De Teddy en Bouclé stof: heerlijk zacht én populair

Een grote woontrend van 2022 is zeker de Teddy en Bouclé stof. Het is een enorm populaire stof in de fashion industrie, maar ook in de interieurwereld komen we het steeds vaker tegen. Banken, stoelen, kussens; alles kan gestoffeerd worden met deze ultrazachte stof. Teddy stof geeft een warme, gezellige uitstraling aan ieder interieur en is uiterst comfortabel. Al met al goede redenen om een teddy meubel in huis te nemen.

teddy-en-boucle-stof

Een aantal feitjes over de teddy stof

  • Teddy stof wordt ook wel Bouclé genoemd.
  • Bouclé betekent ‘lus’ in het Frans.
  • Teddy stof is populair geworden door het prestigieuze Franse modehuis Chanel. Zij ontwikkelde als eerste teddy stof mantelpakjes. Later ontdekte de interieurwereld dat deze stof het ook enorm goed doet op meubilair.
  • Teddy wordt gemaakt door een speciale weeftechniek: het twijnen van twee gespannen draden. Hierbij is de ene draad minder gespannen dan de andere waardoor er lusjes ontstaan.
  • Teddy stof is super zacht.
  • Teddy stof slijt een stuk minder snel dan andere stoffen dankzij de speciale weeftechniek. Hierdoor heb je heel wat jaren plezier van je teddy gestoffeerde meubels en woonaccessoires.
  • Het topmerk Ploeg heeft een schitterende teddy/bouclé stof in de collectie. Dit is de Monza, verkrijgbaar in veel kleuren.

Less is more

Omdat deze zachte woontrend zo comfortabel is, zou je bijna iedere meubel in teddy stof willen aanschaffen. Van fauteuils en banken tot stoelen en poefjes, alle meubels zijn te stofferen in teddy stof. Maar toch is het niet raadzaam om je hele inboedel aan te passen naar deze woontrend. Bij teddy stof geldt de regel; less is more. Voeg maximaal twee á drie teddy items toe voor de juiste balans. De meubels van Passe Partout die wij in onze collectie hebben lenen zicht uitermate voor stoffering met teddy stof.

teddy stof

Teddy stof toevoegen aan jouw interieur

Een groot voordeel van teddy stof is dat het nagenoeg bij ieder interieur past. Teddy stof is namelijk goed te combineren met andere materialen en stoffen zoals hout, velours, katoen, rotan, hoogglans, glas en meer. Door materialen te combineren in je interieur geef je een speelse draai, waardoor het geheel persoonlijker wordt. Juist in een modern interieur kan teddy een hele warme en gezellige toevoeging zijn.

Interessant artikel?

Meer blog artikelen

09 november 2023
Een soundbar meubel

Soundbar meubels Als we aan ChatGPT vragen wat een soundbar meubel is, krijgen we het volgende resultaat: Een soundbar meubel is een speciaal ontworpen meubelstuk dat is gemaakt om een soundbar en andere audiovisuele apparatuur op te bergen. Soundbars zijn dunne luidsprekers die zijn ontworpen om het geluid van een televisie te verbeteren, vooral als […]

Lees verder
06 oktober 2023
Bert Plantagie Brandstore XL

We zijn Brandstore XL van bert plantagie! Na een verbouwing kunnen we met trots vertellen dat we Brandstore XL van bert plantagie zijn! De complete actuele collectie van bert plantagie is exclusief te zien en verkrijgbaar bij ons; de enige Brandstore XL van Brabant. We zijn zeer trots op het resultaat! Een compleet nieuwe look and […]

Lees verder
07 september 2023
Wat kan groen in de slaapkamer doen?

Wat kan groen in de slaapkamer doen? Bij inrichting van een slaapkamer denk je in eerste instantie aan een heerlijk bed, een grote praktische kledingkast en eventueel fijne fauteuils. Je denkt waarschijnlijk niet zo snel aan kamerplanten als je de slaapkamer gaat inrichten. Maar het is echt meer dan de moeite waard je hier eens […]

Lees verder