KEUKENTRENDS

Keukentrends

Ons voedsel is wel één van de hottest items in het moderne-mensen-leven van nu. Nieuwe, alternatieve horeca formules schieten als paddenstoelen uit de grond, grote chefs zijn wereldsterren en kookboeken, kookclubs, kookprogramma’s, we vréten het! Er heerst bovendien een ware koffiecultuur, we rijden zonder probleem kilometers om voor gezonde ingrediënten en we verbouwen onze eigen tomaten op het balkon. Duurzaamheid is een belangrijk focuspunt en dat verandert onze gewoonten. En ook de keukentrends.

Was de keuken al lang het warme, gezellige centrum van het huis, het wordt ook steeds meer de high tech werkplaats voor de gedreven hobbykok, de machinekamer van het huis. Hulpmiddelen als stoomovens en slowjuicers zijn allang geen luxe meer. We halen professionele koffie apparatuur in huis.  En het duurt niet lang meer of onze koelkast houdt zelf het boodschappenlijstje bij en stuurt het naar de supermarkt. In het keukendesign van nu en de naaste toekomst zijn weer een aantal nieuwe snufjes te melden. De afzuigkap die vlakbij de kookplaat zit weggewerkt in het aanrechtblad is zo’n fijne vinding. Alleen als je hem nodig hebt komt hij tevoorschijn en zuigt alle geurtjes en dampen direct van dichtbij op. Er zijn kasten die automatisch open gaan door middel van een bewegingsmelder.

Eén gebaar in de ruimte en zie, je keuken opent zich, klaar voor gebruik. Indirect licht, al dan niet in een wenskleur, verhoogt efficiëncy en welzijn. En natuurlijk is er aandacht voor gezondheid en duurzaamheid, bijvoorbeeld in de vorm van een water systeem, dat gefilterd, gekoeld en desgewenst koolzuurhoudend water uit je keukenkraan tovert. En dat alles in de prachtig vormgegeven omgeving van hedendaags keukendesign, met veel aandacht voor details en mooie materiaalcombinaties.

Met al dat technische geweld willen we het natuurlijk wèl leefbaar en gezellig houden. De keuken is tenslotte de plek waar we het meeste samenkomen. Planten, kunst, antiek, warme materialen en de juiste raambekleding verhogen de huiselijke sfeer.

PRIJS VOOR GROHE BLUE® HOME WATER SYSTEEM

Het bekende kranenmerk Grohe ontwikkelde een super handig watersysteem, waarmee je perfect gekoeld, gefilterd en desgewenst bruisend water uit je kraan kunt tappen. Dit systeem heet Grohe Blue® Home en werd aan de vooravond van de Internationale Möbel Messe in Keulen onderscheiden met de BEST OF THE BEST Iconic Award, categorie Interior Innovation. Dankzij het compacte ontwerp is het apparaat ook naar een klein keukenkastje van min 30cm te installeren.  Het voordeel zit niet alleen in het gemak van nooit meer flessen kopen en sjouwen, maar is ook nog eens goed voor het milieu.

keukentrends

 

Nog zo’n mooi ontwerp van Grohe zijn de nieuwe keukenkranen Essence en Concetto Professional. Dit zijn kranen met een flexibele slang, zoals ze in professionele keukens worden gebruikt. Heel handig en efficiënt in het gebruik zijn ze. Met een simpele switch tussen sproeier en een waterstraal èn een handig magnetisch ‘dock’ waarin je de slang eenvoudig vastklikt tot kraan. De siliconen slang met ingebouwde veer, kan 360 graden draaien en is verkrijgbaar in mat zwart, wit, grijs en bruin. Ter gelegenheid van de introductie komt er een gelimiteerde uitgave verkrijgbaar van de slang in zeven vrolijke kleuren.

Trends in de keuken

 

Bron: Perscentrum Wonen

Interessant artikel?

Meer blog artikelen

05 april 2024
Een karpet voor buiten

Een buitenkleed Kleden voor buiten zijn ontworpen om te worden gebruikt op terrassen, patio’s, tuin of balkon. Ze zijn gemaakt van materialen die bestand zijn tegen weersinvloeden zoals regen, zonlicht en vuil. Een buitenkleed geeft extra cachet aan jouw buitenruimte en ziet er gezellig uit. De kenmerken en voordelen van outdoor vloerkleden Weerbestendigheid: Outdoor karpetten […]

Lees verder
08 maart 2024
Haans Lifestyle

Haans Lifestyle HAANS Lifestyle is een 3e generatie familiebedrijf met meer dan 50 jaar ervaring binnen de interieurproducten. Waar ze van oorsprong gestart zijn met rieten mandjes uit China, leveren ze nu een uniek assortiment mooie woonaccessoires voor in en om het huis. HAANS Lifestyle richt zich op Woontextiel, Verlichting, Kleinmeubelen, Windlichten en Decoraties. Ze […]

Lees verder
15 februari 2024
Het perfecte vloerkleed in jouw huis

Kies het perfecte vloerkleed Vloerkleden – of karpetten – zijn er in talloze soorten, maten, vormen en materialen en kunnen een woonkamer nét die extra touch geven die het nodig heeft. Door te spelen met kleuren en patronen geef je jouw interieur een vrolijke twist. Een karpet is ook een echte sfeermaker. Leg een karpet […]

Lees verder