Brabantia, raambekleding en kruiden in de keuken.

DE KLEURRIJKE KEUKEN VAN BRABANTIA.

Al bijna honderd jaar is het bedrijf nu en sinds 1953 zijn er meer dan 50 miljoen pedaalemmers gemaakt! Brabantia, groot in handige huishoudelijke artikelen, is uitgegroeid tot een waar Internationaal Designmerk. De NewIcon, het toppunt van functionaliteit, is een mooie en zorgvuldig vormgegeven pedaalemmer, die gezien mag worden. Hij wordt nu in drie nieuwe kleuren uitgebracht: zacht roze, helder geel en mosgroen. Verkrijgbaar in vijf maten, de grootste van 30 liter is uitstekend als keukenhulp. Voor 40% bestaat deze pedaalemmer uit gerecyclede materialen en na gebruik is hij voor 98% recyclebaar. Brabantia neemt duurzaamheid serieus en steunt The Ocean Cleanup en hun missie om de oceanen plasticvrij te maken. Voor elke NewIcon die het merk verkoopt, wordt er iets (hoeveel wordt niet vermeld) aan dit project gedoneerd.

Drie nieuwe raspen, elk met een eigen functie en een eigen kleur, zijn toegevoegd aan de Tasty Colours Collectie van Brabantia. Ze zijn gemaakt uit een antislip materiaal dat goed in de hand ligt en niet wegglijdt in een kom of schaal. Met deze drie nieuwe aanwinsten krijg je alles klein, van knoflook tot kool! Brabantia geeft hierop 5 jaar garantie, op de pedaalemmer zelfs tien.

Brabantia

SFEERVOLLE RAAMBEKLEDING VAN BECE®

Speciaal voor de keuken zijn er vele opties in raambekleding die tegen een stootje kunnen. Dat wil zeggen dat ze vochtbestendig zijn en makkelijk te reinigen. Overdag wil je het licht misschien temperen en ’s avonds ongestoord tafelen zonder inkijk. Door de juiste raambekleding te kiezen maak je de keuken helemaal op maat naar je eigen wensen en leefstijl. Horizontale of verticale jaloezieën van aluminium of kunststof zijn bijvoorbeeld uitstekend bestand tegen vet, vuil en vocht. Je kunt ze eenvoudig openen en sluiten, zodat je lichtinval, sfeer en zicht naar behoeven regelt.

Een plissé- of dupligordijn in een vochtbestendige stof is ook een prima optie. Ligt je keuken aan een drukke straat? Kies dan voor een vrij pakket, rolgordijnen die je op elke gewenste hoogte hangt, bijvoorbeeld midden op het raam. Je laat dan aan de bovenkant het licht door en zorgt op ooghoogte voor voldoende privacy. Rolgordijnen in een vochtbestendige stof zijn er bovendien ook in vele dessins, denk aan een sfeervolle botanische print of een dip-dye variatie.

PLANTEN, JUIST IN DE KEUKEN

Hobbykoks en plantenliefhebbers zweren er bij: een eigen kruidentuin binnen handbereik. En niet alleen omdat planten in huis zo hip zijn, het is vooral heerlijk om met verse kruiden te koken. Basilicum, bieslook, dille, thym, koriander… je kunt het allemaal zelf kweken in huis, op de vensterbank, het aanrecht, of aan de muur. Een verticale kruidentuin neemt nauwelijks plaats in en ziet er fantastisch uit. Op Pinterest vind je een overvloed aan ideeën op dit gebied.

Een ander mooi idee, maar ietsje ingewikkelder, is een hangend plateau boven het kookeiland. Prachtige plek voor een afzuigkap, potten, pannen en …planten. Kies wel voor een bereikbare hoogte want je moet ze natuurlijk regelmatig water geven.

Bron: Perscentrum Wonen

Interessant artikel?

Meer blog artikelen

05 april 2024
Een karpet voor buiten

Een buitenkleed Kleden voor buiten zijn ontworpen om te worden gebruikt op terrassen, patio’s, tuin of balkon. Ze zijn gemaakt van materialen die bestand zijn tegen weersinvloeden zoals regen, zonlicht en vuil. Een buitenkleed geeft extra cachet aan jouw buitenruimte en ziet er gezellig uit. De kenmerken en voordelen van outdoor vloerkleden Weerbestendigheid: Outdoor karpetten […]

Lees verder
08 maart 2024
Haans Lifestyle

Haans Lifestyle HAANS Lifestyle is een 3e generatie familiebedrijf met meer dan 50 jaar ervaring binnen de interieurproducten. Waar ze van oorsprong gestart zijn met rieten mandjes uit China, leveren ze nu een uniek assortiment mooie woonaccessoires voor in en om het huis. HAANS Lifestyle richt zich op Woontextiel, Verlichting, Kleinmeubelen, Windlichten en Decoraties. Ze […]

Lees verder
15 februari 2024
Het perfecte vloerkleed in jouw huis

Kies het perfecte vloerkleed Vloerkleden – of karpetten – zijn er in talloze soorten, maten, vormen en materialen en kunnen een woonkamer nét die extra touch geven die het nodig heeft. Door te spelen met kleuren en patronen geef je jouw interieur een vrolijke twist. Een karpet is ook een echte sfeermaker. Leg een karpet […]

Lees verder