Relaxfauteuil met accu, the do’s en don’ts

Stel u heeft gekozen voor een heerlijke relaxfauteuil met motoren en het comfort van de accu om deze draadloos te kunnen gebruiken. Wat moet u wel doen en wat niet om de levensduur van de accu te verlengen.

Relaxfauteuil Twice 092, elektrisch verstelbaar, Kees Verhouden Meubelen

In gebruik nemen

Bij aflevering van uw elektrische stoel is uw accu geïnstalleerd en voor 30% opgeladen. Om de levensduur van uw accu zo lang mogelijk te houden adviseren wij u om voor het eerste gebruik de accu volledig op te laden. De laadtijd bedraagt 6 tot 12 uur. Zo activeert u de volledige gebruikscapaciteit van de accu.

Opladen: eerst sluit u de lader aan, op de accu of het oplaadpunt van uw meubel, daarna steekt u de lader pas in het stopcontact. Als de accu volledig is opgeladen stopt de lader automatisch met laden om overbelading te voorkomen. Let op: het is niet aan te raden om de lader constant aan de accu aangesloten te laten. De accu verliest dan snel capaciteit en zal binnen afzienbare tijd niet meer functioneren.

Alvorens een accu op te laden dient de accu eerst op kamertemperatuur te laten komen, accu laden mag tussen de temperaturen van 10° en 30°. De accu pack zijn uitsluitend geschikt om te gebruiken in droge ruimtes. Gebruik van een verlengsnoer is niet toegestaan. Oplader nooit gebruiken als de kabel ergens beschadigd is.

Wanneer opladen?

Sommige relaxfauteuils zijn voorzien van ingebouwde druktoetsen met verlichting, zolang de knopjes groen kleuren is uw accu voldoende opgeladen om te gebruiken. Zodra de toetsen rood kleuren geeft de accu aan dat er nog maar een beperkte restwaarde is en dat de accu opgeladen dient te worden. Indien u geen gekleurde toetsen heeft, gaat de accu een piepend geluid geven tijdens het gebruik als deze geladen moet worden. Na het laden steeds eerst lader uit het stopcontact verwijderen en daarna pas de aansluiting aan de accu losmaken. De gebruikstijd van een accu is afhankelijk van het gewicht, omgevingstemperatuur en de intensiteit van gebruik.

Relaxfauteuil Twice 093, elektrisch verstelbaar, Kees Verhouden Meubelen

Garantie accu en oplader: 1 jaar.

Belangrijk: De accu dient ook bij géén of weinig gebruik minstens één keer in de maand volledig te worden opgeladen. Een fauteuil met een sta-op systeem moet eenmaal per week worden opgeladen. 

 

Interessant artikel?

Meer blog artikelen

05 april 2024
Een karpet voor buiten

Een buitenkleed Kleden voor buiten zijn ontworpen om te worden gebruikt op terrassen, patio’s, tuin of balkon. Ze zijn gemaakt van materialen die bestand zijn tegen weersinvloeden zoals regen, zonlicht en vuil. Een buitenkleed geeft extra cachet aan jouw buitenruimte en ziet er gezellig uit. De kenmerken en voordelen van outdoor vloerkleden Weerbestendigheid: Outdoor karpetten […]

Lees verder
08 maart 2024
Haans Lifestyle

Haans Lifestyle HAANS Lifestyle is een 3e generatie familiebedrijf met meer dan 50 jaar ervaring binnen de interieurproducten. Waar ze van oorsprong gestart zijn met rieten mandjes uit China, leveren ze nu een uniek assortiment mooie woonaccessoires voor in en om het huis. HAANS Lifestyle richt zich op Woontextiel, Verlichting, Kleinmeubelen, Windlichten en Decoraties. Ze […]

Lees verder
15 februari 2024
Het perfecte vloerkleed in jouw huis

Kies het perfecte vloerkleed Vloerkleden – of karpetten – zijn er in talloze soorten, maten, vormen en materialen en kunnen een woonkamer nét die extra touch geven die het nodig heeft. Door te spelen met kleuren en patronen geef je jouw interieur een vrolijke twist. Een karpet is ook een echte sfeermaker. Leg een karpet […]

Lees verder