen, patio’s, tuin of balkon. Ze zijn gemaakt van materialen die bestand zijn tegen weersinvloeden zoals regen, zonlicht en vuil. Een buitenkleed geeft extra cachet aan jouw buitenruimte en ziet er gezellig uit. De kenmerken en voordelen van outdoor vloerkleden Weerbestendigheid: Outdoor karpetten […]

Lees verder
08 maart 2024
Haans Lifestyle

Haans Lifestyle HAANS Lifestyle is een 3e generatie familiebedrijf met meer dan 50 jaar ervaring binnen de interieurproducten. Waar ze van oorsprong gestart zijn met rieten mandjes uit China, leveren ze nu een uniek assortiment mooie woonaccessoires voor in en om het huis. HAANS Lifestyle richt zich op Woontextiel, Verlichting, Kleinmeubelen, Windlichten en Decoraties. Ze […]

Lees verder
15 februari 2024
Het perfecte vloerkleed in jouw huis

Kies het perfecte vloerkleed Vloerkleden – of karpetten – zijn er in talloze soorten, maten, vormen en materialen en kunnen een woonkamer nét die extra touch geven die het nodig heeft. Door te spelen met kleuren en patronen geef je jouw interieur een vrolijke twist. Een karpet is ook een echte sfeermaker. Leg een karpet […]

Lees verder