De Teddy en Bouclé stof: heerlijk zacht én populair

Een grote woontrend van 2022 is zeker de Teddy en Bouclé stof. Het is een enorm populaire stof in de fashion industrie, maar ook in de interieurwereld komen we het steeds vaker tegen. Banken, stoelen, kussens; alles kan gestoffeerd worden met deze ultrazachte stof. Teddy stof geeft een warme, gezellige uitstraling aan ieder interieur en is uiterst comfortabel. Al met al goede redenen om een teddy meubel in huis te nemen.

teddy-en-boucle-stof

Een aantal feitjes over de teddy stof

  • Teddy stof wordt ook wel Bouclé genoemd.
  • Bouclé betekent ‘lus’ in het Frans.
  • Teddy stof is populair geworden door het prestigieuze Franse modehuis Chanel. Zij ontwikkelde als eerste teddy stof mantelpakjes. Later ontdekte de interieurwereld dat deze stof het ook enorm goed doet op meubilair.
  • Teddy wordt gemaakt door een speciale weeftechniek: het twijnen van twee gespannen draden. Hierbij is de ene draad minder gespannen dan de andere waardoor er lusjes ontstaan.
  • Teddy stof is super zacht.
  • Teddy stof slijt een stuk minder snel dan andere stoffen dankzij de speciale weeftechniek. Hierdoor heb je heel wat jaren plezier van je teddy gestoffeerde meubels en woonaccessoires.
  • Het topmerk Ploeg heeft een schitterende teddy/bouclé stof in de collectie. Dit is de Monza, verkrijgbaar in veel kleuren.

Less is more

Omdat deze zachte woontrend zo comfortabel is, zou je bijna iedere meubel in teddy stof willen aanschaffen. Van fauteuils en banken tot stoelen en poefjes, alle meubels zijn te stofferen in teddy stof. Maar toch is het niet raadzaam om je hele inboedel aan te passen naar deze woontrend. Bij teddy stof geldt de regel; less is more. Voeg maximaal twee á drie teddy items toe voor de juiste balans. De meubels van Passe Partout die wij in onze collectie hebben lenen zicht uitermate voor stoffering met teddy stof.

teddy stof

Teddy stof toevoegen aan jouw interieur

Een groot voordeel van teddy stof is dat het nagenoeg bij ieder interieur past. Teddy stof is namelijk goed te combineren met andere materialen en stoffen zoals hout, velours, katoen, rotan, hoogglans, glas en meer. Door materialen te combineren in je interieur geef je een speelse draai, waardoor het geheel persoonlijker wordt. Juist in een modern interieur kan teddy een hele warme en gezellige toevoeging zijn.

Interessant artikel?

Meer blog artikelen

05 april 2024
Een karpet voor buiten

Een buitenkleed Kleden voor buiten zijn ontworpen om te worden gebruikt op terrassen, patio’s, tuin of balkon. Ze zijn gemaakt van materialen die bestand zijn tegen weersinvloeden zoals regen, zonlicht en vuil. Een buitenkleed geeft extra cachet aan jouw buitenruimte en ziet er gezellig uit. De kenmerken en voordelen van outdoor vloerkleden Weerbestendigheid: Outdoor karpetten […]

Lees verder
08 maart 2024
Haans Lifestyle

Haans Lifestyle HAANS Lifestyle is een 3e generatie familiebedrijf met meer dan 50 jaar ervaring binnen de interieurproducten. Waar ze van oorsprong gestart zijn met rieten mandjes uit China, leveren ze nu een uniek assortiment mooie woonaccessoires voor in en om het huis. HAANS Lifestyle richt zich op Woontextiel, Verlichting, Kleinmeubelen, Windlichten en Decoraties. Ze […]

Lees verder
15 februari 2024
Het perfecte vloerkleed in jouw huis

Kies het perfecte vloerkleed Vloerkleden – of karpetten – zijn er in talloze soorten, maten, vormen en materialen en kunnen een woonkamer nét die extra touch geven die het nodig heeft. Door te spelen met kleuren en patronen geef je jouw interieur een vrolijke twist. Een karpet is ook een echte sfeermaker. Leg een karpet […]

Lees verder