Wat kan groen in de slaapkamer doen?

Bij inrichting van een slaapkamer denk je in eerste instantie aan een heerlijk bed, een grote praktische kledingkast en eventueel fijne fauteuils.
Je denkt waarschijnlijk niet zo snel aan kamerplanten als je de slaapkamer gaat inrichten. Maar het is echt meer dan de moeite waard je hier eens in te verdiepen. Want naast een goed matras en fijne kussens  kunnen ook planten bijdragen aan een betere nachtrust. Planten zorgen voor een rustgevende omgeving en zuiveren de lucht. Maar welke planten kun je nou het beste in de slaapkamer zetten en wat kan groen in de slaapkamer doen? Wij hebben vijf nachtrust bevorderende planten voor je op een rij gezet.

1 Calathea

Wat kan groen in de slaapkamer doen?
Moeite met ritme houden? Snappen we helemaal. Je kunt je ’s ochtends nog zo voornemen om die avond op tijd onder de wol te gaan: in realiteit werkt het meestal toch even anders. Een oplossing? De Calathea-plant. Deze plant sluit zijn bladeren wanneer het donker wordt. Weet jij meteen wanneer je moet gaan slapen…
Calathea’s zijn planten die een echte tropische sfeer in huis brengen. Er zijn enorm veel mooie soorten verkrijgbaar. De bladeren hebben vaak mooie, intrigerende tekeningen, van roze strepen tot groene lijnen en gekleurde randen. De onderkant van het blad is vaak paars van kleur, maar kan ook gewoon groen zijn.

Vleesetende plant


Er hangt een mysterieuze sfeer om deze kamerplant en het kopen van deze plant lijkt dan ook spannend. Maar als je last hebt van muggen of fruitvliegjes, is een vleesetende plant met name erg praktisch. Vleesetende planten komen over de hele wereld voor, van oorsprong in drassige omgevingen. Omdat de planten hun voedingsstoffen hier slecht uit de grond kunnen halen hebben ze een alternatief: ze vangen zelf hun eten.

Let op: het lijkt een leuk spelletje, maar laat de vleesetende plant niet dichtslaan met je vinger. Dit kost de plant heel veel energie en zorgt er uiteindelijk voor dat hij vroeg dood kan gaan.

ficus

De Ficus is een sterke plant die, als hij eenmaal zijn plek heeft in huis heeft, liever niet meer wordt verplaatst. Het kost hem namelijk veel energie om weer te wennen aan zijn nieuwe plek. Wanneer je zijn kluit nooit laat uitdrogen en goed voor hem zorgt kan het een schitterende (en grote) plant worden. Ficussen zijn er in verschillende vormen. De meest bekende is de Benjamina, maar wat dacht je van de Vioolplant of de Rubberplant? De ficus zet de CO2 om in zuurstof en verbetert meteen de luchtvochtigheid in huis.

Kentiapalm

Kentiapalm

De Kentia palm, of Howea forsteriana, is een prachtige tropische kamerpalm. De sierlijke lange bladeren aan stevige stelen zorgen voor een groene explosie in huis, onmisbaar in elke urban jungle! Ook de Kentiapalm is een ideale luchtzuiveraar. Zelfs met de gordijnen dicht voelt de Kentiapalm zich op z’n best: het is namelijk één van de weinige palmen die relatief donker kan staan.

Monstera

Monstera

De Monstera heeft prachtige grote groene bladeren met gaten en je herkent de Monstera dan ook direct aan zijn opvallende uiterlijk. De Gatenplant heeft zijn naam te danken aan de gaten! De gatenplant een ideale huisgenoot. Hij is niet alleen makkelijk in de verzorging, maar helpt ook nog eens mee om de lucht te zuiveren. Volgens de filosofie is de Monstera een geluksbrenger en aanjager van grote dromen. Hoog tijd dus om er één aan te schaffen voor in de slaapkamer.

Wij leveren geen planten maar voor interieurbeplanting en onderhoud op maat (dus complete ontzorging) verwijzen wij graag door naar de Klerk in Veldhoven. Uiteraard zijn er meerdere goede bedrijven die deze diensten kunnen bieden.

Bron: Mooiwatplantendoen en Intratuin.

Interessant artikel?

Meer blog artikelen

16 mei 2024
Tips voor een efficiënt keukenontwerp

Een praktische keuken Een keuken moet zijn als een cockpit. Veel handelingen volgen elkaar op in de keuken. Of je nu staat te koken, op te ruimen, of koffie maakt. Het ritme van die handelingen moet terug te vinden zijn in de indeling van je keuken. Of het nu gaat om draairichtingen van deurtjes, de […]

Lees verder
05 april 2024
Een karpet voor buiten

Een buitenkleed Kleden voor buiten zijn ontworpen om te worden gebruikt op terrassen, patio’s, tuin of balkon. Ze zijn gemaakt van materialen die bestand zijn tegen weersinvloeden zoals regen, zonlicht en vuil. Een buitenkleed geeft extra cachet aan jouw buitenruimte en ziet er gezellig uit. De kenmerken en voordelen van outdoor vloerkleden Weerbestendigheid: Outdoor karpetten […]

Lees verder
08 maart 2024
Haans Lifestyle

Haans Lifestyle HAANS Lifestyle is een 3e generatie familiebedrijf met meer dan 50 jaar ervaring binnen de interieurproducten. Waar ze van oorsprong gestart zijn met rieten mandjes uit China, leveren ze nu een uniek assortiment mooie woonaccessoires voor in en om het huis. HAANS Lifestyle richt zich op Woontextiel, Verlichting, Kleinmeubelen, Windlichten en Decoraties. Ze […]

Lees verder