Wat handen kunnen maken…

Een schaal van Hillyatwork is een sieraad op je tafel…
Sinds ik, Hilde Verweij is mijn naam, in 2015 voor het eerst achter de draaischijf plaatsnam ben ik gegrepen door de puurheid van het materiaal en de schoonheid van de voorwerpen. Ik vind het nog steeds een van de meest fascinerende materialen om mee te werken.
Door te experimenteren met verschillende glazuren ontstond al snel een “Hilly-stijl”. Voor mij komt in de keramiek, mijn opleiding en werkervaring samen. Tijdens mijn opleiding op de TeHeTex en de Academie voor Industriële vormgeving ontstond de basis voor materiaalkennis en verhoudingen. En mijn werk als styliste leerde me mijn gevoel voor kleur en ruimte. Dit pas ik nu dagelijks toe, waarbij ik steeds de grenzen van de klei opzoek en verleg.

Hillyatwork bij Kees Verhouden Meubelen

Geschiedenis

De meeste mensen zien klei als een grondsoort die je tegenkomt langs de bedding van rivieren of misschien wel in je eigen achtertuin. Zo was dat vroeger ook. Mensen ontdekten dat je van klei gebruiksvoorwerpen kon maken. Men maakte potten en pannen, kruiken en vazen, om in te koken of eten in te bewaren.
Sinds 2000 voor Christus werd er gebruik gemaakt van draaischijven om potten te vormen. Maar ook allerlei handvormtechnieken werden toegepast.

Hillyatwork

Hilly at work

Voor mij is het werken met klei de start, de basis van een prachtig ambacht zoals dat al eeuwenlang bekend is. Tegenwoordig verschijnen veel artikelen over het meditatieve karakter van pottenbakken. Werken met klei is het nieuwe “Zen”. Daar zit wel een kern van waarheid in. Ik word super blij wanneer ik een dag achter de draaischijf bezig ben en dit geeft me elke keer weer energie om nieuwe dingen uit te proberen. Het is steeds weer een nieuwe uitdaging! Die energie heb ik vertaald in de naam “Hillyatwork”. Mijn blije “ik”!

Kijk voor een impressie op Youtube.

Glazuren

Door middel van vormen, maar ook glazuren onderscheid je je eindproduct van anderen. Zo ook met Hillyatwork. Het magische proces om vanuit een stuk klei een prachtig vormgegeven voorwerp te maken fascineert mij iedere dag. Steeds weer op zoek naar nieuwe nieuwe glazuurcombinaties. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Inspiratie ontstaat na een mooie wandeling in de natuur, maar ook door een gesprek met een college of na een bezoek aan een museum. Elke keer probeer ik mijn eigen invulling aan iets te geven. Zo ontstond al snel een eigen stijl. De “Hilly-stijl”.

Sieraad op tafel

De kleuren glazuur die ik gebruik probeer ik af te stemmen op iemands interieur. Zo krijg je een persoonlijk afgestemd eindresultaat. Iemand gelukkig maken met een mooi vormgegeven product door mijn handen gemaakt. Daarvoor ga ik elke dag met mijn handen in de klei! Uiteraard is mijn werk te bewonderen en te koop bij Kees Verhouden Meubelen waar ik zelf als styliste werk.

HillyatWork bij Kees Verhouden MeubelenHillyatWork bij Kees Verhouden Meubelen

 

 

 

 

 

 

 

 

www.hillyatwork.nl

Interessant artikel?

Meer blog artikelen

05 april 2024
Een karpet voor buiten

Een buitenkleed Kleden voor buiten zijn ontworpen om te worden gebruikt op terrassen, patio’s, tuin of balkon. Ze zijn gemaakt van materialen die bestand zijn tegen weersinvloeden zoals regen, zonlicht en vuil. Een buitenkleed geeft extra cachet aan jouw buitenruimte en ziet er gezellig uit. De kenmerken en voordelen van outdoor vloerkleden Weerbestendigheid: Outdoor karpetten […]

Lees verder
08 maart 2024
Haans Lifestyle

Haans Lifestyle HAANS Lifestyle is een 3e generatie familiebedrijf met meer dan 50 jaar ervaring binnen de interieurproducten. Waar ze van oorsprong gestart zijn met rieten mandjes uit China, leveren ze nu een uniek assortiment mooie woonaccessoires voor in en om het huis. HAANS Lifestyle richt zich op Woontextiel, Verlichting, Kleinmeubelen, Windlichten en Decoraties. Ze […]

Lees verder
15 februari 2024
Het perfecte vloerkleed in jouw huis

Kies het perfecte vloerkleed Vloerkleden – of karpetten – zijn er in talloze soorten, maten, vormen en materialen en kunnen een woonkamer nét die extra touch geven die het nodig heeft. Door te spelen met kleuren en patronen geef je jouw interieur een vrolijke twist. Een karpet is ook een echte sfeermaker. Leg een karpet […]

Lees verder