Woontrend: Duurzaam en Gezond

We doen er tegenwoordig alles aan om fit te zijn, goed te eten en zo lang mogelijk gezond en gelukkig te zijn. Tegelijkertijd is duurzaamheid het nieuwe mantra van onze levensstijl en zijn we ons bewust van de kwetsbaarheid van onze aarde. Dus hoe doe je dat, zo duurzaam en gezond mogelijk leven én wonen?  Zo veel mogelijk energie besparen, voldoende isoleren én ventileren, optimale daglicht beleving, duurzame vloeren, ecologische verf en ergonomische meubelen is nu de trend! Laat je alvast verrassen door deze slimme en duurzame oplossingen voor thuis.

Woontrend:duurzaam en Gezond

 

GEZOND ISOLEREN IS VENTILEREN

Isolatie is een eerste stap in energiebesparing. Door goed te isoleren blijft de warmte in de winter binnen en is je huis in de zomer heerlijk koel. Maar pas op! Het gevolg is dat veel huizen luchtdicht zijn en dat is weer slecht voor je gezondheid.  Goede ventilatie met verse lucht is nét zo belangrijk als goede isolatie.  Even een paar uur een raampje open zetten is zeker niet voldoende om de vervuilde lucht in huis als gevolg van koken, wassen, douchen, werken, slapen, roken en het toilet te verbeteren. Voor de noodzakelijke verversing van de lucht in huis zijn er zogeheten decentrale systemen ontwikkeld die de lucht afzuigen en waarbij direct buitenlucht in een ruimte wordt aangezogen. Hier zijn geen nieuwe luchttoevoerkanalen of verlaagde plafonds voor nodig omdat de lucht in elke ruimte rechtsreeks van buiten komt. De Jaga ventilatiesystemen zijn vraag gestuurd; ze meten zelf CO2 en vocht en ventileren automatisch op plaatsen en tijden waar dat in huis nodig is. De Oxygen2 is een ventilatiesysteem dat op energie-efficiënte wijze zorgt voor zuivere, frisse lucht in de woning. De kant-en-klare ventilatie unit kan onzichtbaar ingebouwd worden binnen de low-H2O radiatoren. Zo heb je maar één toestel nodig voor ventilatie én verwarmen.

Foto: De vloerinbouw Mini Canal is prima geschikt voor grote vensteroppervlakken in woonruimtes, wintertuinen en zwevende vloeren. Verborgen onder het rooster zit de energiezuinige Low-H2O technologie van Jaga. Meer informatie: Jaga.nl.

INTERIEURTIP:
Naast goede ventilatie kun je het binnenklimaat ook verbeteren door zonwering te plaatsen, te stoken met geschikt drooghout voor de open haard en luchtzuiverende planten (o.a. palmen, varens) in huis neer te zetten.

DUURZAAM BASIS IN HUIS

Het nieuwe Marmoleum Cocoa is een vloerencollectie met een duurzaam karakter.  Aan Marmoleum – gemaakt van natuurlijke grondstoffen zoals lijnolie, pijnhars, houtmeel, kalk en kleurrijke pigmenten – zijn de gemalen schillen van de cacaoboon toegevoegd. Dit ‘geupcyclede’ restproduct van de Zaanse cacao-industrie bestaat uit doppen en schillen die anders verbrand zouden worden. Hiermee wordt nog meer bijgedragen aan de circulaire economie. Daarnaast geeft dit natuurlijke restproduct nèt een high-light aan de unikleurige vloer. Deze collectie wordt volledig CO₂-neutraal geproduceerd en heeft zojuist de Red Dot Award gewonnen, een vooraanstaande internationale prijs op het gebied van design.

 

PERSOONLIJK

Kan een duurzame vloer ook sfeervol en trendy worden toegepast? Natuurlijk! Je kunt met de modische bruin en naturel tinten uit de Marmoleum Cocoa collectie een eigen vloerontwerp maken waarbij je kunt spelen met uitvergrootte dessins zoals cirkels, strepen of vlakken. De natuurlijke uitstraling van deze milieu vriendelijke vloer komt door de minuscule natuurlijke vezels (afkomstig van de cocoa plant) die als stipjes in de vloer een speels effect geven.

GEZOND KLEURTJE

Verfgebruik in ons interieur kan en moet milieubewuster. Vanuit deze overtuiging is de verfcollectie van Amazona ontstaan; een volledig biologisch afbreekbare krijtverf. De verf is ambachtelijk vervaardigd uit uitsluitend hoogwaardige, minerale bestanddelen en natuurlijke pigmenten. Dit maakt de krijtverf 100% natuurlijk en daarmee het enige ecologische krijtverfmerk in Nederland. Door de natuurlijke kleurpigmenten ontstaan levendige, diepe kleuren. Een Amazona-muur is daardoor altijd anders; de tint verandert met het seizoen en de lichtinval.

 

RED DE OCEAAN

De nieuwe tapijtcollectie Desso Denim is gemaakt van gerecyclede garens, afkomstig van onder andere oude visnetten die zijn terug gewonnen uit de oceaan. Goed voor het milieu én goed voor intensief gebruik in huis want dit tapijt is ijzersterk. Je kunt een kleed op maat laten maken dat goed staat in de zitkamer in industriële woonstijl. Dit duurzame tapijt is geschikt voor het ‘zware werk’ en je kunt er ook de trap mee bekleden of toepassen in je kantoor.

Interessant artikel?

Meer blog artikelen

05 april 2024
Een karpet voor buiten

Een buitenkleed Kleden voor buiten zijn ontworpen om te worden gebruikt op terrassen, patio’s, tuin of balkon. Ze zijn gemaakt van materialen die bestand zijn tegen weersinvloeden zoals regen, zonlicht en vuil. Een buitenkleed geeft extra cachet aan jouw buitenruimte en ziet er gezellig uit. De kenmerken en voordelen van outdoor vloerkleden Weerbestendigheid: Outdoor karpetten […]

Lees verder
08 maart 2024
Haans Lifestyle

Haans Lifestyle HAANS Lifestyle is een 3e generatie familiebedrijf met meer dan 50 jaar ervaring binnen de interieurproducten. Waar ze van oorsprong gestart zijn met rieten mandjes uit China, leveren ze nu een uniek assortiment mooie woonaccessoires voor in en om het huis. HAANS Lifestyle richt zich op Woontextiel, Verlichting, Kleinmeubelen, Windlichten en Decoraties. Ze […]

Lees verder
15 februari 2024
Het perfecte vloerkleed in jouw huis

Kies het perfecte vloerkleed Vloerkleden – of karpetten – zijn er in talloze soorten, maten, vormen en materialen en kunnen een woonkamer nét die extra touch geven die het nodig heeft. Door te spelen met kleuren en patronen geef je jouw interieur een vrolijke twist. Een karpet is ook een echte sfeermaker. Leg een karpet […]

Lees verder